SC-asia-02_header_

Kryssning runt Bali, Indonesien med Star Clippers

5  – 22/6 2017, Bali – Bali

Följ med oss på en spännande segelkryssning med Star Clipper i Indonesion. Under sammanlagt 11 dagar ombord får vi uppleva unika platser, naturliv och miljöer i Indonesien. Vi flyger med Qatar Airways från Arlanda eller Kastrup via Doha (Qatar) direkt till Denpasar, Bali’s huvudstad. De första fyra dagarna bor bekvämt på en 4-stjärnigt resor, bekantar oss med varandra och utforskar tillsammans denna ö. I hamnen ligger vårt hem för de kommande 11 dagarna, klipperfartyget Star Clipper och kapten med besättningen välkomnar oss ombord.

Under kryssningen i Indonesiens sagolika övärld kommer vi att göra 1-2 stopp varje dag, ankra upp och utforska öarna, naturen och djurlivet. Du kan följa med in till land och utäcka på egen hand eller boka dig för någon av rederiets utflykter,

I resan har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra unika temaresor med Star Clippers blir alltid snabbt fullbokade….

Klicka till höger på sidan för att ladda ner vår PDF om resan.

Vid minst 16 personer medföljer svensktalande färdledning.

 

Lars Linderot, projektledare & researrangör Poseidon Travel

FLYGRESAN – Skandinavien till Bali

Dag 1 – avresa till Bali via Doha, 5 juni 2017

Vi flyger på eftermiddagen den 5/6 2017 från Arlanda/Kastrup (eller annan bokad ort) med QATAR Airways via Doha till Denpasar, Bali. Ankomst den 6/6 sen eftermiddag, nästa dag.

DAG 2-5 Bali

Vi bor sammanlagt 4 nätter på en 4*resort, Melia Sol Beach House i Nusa Dua, utanför Denpensar.

En av dagarna gör vi en gemensam rundtur på ön och lär oss mer om den traditionella kulturen och livsstilen på ön.

SOL BEACH HOUSE BENOA (4 Star)

sol-beach-house

Hotellet ligger i Bali’s tropiska oas av Nusa Dua, som heter the Sol Beach House Bali Benoa som är en hotellanläggning som fokuserar på nöje och avkoppling samt erbjuder luxuösa rum i världsklass och faciliteter med intressanta aktiviteter på området.

Anläggningen har 36 gästrum, 54 stycken premium rum, 32 sviter samt 5 stycken familjesviter och alla rummen har privata balkonger som ser ut över den grönskande tropiska trädgården. Alla våra rum är designade genom att förmedla en känsla utav rymd och enkelhet för att få dig att känna dig som hemma. Boende och aktiviteter som tillgodoses för individer, par och familjer är tillgängliga.

Hotell anläggningen har ett antal olika restauranger för alla smaker, från passionerat italienskt till överdådigt asiatisk och serverar tema buffèer vid stranden,

Vitsand och djupblått hav sätter atmosfären för härliga solnedgångar på the Sol Beach House Bali Benoa’s privata strand.

KRYSSNING med Star Clipper, 10 – 21 Juni

Vi går ombord på Star Clipper i Benoa, kl 16:00 den 10/6 och avseglar samma kväll.

poc-benoa

11 juni – Gili Kondo, Lombok

Består utav två obebodda öar som är en del utav 33 små öar i den västra del utav Lombok. Här kan du snorkla direkt från ständerna, vattnet är väldigt lugnt och det är fullt av färggranna fiskar. Efteråt kan du avnjuta den fina vita sanden genom att sola en stund eller ta en härlig lång promenade längs med den fina stranden. De här öarna har inga faciliteter det är bara hav och sand, det finns ingen skugga. När du åker hit bör du ha med dig fot riktiga skor för sanden är brännhet.

poc-gili-islands-generic

12 Juni – till havs!

poc-at-sea-sc

13 juni – Komodo National Park – Komodo Island

Parken grundades 1980 för att bevara den unika Komodo ödlan och dess livsmiljö. Idag har denna profet “ödlan” fått ett bredare perspektiv och målet är att skydda både mark och den marin biologiska mångfalden, detta har verkligen gett utdelning, 1986 blev parken förklarats vara en  “ man och ett biosfärområde” som hamnade på Unescos världsarvs lista för understrykande av dess ekologiska betydelse.

Komodo öarna är en dyster och ödslig domän av en höggradigt aggressiv reptil som liknar en relik av en utdöd dinosaur. Arten är notorisk hård med välförtjänt drakliknande drag.

poc-komodo

13 juni – Pink Beach, Komodo

Den rosa stranden eller Pantai Merah, är en av endast sju sådana här stränder på hela jorden. Den otroligt vackra färgen kommer från ett mikroskopiskt djur som kallas Foraminifera som lämnar röda pigment på korall reven och där av namnet Pantai Merah som helt enkelt betyder den röda stranden. Små fragment utav den rödfärgade korallen har brutits loss och bildat med den silvriga sanden som producerar denna härliga rosa nyans som är synlig ifrån strandlinjen. Den rosa stranden är omringad utav ett turkosfärgat blått vatten och erbjuder spektakulär utsikt omgiven av små öar, kullar och berg. Det sägs vara den allra bästa platsen för snorkling i Komodo National park.

poc-pinkbeach-komodo

14 juni – Waikelo, Sumba Island

Waikelo stranden skiljer sig lite från de andra stränderna på Sumba, de har fått bygga upp större cement stenar för att förhindra att stranden förstörs i vågorna särskilt vid ebb eller flod. Många utav husen runt stranden är byggda uppe på reven för att klara av de höga vågorna. Waikelo har en liten hamn där fiskebåtarna håller till. Du kan se många fina solnedgångar vid just denna strand.

poc-waikelo

15 juni – Wera, Sumbawa Island

Ön Sumbawa ödelades helt utav vulkanen Mount Tambora på 1815-talet och befolkningen decimerades.

I mitten på 1900-talet immigrerade de folk från andra öar och befolkningen ökade och idag är det en mix av olika etniska grupper från hela Indonesien inkluderat de lokala Bugi folket från Sulawesi. Sumbawa är en del av provinsen västra Nusa Tenggara som är de fattigaste och minst bördiga regionen i Indonesien där de flesta lever på fiske och jordbruk. På den nord östra sidan utav Subawa ön ligger de en by som heter Wera en utav få båtbyggar byar i världen där skepp har byggts helt utav trä och utan några mekaniska redskap och ingen metal förrutom båtens köl.

Buginese människorna som lever i byn har avkunnats sin båt byggnads expertis från generation till generation och byggt sina skepp som kallats “Pinsi” där de inte hade något behov utav  planer eller beräkningar. Det flesta husen är byggda på pålar för en naturlig luftkonditionering och översvämningskydd samt skadedjursbekämpning och lagring av boskap och utrustning. Kvinnorna i byn säljer sina färg glada “ikat” trasor som de har vävt.

poc-wera

16 juni – Satonda Island

Satonda är en liten obebodd ö som formades för miljoner år sedan utav ett utbrott som skakade i havet på 1000 meters djup och projicerade en vulkanisk sten till en höjd på 289 meter över havet och detta utbrott sägs vara det största och mest förödande i mänsklighetens historia.

Lokalbefolkningen tror att ön är helig och du ser offer föremål i form av små bitar korall som hängs i träden, men dessa har hängts dit av pilgrimer som kommer på besök till ön i hopp att få sina önskemål beviljade.

Satonda är omringad utav otroligt vackra korall rev med en stor variation av tropiska fiskar, för att skydda detta unika vatten paradis så har ön utsetts till en Marin national park sedan 1999.

poc-satonda

16 juni – Lubuan Haji, Moyo Island

Moyo ön är ett dolt paradis som ligger på västra Sumbawa Nusa Tenggara som erbjuder en ren miljö, vackra stränder och vild skog. Ön är tillmestadels obebodd och har tillhört Indonesiens naturreservat sen 1986. Den rika floran och faunan gör det till en oförglömlig destination för naturälskare och snorklare. Ön har haft fin besök utav prinsessan Diana, David Bowie, Mick Jagger och Yoko Ono som ville komma bort ifrån trycket utav kändiskapet.

Du kommer att stiga av på Labuan Haji stranden som är ett område där lokal befolkningen stiger av och på för att kunna ta sig till de närliggande öarna. Härifrån är det cirka en timmes vandring till Mata Jitu ett otroligt vattenfall som har en bakgrund utav frodig smaragdskog. Vattenfallet består utav sju stycken pooler och Mata Juty betyder vattenfallet som sprutar ner i poolen nedanför, när prinsessan Diana var på besök vid vattenfallet går det även under Namnet “drottningens vattenfall”.

Ön är idag helt och hållet omgivet utav friskt korall rev och är ett snorkling och dyknings paradis. Men det har inte alltid varit så för några år sedan var korall reven så skadade utav utländska fiskare. Idag är man mer medveten om miljöfrågor och korall revet har återhämtat sig.  Den som snorklar kan mötas utav en svårslagen marin miljö med tropiska fiskar, anemoner, ål och mantor.

poc-labuanhaji

17 juni – Gili Bidera

De här öarna är populära resemål för besökare som letar efter en mera avskild tillflyktsort.  Varje “gilis” eller ö har sin alldeles egen karaktär med väldigt små anläggningar oftast bestående utav en liten samling hyddor med bar och restauranger för turister.  Vissa av dessa öar är helt obebodda, de finns inga transporter på öarna endast häst och vagn som kallas “cidomo”, cyklar eller till fots.

poc-gili-islands-generic-1

18 juni – Carik, Lombok

Carik med sin lilla hamn är mest känd för sin berömda moskè Bayan Belek, det är den äldsta moskén på ön och byggdes cirka 1634. Den är känd för sin fina arkitektur med väggar utav vävd bambu och ett tak utav bambu lameller. Namnet på moskén på Sasakspråket betyder stor grav för att de första muslimska missionärerna är begravda här.

poc-carik

19 juni – Lovina Beach, Bali

Norr om Bali, Lovina ett turistområde som sträcker sig över 12 km och som består utav en sträcka med  små kust byar som heter; Kaliasem, Kalibukbuk, Anturan, Tukad Mungga mest kända som Lovina’s svarta sandstränder som är underbart vackra, havet är lugnt och det är säkert att simma här. Atmosfären runt stränderna erbjuder en lugn och avkopplande känsla med färgstarka dekorerade fiskebåtar även kallade ”perahu” längst med hela kusten. Byn Kalibukbuk anses vara centrum för delen Lovina och här finns många barer, restauranger och små affärer. Belägen i slutet av Jalan Binaria gatan eller även kallad delfin gatan, finns det en staty utav en delfin och Binaria stranden är otroligt populär som utflyktsmål. Tips på en trevlig aktivitet är Pulau Menjangan för den som gillar snorkling och dykning, där du ser fina färggranna fiskebåtar som ligger i korall revets trädgård i kristallklart vatten.

poc-lovina

20 juni – Gili Sudak, Lombok

Detta är den perfekta ön att vara på när du vill ta dig långt bort ifrån vardagen. Med ett litet hotell, fin kritvitsand, korall rev och kristallklart turkost vatten fullt utav marint liv med tropiska färgsprakande fiskar och sjöstjärnor.  Ön har faciliteter och det finns gott om skugga, härifrån har du möjlighet att ta dig till ”Gilis Kadiz” ett otroligt fint ställe för snorkling.

 poc-gili-islands-generic-2

21 juni – Benoa, Bali

Bali, mest känd som “ Gudarnas ö “ den ser ut som en diamant formad tropisk ö som har beskrivits som himmelen på jorden, för denna lilla Hindu ö är välsignad med en överjordisk vacker natur och mystik.  Ön upptäcktes utav holländska seglare under tidigt 1600-tal, den var orörd utav kolonial makten ända fram tills på 1900-talet.  Bali är den största Hinduiska utpost av denna värld utanför Indien och vardagslivet kretsar kring den hinduiska religionen.

Balineser som har tagit sig an den hinduiska religionen, är uppriktiga människor som lever utifrån sina riter och ceremonier som en stor del utav sina liv för att leva i harmoni.  Med över 20.000 tempel på Bali är det nästan alltid en festival som äger rum dagligen som innehåller traditionell dans som Barong eller Kecak danser. Med den moderna livstilen och turismen som tagit en del, är Bali ett utav världens mest harmoniska paradis med sin kultur i denna del av världen.  Det är ett land med sprakande ris terrasser, majestätiska vulkaner och djupa raviner. Men även ett land med ett otroligt konstnärliga och kreativa människor.

 poc-benoa

21 juni – Bali

Efter frukost lämnar vi Star Clipper för den här gången och gör en spännande guidad halvdags rundtur med buss runt Bali. Vi är tillbaka till vårt hotell och har dagrum fram till vår gemensamma avfärd till flygplatsen. Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.


22 juni – hemresa med QATAR Airways

Vårt flyg går kl 00.35 och vi flyger samma rutt som på utresan, via Doha i Qatar.

Ankomst Arlanda/Kastrup på förmiddagen

 

 

PRISINFORMATION

Pris från 53 900 SEK per person, del i dubbelhytt, kategori 6

I priset ingår:

 • Flyg med Qatar Airways från Stockholm eller Köpenhamn till Denpasar, Bali t/r i ekonomiklass, inkl skatter
 • Fyra nätter på 4* hotell i Bali inkl frukost, före kryssning
 • Valkomstmiddag på hotellet i Bali
 • Guidad sightseeing på Bali, besök på olika attraktioner inkl lunch
 • Kryssning med Star Flyer, 12 dagar/11 nätter enligt rederiets villkor
 • Del i vald dubbelhytt
 • Dricks, hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Vin/öl/vatten till alla luncher och middagar ombord
 • En cocktail hour för gruppen
 • Star Clipper poloshirt (fås ombord)
 • Två gemensamma utflykter under kryssningen
 • Musikunderhållning, aktiviteter ombord
 • Gemensam rundtur ink lunch i Bali innan hemresa. Dagrum på hotell innan avresan
 • Färdledning från Poseidon Travel vid minst 16 bokade

Tillägg (jmf kategori 6-hytt)

 • Kategori 5 hytt + 2 250 kr pp
 • Kategori 4 hytt + 4 800 kr pp
 • Kategori 3 hytt + 6 400 kr pp
 • Kategori 2 hytt + 8 100 kr pp
 • Kategori 1 hytt + 11 900 kr pp
 • Egen hytt ombord/enkelrum iland – begär prisuppgift
 • Anslutningsflyg från Göteborg eller annan ort – begär prisuppgift
 • Uppgradering Business Class – begär prisuppgift

Förlängning:

 • Begär pris för senare hemresa med hotell etc

Betalning:

 • Vid beställning betalas 25% av resans pris som handpenning
 • Delbetalning – 25% av resans pris betalas senast 1/2/ 2017
 • Slutbetalning – 50% av resans pris betalas senast 1/5 2017
 • Betalning görs till Poseidon Travels Bankgiro eller med bank/kreditkort på vår hemsida

Avbeställningsvillkor:

Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels Resevillkor gäller för denna resa. Utöver dessa villkor gäller nedanstående vid avbeställning av resenären:

 • Vid avbeställning efter betald handpenning, debiteras 25% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 30/1 och 30/4, debiteras 50% av resans pris
 • Vid avbeställning från 1/5 till avresa, debiteras 100% av resans pris

Rese- och avbeställningsförsäkring:

 

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

MAT OCH DRYCK OMBORD

Early Bird frukost serveras redan kl 06.00 för dig som vill se soluppgången från bryggan med en kopp kaffe och en croissant. Ordinarie frukost serveras sedan i matsalen med en härlig buffet där inget saknas. Bättre start på dagen kan man inte få!
Äter du lite sen frukost så hinner du med morgonjympan, ibland med ett yoga pass, eller ”walk a mile” om du hellre vill sträcka på benen.
Njut av värmen, vågorna och koppla av i en solstol. Kapten håller föredrag och andra aktiviteter erbjuds av Sports Team ombord.
Lunchen varje dag serveras som buffet i matsalen. Till lunch och middag har vi inkluderat öl, vin, vatten, läsk etc för dig som reser med på denna resa. Riktigt bra viner från Bordeaux och ibland från Italien serveras av fartygets sommelier.
Afternoon tea med lite musik av fartygets egen musikant är ett trevligt avbrott. Har du fått för mycket sol så kan vi rekommendera den avslappnade atmosfären i The Library, med böcker, tidskrifter och internet café.
Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller högsta klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses. Servicen är informellt, korrekt och personlig. Vi och våra kypare lär snabbt känna varandra både vid namn och personliga önskemål.
Kvällarna ombord bjuds det på lite lättsam show, underhållning, musik och dans. Olika teman och variationer med musik för alla smaker.

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Livet ombord...

från. 53 900 SEK

/totalpris per person

Ladda hem program:
Program Bali 2017

Print Friendly