Donaukryssning med tre kulturhistoriska huvudstäder

21-28 April- MS Beethoven

Exklusiv resa för Stjärnklubben Sydsvenskan/HD passet

Känn historiens vingslag. Under en veckas kryssning på mytomspunna Donau besöker vi tre europeiska huvudstäder Wien, Budapest och Bratislava. Tre olika metropoler – med varsin utstrålning och fängslande historia.

I april 2017 arrangerar Poseidon en gruppresa som utgår från Wien med besök i tre europeiska huvudstäder. Vi reser med Croisi Europé, ett franskt familjeföretag med säte i Strasbourg, som grundades för 40 år sedan.

Med sina 45 fartyg är det Europas största flodkryssningsrederi.

Ombord njuter du av välsmakande rätter från det franska köket, men även regionala specialiteter. Måltiderna består av en varierad frukostbuffé, varma trerätters luncher och tre- eller fyrarätters middagar.

Vi börjar vår resa i Wien och kryssar sedan vidare mot enastående landskap och storslagna metropoler. Längs vägen besöker vi Slovakiens huvudstad Bratislava, kejsarstaden Wien och vackra Budapest.

Rutt:

 

Preliminärt Program

21/4 – Ankomst Wien

Vi tar direktflyg med Austrian Airlines och sedan transfer från flygplatsen till vårt fartyg Ms Beethoven där vi checkar in sen eftermiddag. Innan middagen hälsas vi välkomna av kaptenen och besättningen. På kvällen får vi möjlighet att delta i en tur ”Wien by Night” . Vid midnatt kastar vi loss och påbörjar kryssningen längs den sköna Donau.

22/4 – Melk & Durstein

Efter frukost kommer vi till den mysiga österriska staden Melk. Den ligger på en höjd med otrolig utsikt över floden. Här får vi en guidad tur i det berömda Benediktklostret. Vi äter lunch ombord och sedan kryssar vi vidare mot vackra Waschaudalen som är ett av Österrikes mest betydande vindistrikt. Dalen är även känd för att många scener till filmen Sound of Music spelades in här. Vi anlöper den medeltida staden Durnstein, en mycket populär och välbesökt stad i regionen. Här får vi en trevlig stadsvandring.

23/4 – Bratislava

På morgonen förtöjer vi i Slovakiens huvudstad Bratislava. Under en stadsrundtur får vi se barockpalatset ”Bratislava Castle” och de vackra torgen som Bratislava är känt för.  Vi äter lunch ombord samtidigt som vi kryssar vidare mot Kalosca.  På eftermiddagen kan vi njuta av utsikten på soldäck. Middagen ombord följs av underhållning.

24/4 – Kalosca

Tidigt på morgonen anlöper vi den ungerska staden Kalosca.  Förmiddagen bjuder på en halvdags utflykt på den ungerska landsbygden. Vi får uppleva en hästuppvisning och imponeras över ryttarnas skicklighet på hästryggen. Lunch äter vi ombord innan vi kryssar vidare mot en av resan höjdpunkter, Budapest, dit vi anländer på kvällen.

25/4 – Budapest

Efter frukost gör vi en stadsrundtur till de båda stadsdelarna Buda och Pest. Buda ligger på höjden med fantastisk utsikt från slottskvarteren. Pest ligger i dalen och är stadens kommersiella och kulturella centrum. På denna tur får vi uppleva Budapests mest kända sevärdheter.  Tillbaka på fartyget äter vi lunch för att sedan ha en fri eftermiddag i Budapest.  Kvällen följs av middag och underhållning i form av en traditionell ungersk musik och dansuppvisning.

26/4 – Eztergom

Vi lägger till vid en av Ungerns äldsta städer – Eztergom. Efter frukost beger vi oss ut för att upptäcka denna historiska stad på egenhand. Den romersk-katolska katedralen är den största kyrkan i Ungern och den tredje största basilikan i Europa. Staden är känd för vacker arkitektur och välbevarade kulturskatter.  Lunch serveras ombord innan vi kryssar vidare mot Wien. På kvällen serveras resans galamiddag.

27/4 – Wien

Nu är vi framme vid vår slutdestination Wien. Dagen börjar med en halvdagstur som även inkluderar slottet Schönbrunn. Lunch äter vi ombord och på eftermiddagen besöker vi palatset Hofburg. Här finns bland annat kapell, museer, kejserliga biblioteket, skattkammaren med riksregalierna, nationalbiblioteket, nationalteatern och Spanska ridskolan.

28/4 –  Hemresa

Vi checkar ut från fartyget efter frukost och åker till flygplatsen. Direktflyg hem med Austrian Airlines.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående preliminära program. 

Resfakta & Priser

Fakta MS Beethoven
MS Beethoven är byggd 2004 och renoverades 2010. Fartyget har 90 dubbelhytter för maximalt 180 gäster. Ms Beethoven klassas av rederiet som fyrstjärnigt.

Faciliteter ombord:
Restaurang, lounge med bar och dansgolv, stort soldäck med solstolar, hiss och shop. Centralvärme, 220 V, luftkonditionering, radar, TV och video i salongen, wifi ombord

Hytter:
Alla hytter är utrustade med dusch och toalett, hårtork, satellit TV, radio, värdeskåp. Hytterna på de två övre däcken har två större fönster, hytterna på nedre däck har två mindre fönster ”port holes”.

Flygtider:

Austrian Airlines

21/4 – Köpenhamn- Wien 10.10-11.55
28/4 -Wien- Köpenhamn 17.35-19.20

Pris per person – del i dubbelhytt

Hytt på nedre däck (däck 1, små fönster) – 19 900 SEK
Hytt på mellersta däck (däck 2) – 21 300 SEK
Hytt på övre däck  (däck 4) – 22 900 SEK

Enkelhytt på förfrågan

I priset ingår:

 • T/R direktflyg med Austrian Airlines Köpenhamn- Wien (andra flygplatser på förfrågan)
 • 1 incheckad väska
 • Del i dubbelhytt på 8 dagars kryssning enligt program
 • Helpension ombord och obegränsat med dryck, inkl. öl, vin, vatten, läsk, alkoholhaltiga drycker, kaffe och te
 • Välkomstdrink med Kaptenen
 • Gala evening
 • Gratis Wi-fi
 • Utflykter enligt program
 • All underhållning ombord
 • Dricks & hamnavgifter
 • Transfer T/R flygplats – hamn
 • Färdledning med kryssningsexperten Göran Stenberg (vid 16 gäster)

I priset ingår ej

 • Alla måltider och drycker som ej specificerats i program
 • Exklusiva drycker ombord (champagne, årgångs whisky/cognac, viner från vinlista etc)
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring (beställ via Poseidon’s hemsida)

Resevillkor

Poseidon Travel AB är med i Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti. SRF.s och Poseidons resevillkor gäller för denna resa. Villkoren finns på vår hemsida.

Villkor

The Danube River

Svensk färdledning av Göran Stenberg  på hela resan. 

G Stenberg självporträtt 1

Göran Stenberg är född göteborgare, men sedan början av åttiotalet boende i Helsingborg. Han är sedan 16 år Helsingborgs Dagblad’s kryssningsreporter och skriver bl.a. om kryssningar, resor, sjöfart och Helsingborgs hamn. Göran har arbetat på tidningens flesta redaktion, från 2005 till 2015 huvudsakligen med reportage, bl.a. om mode, samt personporträtt åt bilagorna Helg och Bostad. Sedan våren 2015 driver han eget företag främst inom media, bildproduktion och kommunikation.

från. 19 900 SEK

/totalpris per person

croisi_logo

Höjdpunkter

 • Huvudstäderna, Wien, Bratislava och Budapest
 • Svensktalande färdledning ombord av kryssningsexperten Göran Stenberg
 • Utflykter inkluderade i priset
 • Helpension & Dryck ombord

Ladda ner faktablad fartyget:

MS Beethoven

Print Friendly