Flodkryssning i Andalusien, Spanien

den 11 – 20/4 2017 med M/S La Belle De Cadix

I april 2017 arrangerar vi en gruppresa för er som vill prova på flodkryssning. Komfortabelt som på stora kryssningsfartyg, men mindre och mer personligt. Vi färdas under en vecka från Sevilla på Spaniens 5:e största flod, Guadalquivir – som betyder “den stora floden” på arabiska. Vår resa går till Andalusien, i hjärtat av det som under mer än 500 är var det moriska riket på iberiska halvön. En av höjdpunkterna blir också en heldagsutflykt till den viktigaste moriska staden, Granada.

Vi flyger den 11 april från Köpenhamn/Landvetter/Bromma och bor första två nätterna på hotell i Sevilla. De första dagarna utforskar vi landsbygden i Andalusien, besöker en hästgård och provar det spanska köket. Den 12 april går vi ombord på La Belle de Cadix, som är en modern flodkryssare med 88 rymliga dubbelhytter. Välkomstcocktail och middag. Nästa förmiddag gör vi en guidad promenad och får se mer av Sevilla. Efter lunch ombord lämnar fartyget hamnen och sätter kurs söderut. Vi passerar Donana National-park, som av UNESCO utsetts till världsarv. På kvällen ankommer vi Cadiz, som är en av världens äldsta sjöstäder, anlagd omkring år 1100 f.Kr av fenicierna. Under veckan kommer vi även att besöka Carmona, Cordoba och Isla Minima på den stora floden Guadalquivir och göra en heldagsutflykt till moriska staden Granada. Kontakta oss idag för mer information.

Svensk färdledning medföljer på hela resan. 

G Stenberg självporträtt 1

Göran Stenberg är född göteborgare, men sedan början av åttiotalet boende i Helsingborg. Han är sedan 16 år Helsingborgs Dagblad’s kryssningsreporter och skriver bl.a. om kryssningar, resor, sjöfart och Helsingborgs hamn. Göran har arbetat på tidningens flesta redaktion, från 2005 till 2015 huvudsakligen med reportage, bl.a. om mode, samt personporträtt åt bilagorna Helg och Bostad. Sedan våren 2015 driver han eget företag främst inom media, bildproduktion och kommunikation.

Preliminärt Program

FLYGRESAN – till Sevilla

11/4 – vi flyger på morgonen  från Bromma/Landvetter/Kastrup med Bryssel till Sevilla i södra Spanien. Ankomst kl 12.55

20/4 – vi flyger från Sevilla vi Bryssel kl 13.35. Ankomst Bromma/Landvetter/Kastrup på kvällen.

11 – 13/4  Två dagar i Sevilla

Strax utanför Sevillas allra mest centrala delar, ca 10 minuters promenad till stadens hjärta, finner du detta mysiga Hotel Corregidor 3*. Hotellet har konserverat en typisk klassisk andalusisk stil med bland annat en charmig innegård där man kan avnjuta sin frukost. Detta är ett korrekt, varmt, fräscht och boutique hotell i Sevilla. Här bor vi två nätter och utforskar staden och landsbygden.

 • Dag 1 – Fri eftermiddag. Första kvällen i Sevilla har vi en gemensam middag och lär känna varandra lite under gemytliga former.
 • Dag 2 – Vi beger oss knappt en halvtimme utanför Sevilla till en gård för hästuppfödning. Denna prominenta gård föder upp renrasig spanska fullblodshästar och har vunnit många internationella tävlingar. Vid ankomst får vi ett glas sött spanskt vin innan vi under ca. 2 timmar guidas runt av en representant från gården samt en expert på ridsport. Vi får förklarat i stort och litet hur verksamheten sköts samt bildning kring hästar och ridsport i allmänhet. Av de totalt ca. 275 hästar varav 80 är ston får gruppen uppleva och se några av de främsta exemplaren fritt på fälten där de utrycker sin karaktär och sitt fulla rörelsemönster. Efteråt intas en komplett lunch i den full av priser och troféer utsmyckade matsalen. Vi inleder med aperitif av lokala Tapas med vin ståendes innan vi till huvudrätten slår oss ned avslappnat för att sedan avsluta med dessert och kaffe. Åter till vårt hotell och fri kväll.
 • Dag 3 – Fri dag i Sevilla. Transfer på eftermiddagen till hamnen och vårt kryssningsfartyg.

13/4 Ombord, Sevilla

Vi går ombord på La Belle de Cadix ca kl 17.00. Besättningen presenterar sig och vi får en välkomstdrink. Middag ombord. Fri kväll.

14/4 Sevilla – Cadiz

Efter frukost får vi en guidad rundtur i Cadiz eller så väljer ni gå på egen hand eller njuta ombord på soldäck. Vi passerar Donana nationalpark och vildmarksreservat och staden Sanlucar de Barrameda innan vi ankommer till Cadiz på kvällen. Efter middag ombord blir det en guidad rundtur i staden.

15/4 Cadiz – El Puerto de Santa Maria

Guidad rundtur i Cadiz till fots. Vi beundrar stadens historiska och kulturella rikedomar. Dagens kryssning går till El Puerto de Santa Maria. Härifrån gör vi utflykt med buss till Jerez och besöker en “gandaderia” en lantegendom där tjurar föds upp. Spanskt tema på kvällens middag ombord följt av underhållning.

16/4 El Puerto de Santa Maria – Isla Mimina

Idag går vi en tur till vinhuset Osborne där man tillverkar sherry sedan 1772. Vi får en guidad visning av vintillverkningen och givetvis en provsmakning! Vi passera Donana nationalpark igen, passera staden Sanlucar de Barrameda och seglar upp för floden Guadalquivir. Vi gör en ny tur, nu till en genuin Andalusisk hacienda där vi ser en hästföreställning.

17/4 Isla Mimina – Sevilla 

Dagens höjdpunkt blir en utflykt till en nationalpark med en vildmarksguide i skogen. Kryssningen fortsätter till Sevilla. Middag ombord, fri kväll.

18/4 Sevilla (Granada)

Om du inte sett Alhambra tidigare så är det nu det sker! Vi går en dagsutflykt med buss till Granada, morernas grandiosa stad med många fina byggnader i arabisk stil. Finast och mest berömt är Alhambra, ett palats som hämtat ur Tusen och en Natt. Vi ser även Genaralife som var ett nöjespalats med tillhörande romantiska trädgårdar. Fri tid innan vi åker tillbaka till Sevilla. Kvällen bjuder på ännu en härlig middag och flameco föreställning ombord.

19/4 Sevilla (Cordoba)

Denna dag ägnar vi helt åt staden Cordoba, en gång del av Kalifatet Corboba, under den moriska tiden. Vi njuter av en gemensam “tapas” lunch på en lokal restaurang. Åter till vårt fartyg blir det galamiddag ombord.

20/4 Hemresa

Efter vår dagliga buffet frukost är det dags att säga farväl till La Belle de Cadix, kapten och all besättning som servat oss under hela veckan.

Vi gör en kombinera sightseeing och transfer med buss till flygplatsen och checkar in vid 12-tiden. Alla är hemma samma kväll i Sverige på respektive flygplats.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående preliminära program. 

Drömresan är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

Resfakta & Priser

MS La Belle de Cadix

MS La Belle Cadix är byggt 2005 (renoverat 201) med 88 dubbelhytter för max 172 gäster. Klassas som 5 ankare av rederiet. Fartyget har 3 passagerardäck , panoramabar med 30 platser, stort soldäck med solstolar, hiss och shop. Centralvärme, 220 V, luftkonditionering, radar, TV och video i salongen, wifi ombord.

Alla hytter är utrustade med dusch och toalett, hårtork, satellit TV, radio, värdeskåp. Hytterna på de två övre däcken har fransk balkong, hytterna på nedre däck har två fasta fönster.

Läs mer om vårt fartyg La Belle de Cadix här

MS-Belle de cadix1

Pris per person – del i dubbelhytt (enkelhytt, tillägg)

 • Hytt på nedre däck (Lower deck) – 23 900 SEK (+ 6 500 enkelhytt/hotell)
 • Hytt på mellersta däck (Middle deck) – 26 900 SEK (+ 7 000 enkelhytt/hotell)
 • Hytt på övre däck (Upper deck) – 28 500 SEK (+ 7 500 enkelhytt/hotell)

I priset ingår

 • Flyg till Sevilla med Brussels Airlines i ekonomiklass från Bromma/Landvetter/Kastrup t/r
 • Två nätter på 3+ * hotell inkl frukost i Sevilla, före kryssning.
 • Gemensam välkomstmiddag, 3 rätter med vin, vatten och kaffe i Sevilla
 • Utflykt till hästgård utanför Sevilla inkl lunch
 • Alla transfers
 • Kryssning med CroisiEurope’s MS La Belle de Cadix fartyg inkl helpension från middag dag 1 till frukost dag 8, drycker; vatten, vin, öl, fruktjuice – till måltider ombord, kaffe efter lunch och middagar ombord, drycker från baren exklusive champagne och exklusivare viner från vinlista, del i dubbelhytt
 • Alla utflykter enligt rederiets program, flamenco kväll, galakväll, underhållning ombord, service från flerspråkig besättning och personal och alla hamnavgifter
 • Svensk färdledning; Göran Stenberg, fotograf, journalist och kryssningsexpert medföljer resan (vid minst 16 gäster)

I priset ingår ej

 • Alla måltider och drycker som ej specificerats i program
 • Dricks
 • Exklusiva drycker ombord (champagne, årgångs whisky/cognac, viner från vinlista etc), drycker under rederiets utflykter
 • Avbeställningsskydd, resefösäkring (beställ via Poseidon’s hemsida).

Resevillkor

Poseidon Travel AB är med i Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti. SRF.s och Poseidons resevillkor gäller för denna resa. Villkoren finns på vår hemsida.

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 25% betalas vid beställning, slutbetalning 75% betalas senast 60 dagar före avresa.
 • Vid avbeställning är avbeställningskostnaden den samma som inbetalda/förfallna betalningar.

South of Spain : the Guadalquivir and Guadiana rivers with Altantic Ocean connection

PRAKTISK INFORMATION – Flodkryssning Andalusien

 

 

TA MED

från. 23 900 SEK

/totalpris per person

croisi_logo

Ladda ner PDF faktablad:

Sydamerika_2017_NCL

Ladda ner faktablad fartyget:

MS_La_Belle_de_Cadix_2016