Meraviglia4MB

Atlantkryssning från Köpenhamn till New York 6/9 – 24/9 2020

Upplev drömmen att kryssa de blå böljorna över Atlanten! Vi startar i Köpenhamn och besöker Southampton, Belfast, Reykjavik, Sydney och Halifax i Kanada innan vi avslutar kryssningen i The Big Apple, New York.  Komforten, servicen, underhållning och gastronomiska upplevelser ombord på MSC Meraviglia tillsammans med många intressanta stopp gör detta till den ultimata kryssningsupplevelsen. På resan medföljer vår kryssningserfarna Poseidon värd som finns till hands för att trivseln ombord maximeras.

Ett samarbete med Sydsvenskan/Stjärnklubben och HD/HDpasset. Bokas hos Poseidon Travel.

Vi avseglar Köpenhamn och sätter kurs mot engelska kanalen och Southampton där vi stannar över dagen. Följ med på utflykt till London, Bath eller välj att utforska Southampton med omnejd på egen hand. Efter en dag till havs angör vi Belfast över dagen. Vi sätter kurs norrut och efter en dag till havs når vi Reykjavik på Island. Här ligger vi vid kaj över natten och seglar vidare först sen eftermiddag dagen därpå. På Island gör vi en gemensam utflykt. Sedan följer fyra dagar till havs där vi njuter av livet ombord på fartyget. Koppla av vid poolen, öka pulsen i gymmet, var med på några av de aktiviteter som ges ombord eller bara njut av lugnet och de blågrå böljorna. Vi angör Sydney i Nova Scotia Kanada där vi njuter av vackert och vilt landskap. Vi fortsätter till Halifax där vi har en dag att bekanta oss med staden med omnejd på egen hand. Nu följer en dag till havs innan vi når vår slutdestination New York. Här ligger vi vid kaj en natt innan vi checkar ut från kryssningen och åker till vårt centralt belägna hotell mitt i stadens hjärta.

Kryssningen ger tid gott om tid ombord och det finns mycket att roa sig med på detta generösa fartyg. Men vi får också mycket tid att utforska destinationerna vi besöker. Middagarna äter vi gemensamt för de som önskar. Det går naturligtvis bra att även mot kuvertavgift boka sig för någon av fartygets populära specialrestauranger om du önskar. Valet är helt ditt eget.

MSC Meraviglia är MSC´s största fartyg där man tänkt till på alla detaljer för att din kryssningsupplevelse ska bli absolut perfekt. Här kan du se spektakulära shower med bland andra världskända Cirque du Soleil, botanisera bland butikerna i en shoppinggalleria i två plan och med ett tak av en 480 m2 stor LED-skärm som ständigt byter motiv allt från en digital himmel som visar solnedgången eller den stjärnklara natthimlen! Med högklassiga middagar serverade både i de två klassiska sittningarna samt det nya konceptet “flexible dining”, väljer du fritt bland flertalet restauranger när och var du vill äta. Njut av flera poolområden, barer, spa, gym och aktiviteter. Hytterna är modernt eleganta, välj mellan insideshytt, utsideshytt eller balkong.

I resan har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra temaresor över Atlanten blir ofta snabbt fullbokade….

Svensktalande Poseidon kryssningsvärd följer med på resan.

 

Annette Sandqvist, projektledare Poseidon Travel 042-37 40 02

Preliminärt program

06 september – Avresa

Anslutningsbuss från Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö till fartyget som ligger vid kaj i Köpenhamn. Incheckning och ombordstigning. Kl 16.00 lägger vi ut och sätter kurs norrut. Vi  rundar Jylland och fortsätter mot Southampton.

Avsegling kl 16:00

07 september – Till havs

Andra dagen spenderar vi ombord. Besök poolområdet, kör ett pass på gymmet, läs en bok och bara njut av detta förnämliga utbud som finns ombord. Vi kommer även göra en gemensam orienteringstur för att bekanta oss med fartyget. För er som inte förbokat utflykter och gärna följer med på en av rederiets arrangerade utflykter med engelsktalande guide är det en god idé att passa på att göra det nu.

08 september – Southampton

Fartyget lägger till vid kaj tidig morgon. Detta är Englands största kryssningshamn. Trots att staden ansattes hårt under andra världskriget finns det fortfarande medeltida lämningar kvar. Besök City Art Gallery som har en fin samling av samtida brittiska konstnärer. Utforska Southampton på egen hand eller följ med på någon av de utflykter som rederiet erbjuder. Kanske lockar London eller historiska Bath?

Avsegling kl 22:00

09 september – till havs

Njut av fartygets faciliteter och utbud. Varför inte passa på och unna dig en avkopplande spabehandling?

10 september – Belfast

Under förmiddagen ankommer vi till Belfast, huvudstad och största stad på Nordirland. Staden har fått sitt iriska namn av floden Farset, vilken numer är omledd i väldiga rör under staden. Idag är Belfasts viktigaste flod Lagan. Stadskärnan kännetecknas av många eleganta viktorianska byggnader. Besök butikstäta Donegall Square och passa på att njut en god irländsk öl på någon av stadens mysiga pubar. Belfast är även känt som födelsestad för Titanic. Besök gärna Titanic Museum där man kan se hur det såg ut ombord på detta legendariska fartyg.

Avsegling kl 16:00

11 september – till havs

Njut av fartygets faciliteter och utbud.

12 september – Reykjavik

Vi ankommer till denna spännande natursköna destination tidig eftermiddag. Här ligger vi vid kaj över natten. Island gör ingen besviken. Naturen är öns huvudattraktion med sina dramatiska vulkaniska berg, varma källor, majestätiska vattenfall och glaciärer omfamnad av den mäktiga grå Atlanten. Reykjavik har blommat ut under senaste årtiondet med bra shopping, kultur och mat av högsta klass. Varför inte passa på att prova på isländska specialiteter som Hángikjöt vilket är rökt lammkött eller varför inte fermenterad surhaj?

13 september – Reykjavik

Äventyret fortsätter på denna vackra sagoö. I dag gör vi en utflykt för att se och lära mer om Reiykavik.

Avsegling kl 18:00

14-17 september – till havs

Nu följer ett par avkopplande dagar ombord där vi ges tillfälle att göra vad som passar oss in. Gå på gym, var med på en quiz eller annan av fartygets aktiviteter, gå på föreställning eller skäm bort dig själv med en härlig kroppsbehandling på fartygets spa. Utbudet ombord är stort.

18 september – Sydney, Nova Scotia

Välkommen till nordamerikanska kontinenten! Vi ankommer Sydney i Kanada under morgonen och har hela dagen att utforska till denna utpost på Cape Breton mot Atlanten. Vi njuter av ren luft, orörd natur och vackra vyer. Följ med på en utflykt eller utforska Nordamerikas äldsta stad på egen hand.

Avsegling kl 17:00

19 september – Halifax

Under morgonen angör vi Halifax, provinsen Nova Scotias huvudstad. Varje stad har något som representerar den mer än något annat och för Halifax är det dess citadell som utmärker staden. Detta stjärnformade byggnadsverk är från slutet av 1700-talet och är känd i Kanada både för sin skönhet och för sin historiska betydelse. Här kan man utforska Halifax historia på guidad tur. I museet är det inte ovanligt att personalen går klädda som soldater från armén och marinen från svunnen tid. Gör en tidsresa och ta med kameran för en selfie.

Avsegling kl 17:00

20 september – Till havs

En dag till havs – smält alla intryck, umgås med nya vänner, koppla av och njut!

21 september – New York

Ankomst till New York tidig morgon, vår slutdestination för denna kryssning. Denna enastående världsstad med sin välkända siluett med Frihetsgudinnan har så många kända sevärdheter och stadsdelar som alla bör uppleva minst en gång i livet. Times Square, Brooklyn Bridge och Central Park är kanske några av dina givna höjdpunkter för dagen. Passa även på att botanisera bland alla fina butiker eller gallerier. Ta in stadens puls och speciella stämning. Upptäck staden efter eget tycke och smak eller följ med på en av rederiets utflykter. Vi stannar en sista natt ombord på fartyget då hon ligger vid kaj.

22 september – New York

Efter en god frukost är det dags att checka ut från fartyget. På väg till vårt hotell på Manhattan gör vi en halvdags stadsrundtur. Efter incheckning har vi ett par timmar på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag.

23 september – Hemresa

Förmiddagen på egen hand. Under eftermiddagen transfer till flygplatsen för vårt flyg åter till Skandinavien.

24 september – Hemkomst

Under förmiddagen ankommer vi Stockholm. Flygplansbyte och vidare flyg till Köpenhamn. Från Köpenhamn går anslutningsbuss till Malmö, Lund, Landskrona, Helsingborg och Ängelholm. Väl hemma igen har vi förhoppningsvis många trevliga reseminnen med oss i bagaget.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och förändringar av ovanstående program som står utanför vår kontroll.

PRISINFORMATION

Pris från 34 700 SEK per person, del i dubbelhytt (kategori Bella insideshytt)

I priset ingår:

 • Flyg med SAS från New York till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn i ekonomiklass inkl flygskatter och avgifter.
 • Anslutningsbuss från Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö.
 • Kryssning med MSC Meravigila, 17 dagar/16 nätter enligt rederiets villkor.
 • Del i Bella insides dubbelhytt.
 • Hotellserviceavgift/dricks, skatter och hamnavgifter på kryssningen.
 • Helpension ombord.
 • Dryckespaket Easy (se flik Praktisk info).
 • En gemensam utflykt under kryssningen.
 • Underhållning (shower etc) och aktiviteter ombord.
 • Halvdagsutflykt, New York.
 • En natt på förstaklasshotell inkl frukost, New York
 • Middag, New York
 • Transfer fartyg-hotell-flygplats, New York
 • Poseidon kryssningsvärd, svensktalande (vid minst 16 resenärer)
 • HD Passet/Stjärnkortet gäller för hushållet.

Tillägg:

 • Utsideshytt Bella + 2 300 kr pp/hytt
 • Utsideshytt Fantastica + 3 100 kr pp/hytt
 • Balkonghytt Bella + 5 200 kr/pp hytt
 • Balonghytt Fantastica + 6 500 kr pp/hytt
 • Pris enkelhytt – vänligen kontakta Poseidon Travel

Läs mer här om MSC´s Upplevelsepaket för deras hytter

Läs mer här om MSC Meraviglia

Läs mer här om hytter mm

Insideshytt

Bildresultat för msc cruises meraviglia inside cabin

Relaterad bild

Utsideshytt

Bildresultat för outside cabin meraviglia

Relaterad bild

Balkonghytt

Bildresultat för balcony cabin meraviglia

Bildresultat för balcony cabin meraviglia

 I priset ingår ej:

 • Wi-fi
 • Spabehandlingar
 • Utflykter utöver en gemensam utflykt under kryssningen samt halvdagsutflykt i New York
 • Träningskurser
 • Shopping
 • Måltider i specialrestauranger. Kuvertavgift tillkommer, kan beställas ombord.
 • eTA – inresetillstånd till Kanada, CAD 7 (ca 52 kr). Gäller för svenska medborgare.
 • ESTA – inresetillstånd till USA, USD 14 (ca 140 kr). Gäller för svenska medborgare.

Betalning:

 • Vid beställning betalas 25% av resans pris som handpenning. Erlagd handpenning är ej återbetalningsbar vid avbokning av resa. Avbeställningsskydd rekommenderas.
 • Slutbetalning – 75% av resans pris betalas 45 dagar innan avresa

Avbeställningsvillkor:

Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels Resevillkor gäller för denna resa. Utöver dessa villkor gäller nedanstående vid avbeställning av resenären:

 • Vid avbeställning efter betald handpenning, debiteras 25% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 59-35 dagar innan avresa, debiteras 50% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 34-15 dagar innan avresa, debiteras 80% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 14-0 dagar innan avresa, debiteras 100% av resans pris

Rese- och avbeställningsförsäkring:

 

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

MAT OCH DRYCK OMBORD

 • I fartygets huvudrestauranger kan vi njuta av fantastiska måltider varje dag. Menyerna byts ut dagligen vilket gör att utbudet av smaker och valmöjligheterna är många. Buffén håller öppet 20 timmar/dygn och erbjuder ett stort utbud av olika rätter där man kan se kockarna arbeta genom glasvägg mot restaurangen. Menyerna har utformats i samarbete med kockar med Michelinstjärnor.
 • Lunchen serveras i buffet matsalen.
 • Vi samlas för gemensam middag i en av huvudrestaurangerna varje kväll. Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller hög klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses.
 • För middag på en av fartygets specialrestauranger tillkommer en kuvertavgift. Beställes ombord.
 • Dryckespaket Easy ingår i resans pris vilket innebär obegränsad mängd dryck prissatta upp till 6 EUR/5 USD. Njut av friheten att kunna släcka din törst när som helst med ett urval av husets vin per glas, fatöl (Heineken*), utvalda spritdrycker och cocktails, alkoholfria drinkar, läsk, juice per glas, mineralvatten på flaska och varma drycker (kaffe, espresso, cappuccino, café latte, varm choklad och te). Du kan använda detta erbjudandet i alla barer ombord, även självbetjäningsbuffén och restaurangerna, exklusive specialrestaurangerna.  *Ölmärket kan variera.
 • Kvällarna ombord bjuds det på shower, varav en är Cirque du Solei at Sea, underhållning, musik och dans.

 

WI-FI & INTERNET

Dela dina speciella ögonblick med familj och vänner medan du kryssar. MSCs toppmoderna satellitsystem är bra, men ha gärna i bakhuvudet att du aldrig kommer att kunna surfa lika snabbt ombord som du gör hemma. På MSC Cruises kan du hålla dig uppkopplad i alla allmänna utrymmen. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt. MSC har surfpaket som du köper ombord. Standardpaket innebär begränsad internetanvändning och passar dig som vill hålla dig uppdaterad och komma åt alla sociala nätverk, meddelandeappar, kolla email och surfa på webben. Standard-paketet inkluderar 2 GB i datamängd som kan användas under hela kryssningen och på 2 enheter. Gör du slut på din datamängd innan kryssningen slutar kan du köpa mer MB till ett billigare pris.

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Livet ombord...