4312924947_53ca7b6402_o

Mat och vinresa  med Håkan Nilsson 11/5 – 17/5 2020

Poseidon Travel har arrangerat ett stort antal Tema & Gruppresor med kanalbåtar i Frankrike, Italien och England. Nu får du chansen att följa med på en ny skräddarsydd resa tillsammans med mat- och vinkonsulten, Håkan Nilsson. 2019 åkte vi samma tid på Canal du Nivernais, den här gången går resan österut på floden Saone i hjärtat av Bourgogne och Côte d’Or.

Resa med kanalbåtar i Bourgogne

Vi flyger ner till Geneve måndag morgon den 11/5 och åker med buss ca 2,5 timmar till St. Jean-de-Losne. Vi gör oss hemmastadda i våra båtar och äter en gemensam välkomstmiddag byn.

Vi kör våra båtar själva, det är inte svårt, någon formell kompetens krävs ej, men det är bra om de flertalet ombord har båtvana. På varje båt behöver vi 2 personer som kan ta ansvar för båten, skeppare, och co-skipper.

Under veckan färdas vi i makligt tempo på floden Saoune och på kanalen genom slussarna, mot byn Branges där vi avslutar resan den 17/5.

Vi har gemensam natthamn varje kväll och upplever tillsammans det vackra landskapet. En heldag viker vi till att åka till Beaune, Bourgone’s “huvudstad” och utforska vindistrikten i denna delen av Bourgogne. Håkan, vår vinguide tar oss till olika vingårdar för att lära mer om vinerna och provsmaka. Den gemensamma lunchen intar vi hos vinproducenten Olivier Leflaive. Sista dagen åker vi tillbaka till  flygplatsen i Geneve för resan hem till Sverige. Vi hinner även med en trevlig lunch innan flyget avgår på kvällen.

Vi kommer att disponera 5 båtar med plats för 6-8 gäster i varje båt. Båtarna har 3-4 dubbelhytter + salong, 3-4 WC/dusch. Från övre däck styr vi båten i 4 knop och stannar till vid slussarna. Frukost och lunch äter vi som regel ombord, middag på kvällen blir för det mesta på lokala restauranger i byarna vi besöker. De flesta kvällar har vi bokat gemensam middag på lokala restauranger, en kväll tänker vi att ni äter ombord eller iland på egen hand.

 

Bienvenue a bord!

St. Jean-de-Losne via Chagny till Branges, 11 – 17/5 2020

Ca 27 timmar navigation – 30 slussar

Burgundy FC Region Map

 Preliminärt program

11 maj – Geneve – St. Jean-de-Losne

Flyg med SAS från Kastrup 08.20 till Geneve med ankomst 10.25. Möjlighet till anslutning från Arlanda, Landvetter eller annan ort (SAS). Transfer med buss, ca 2,5 timmar till basen i St. Jean-de-Losne .

Vi installerar oss i våra båtar och har genomgång av hur båtarna fungerar, utrustning, navigation etc – tillsammans med båtföretaget LE BOAT’s personal. Genomgången avslutas med en kort tur på kanalen så att alla får prova på hur man kör, styr, backar och lägger till med båtarna. Under tiden kan några ur varje besättning proviantera lite frukost och lunch mat & dryck inför veckans resa. På kvällen avnjuter vi gemensam 3-rätters middag på den lokala krogen, med goda viner därtill!

Vi sover gott ombord!

Vineyards of Sancerre

14 maj – Beaune

På morgonen kommer en chartrad buss och hämtar upp oss. Vi åker till hjärtat av  Bourgogne och staden Beaune för ett första vinbesök hos Joseph Drouhin. Detta vinhus är en négociant vilket betyder att man både äger egna odlingar som att man köper in druvor från kontrakterade odlare. Det blir en fin visning i deras historiska källare innan vi får en fin vinprovning från olika appellationer i Bourgogne.

Hospices de Beaune
Efter detta besök åker vi söderut genom många välkända vinbyar och vi stannar till i Puligny-Montrachet. Här får vi en ”Tasting lunch” hos producenten Olivier Leflaive. Detta innebär att vi smakar på nio olika viner till en tre-rätters meny.
På eftermiddagen knyter vi ihop säcken och kör norrut till Nuits-Saint-Georges där de stora Pinot Noir vinerna produceras. Vi besöker här det anrika vinhuset Faiveley för ytterligare en fin provning.
Efter detta besök åker vi tillbaka till våra båtar i Chalon-sur-Saône.
Om någon orkar äta mer så blir det nog något lätt ombord på våra båtar

15 maj – Tournus & Cuisery

Välkommen till medeltida staden Tournus. Vandra runt i staden och se den vackra Saint-Philbert kyrkan med sitt gamla torn, täckt med gröna takpannor. I staden finns även ett välbevarat kloster.

    

Vi färdas vidare utmed floden till Cuisery, en av fyra berömda bok-byar i Frankrike. Här finns ett dussintal antikvariat och bokhandlare, en mycket annorlunda och spännande upptäckt!

Som i alla byar finns även här en vacker Notre Dame kyrka.

Vinprovning med Håkan och gemensam middag på kvällen

16 maj –  Branges

Vi kommer fram till vår slutdestination, den lilla charmiga staden Branges, på eftermiddagen. Genomgång av båtar och utrustning med LeBoat’s personal.

Vi tar en gemensam drink på terrassen till en av stadens många barer innan vi avnjuter en god avslutningsmiddag

Sista natten ombord på våra båtar.

17 maj –  Branges – Geneve

Vi lämnar våra båtar kl 09.00 efter sista frukost ombord. Buss till Geneve tar ca 2 timmar och vi kommer att planera in ett trevligt lunchstopp på vägen.

Vårt flyg går kl 20.20 och vi landar 22.10 på Kastrup. Anslutningsflyg för er som skall vidare till Arlanda, Landvetter etc

Fakta och Priser

Vi har i år valt 5 bekväma båtar, med bra komfort ombord.

Följande båtar är reserverade:

Horizon 4 – 4 dubbelhytter (2 båtar)

 

Magnifique – 4 dubbelhytter

   

Mystique – 3 dubbelhytter

 

Vision 3 – 3 dubbelhytter

 

Pris per person: 20 900 kr per person del i dubbelhytt, Magnifique (baserat på 8 gäster ombord)

Pris per person: 21 900 kr per person del i dubbelhytt, Horizon 4, Vision 3, Mystique  (baserat på 6/8 gäster ombord)

Tillägg enkelhytt 5 000 kr per person

 

Allt detta ingår:

 • Komplett utrustad båt med lakan & handdukar, städning av båten, självriskförsäkring, förbetald diesel, 2 cyklar per båt
  kostnad för en-vägs hyra
 • Flyg t/r Arlanda/Landvetter/Kastrup till Geneve t/r inkl flygskatter och 1 incheckat bagage och 1 handbagage
 • Alla transfers med buss
 • Fyra gemensamma middagar, 3 rätter med vin och vatten, en lunch
 • En heldag, utflykt med buss till Beaunemed besök på vingårdar, vinprovning, lunch med 2 rätter,
  vin, vatten och kaffe.
 • Vinprovningar med Håkan Nilsson utmed kanalen

Tillkommer:

 • Gemensam skeppskassa för inköp av frukost, lunch och övriga måltider & drycker ombord eller iland, kostnad för diesel
 • Tillägg för enkelhytt ( på förfrågan)
 • Förbrukad diesel (en deposition erläggs på plats med kreditkort, avräknas när båten återlämnas)
 • Mat och dryck utöver vad som ingår enligt ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (boka på Poseidons hemsida)

Villkor:

 • Vid beställning faktureras handpenning, 30 % av resans totalpris
 • Slutbetalning, 70% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa
 • För denna resa gäller SRF/Poseidon Travel’s Resevillkor
 • Utöver dessa villkor gäller för denna resa att inbetald handpenning och slutbetalning, ej återbetalas.
 • Vi accepterar betalning med kort (VISA, Mastercard, Eurocard, AMEX) där det ingår olika rese- och avbeställningsförsäkringar
 • Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring, som kan beställas på vår hemsida

Poseidon har ställt lagstadgad Resegaranti enligt Lagen om Paketresor

Kontakt:

Lars Linderot Poseidon. E-post: lars@poseidontravel.se direkt 042 – 37 40 01

Håkan Nilsson, Vinkonsult, E-post hakan.nilsson@vinkonsult.com

Le Boat - new to boating