Cuba Libre eskadersegling i salsarytm, 17/11 – 2/12 2016

Eskadersegling i Kuba’s orörda farvatten – Segling i salasrytm

40 gäster följde med oss senast det begav sig, nu får du som inte var med en ny chans att se Kuba och segla i de orörda farvattnen söder om ön.

Följ med oss den 17/11 – 2/12 2016. För 5:e gången arrangerar vi en eskadersegling på Kuba. Vi seglar med 5 nya stora, bekväma katamaraner 40-47 fot, från Dream Yacht Charter. Vi börjar ett spännande dagar i Havanna, innan vi reser med buss tvärs över ön till hamnstaden Cienfuegos där vi går ombord på våra båtar. Sedan väntar 12 dagars segling i den orörda övärlden söder om Kuba.

Seglingsområdet söder om Kuba är enastående. Området är 350 sjömil från öster till väster. och som mest drygt 100 sjömil mellan det yttre barriärrevet och fastlandet. De är ett stor område med ett vattendjup på endast 3-4 meter innanför revet (och 100o meter eller mer utanför). Det betyder små vågor, trots att passadvinden ibland gör sig gällande med 10-15 m/s. Förutom Cayo Largo som har lite turism och den stora ön i väster, Isla de Juventud, är övriga öar i stor sett obebodd ödemark.

Ombord på båtarna har vi en “marinero” som framför allt fiskar och lagar mat. En del av dem har även goda kunskaper om seglingsområdet, men de är inte skeppare i formell mening. Däremot har vi en lokal skeppare på ledarbåten som hjälper oss med all navigation i de grunda vattnet, anvisar dagens lunchstopp och kvällens ankringsplats.

Anna och Stefan Berg är resans eskaderledare.

De har länge hyrt segelbåt på olika ställen i Medelhavet, Karibien (bl.a Kuba 2009) och Polynesien några veckor per år.
eskaderledare2011 bestämde de sig för att segla på heltid i sin 42 fots stålbåt, AYAMA (finns på Facebook)

De har tillbringat två säsonger i Karibien, seglat över Atlanten ett par gånger och 2014 startade de en jordenrunt segling som de planerar att avsluta i September 2016. Hemmahamn är Hällevik i Blekinge.

 

 

 

Söder om Kuba finns ett spännande och orört seglingsområdet. Inte mycket har förändrats sen Columbus angjorde 1492. Hör finns några få nöjesbåtar att hyra men massor med hummer och fisk. Seglingen går, som alltid på Kuba, i gungande sensuell salsarytm. Under totalt 16 dagar i november 2016 reser vi till Kuba varav vi seglar 12 dagar i de orörda farvattnen söder om ön. Vi kommer också att se mycket av Havanna och landsbygden under dagarna före och efter seglingen.

Vi börjar med 2 nätter i Havanna för att fördjupa oss landets historia och kultur. Vi bor på 4-stjärnigt hotell nära centrum och gör gemensamma rundturer i staden.

Den 19:e november åker vi tvärs över ön till hamnstaden Cienfuegos där vi efter en lunch och gemensam guidad tur, går ombord på våra båtar i marinan. Våra lokala “marineros” (sjöman/kock) välkomnar oss ombord på respektive båt.

Det seglingsområde som vi sedan under 12 dagar kommer att utforska, sträcker sig från Cienfuegos och Cayo Largo till Isla de Juventud, ca sjömil västerut. I söder begränsas området av ett långt barriärrev och låga korallöar, innanför revet. På södra sidan av öarna finns långa sandstränder på på motsatta sidan ofta laguner och mangroveträd.

Vi seglar i mycket grunda farvatten med kristallklart vatten men också många koraller och rev. Därför seglar vi med stora bekväma katamaraner 40-47 fot, speciellt anpassade och lämpliga seglingsområdet.

Välkomna ombord!

Lars Linderot, grundare av Poseidon Travel, projektledare

Preliminärt program – segling i salsarytm

17-november 2016

Flyg från Stockholm alternativt Köpenhamn/Landvetter/Oslo till Paris. Tiderna nedan är preliminära och avser Arlanda, tider från övriga avreseorter är ungefär desamma. Samtliga sträckor är flyg med Air France. Avresa Arlanda 06.30, ankomst Paris 09.50. Avresa Paris 14.05 till Havanna (samma för alla) ankomst 18.25.

Transfer till vårt hotell i Miramar/Vedado.

18-november

Frukost på hotellet.

Gemensam rundtur i Havanna med guide. Vi kommer bl.a att se; Museum “Capitanes Generales” från 1791, besök på Havana Club rom museum och åka i klassiska “amerikanare” från 50-talet.

Lunch på restaurangen “Paris” inrymd i ett vackert palats vid Katedraltorget. Dagens program avslutas med cocktail i “Salon de la Fama” på berömda Nacional Hotel.

19-november

Frukost på hotellet. Vi checkar ut från hotellet och åker med buss (ca 25 mil/4 timmar) till Cienfuegos. Vi gör ett stopp på “Fiesta Campesina” nära Guama.

Väl framme i Cienfuegos får vi en guidad vandring i staden och ser bl.a “Tomas Terry” teatern från 1887 och “Palacio de Valle”. Lunch på “Arche” en “Paladares” (privat restaurang).

På eftermiddagen går i äntligen ombord på våra båtar. Genomgång med Dream Yacht Charters personal och avsegling på kvällen mot Cayo Guano del Este

20-november

Under de följande dagarna kommer vi att segla bl.a besöka följande öar, se mer på kartan nedan:

toern-canarreos-1

30-november

Vi är tillbaka i Cienfuegos och checkar ut från våra båtar.

Resan tillbaka till Havanna blir intressant med besök i Grisbukten, berömd från USA’s misslyckade invasion 19-19 april 1961.

På vägen blir det lunchstopp på “Pio Cua” i Guamá.

Incheckning på vårt hotell och gemensam Farewell Dinner på en ny Paladar (privat restaurang) “La Esperanza”. Ingen meny, ägaren berättar han erbjuder oss denna kväll.

01-december

Efter frukost gör vi bl.a besök på en av Havanna’s berömda cigarrfabriker och få det fantastiska hantverket som resulterar i världens mest berömda cigarrer.

Vi hinner även med ett besök på Hemingway Museum och en drink på baren “La Terazza” innan lunch på “Divina Pastora” vid det spanska fortet Morro, innan vi åker till flygplatsen.

Avresa Havanna 17.20 med ankomst Amsterdam 08.35. Vidare till Arlanda/Landvetter/Kastrup/Oslo med ankomst senare samma dag.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Priser

Per person (baserat på max 8 gäster ombord)

Del i dubbelhytt för 2 personer i egen dubbelhytt ombord på följande båtar:

Nautitech Open 40 fots katamaran med 4 dubbelhytter  – 41 900 SEK

priser_o_villkor_1
priser_o_villkor_2

 

 

 

 

 

 

Lagoon 450 Flybridge katamaran med 4 dubbelhytter, 4 WC/dusch – 44 000 SEK

priser_o_villkor_3

priser_o_villkor_8

 

 

 

 

 

 

Catana 47 fots katamaran med 4 dubbelhytter, 4 WC/dusch – 45 000 SEK

priser_o_villkor_5
priser_o_villkor_6

 

 

 

 

 

 

Bali 4.5 – 45 fots katamaran med 4 dubbelhytter, 4 WC/dusch – 46 000 SEK

priser_o_villkor_7
Bali 4.8

I priserna ingår

 • Flyg med Air France/KLM via Paris/Amsterdam till Havanna, inkl flygskatter t/r
 • Flygskatter, preliminärt beräknade 2 550 SEK/person (feb 2016)
 • Totalt tre nätter (varav två vid ankomst och en före hemresa) på 4 stjörnigt hotell, centralt i Havanna Lagoon inkl frukost och lokala skatter
 • Alla transfers med buss flygplats/hotell/marina/hotell/flygplats
 • Sammanlagt 3 frukost, 4 lunch och 1 middag i Havanna/transferdagarna till/från Cienfuegos
 • Utflykter med guide, inträden, restauranger i samband med program i Havanna före/efter segling
 • En utflykt med lunch under seglingen, på Isla de Juventud eller Cayo Largo.
 • Komplett utrustade båtar med jolle & utombordare, lakan & handdukar, GPS/plotter, nav instrument
 • Helpension ombord (ej drycker)
 • Självriskförsäkring för båtarna, lokal cruisingtax, städning av båtarna
 • Erfaren lokal skeppare medföljer gruppen under hela seglingen
 • Marinero (sjöman/kock) till varje båt.
 • Segling 11 nätter/12 dagar på Dream Yacht Charter’s katamaraner 40-47 fot med plats för 8-10 gäster ombord, del i dubbelhytt (om inte annat avtalats/bokats)
 • En Cruisingguide (bok) över Cuba per beställning
 • En piké tröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren eskaderledning från Poseidon Travel medföljer på hela resan

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, går även att boka på vår hemsida)
 • Utflykter utöver ovan
 • Reducerad deposition 750 EUR per båt erläggs på plats
 • Förbrukad diesel betalas båtvis på plats.
 • Avreseskatt, betalas kontant på plats/flygplatsen i Havanna innan hemresa (ca 25 convertibla pesos = ca 200 SEK/person).
 • För resa till Kuba måste man kunna visa upp reseförsäkringsbevis (på spanska eller engelsk) som visar att resor och evt läkar- och sjukvårdsutgifter till Kuba täcks av försäkringen.

Andra alternativ

 • Andra båtar kan beställas, begär offert/prisförslag
 • Ni kan även boka egen båt om ni tex är ett sällskap på 6 personer. Begär offert.
 • Egen dubbelhytt, begär pris.
 • Egen enkelhytt, finns på några av de största båtarna, samma pris som ovan.
 • Dela hytt på Catana 47, akterhytterna har två enkelbäddar.

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Priserna är beräknade på en valutakurs 1 EUR = 9,40 SEK, vi förbehåller oss rätten att justera priset vid ändring av valutakursen.
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor:
  • Handpenning 20% betalas vid beställning, delbetalning 20% betalas senast 2016-06-30, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa. Betald handpenning/ delbetalning/slutbetalning återbetalas ej.

Havanna och segling runt Kuba

Klicka nedan för att ladda ner PDF:er.

Kuba Seglingsområdet

Artikel – På Kryss

från 41 900 SEK

/totalpris per person

dream yacht catcher