Drömmen om att segla över Atlanten

den 2/11 – 23/11 2016 med Royal Clipper

Skall man segla över Atlanten, så skall man segla från öst till väst.  I tusentals år har passadvinden utanför Afrikas kust blåst stabilt mot väst med ca 10 m/s. Det var i passaden som Columbus år 1492 tog sig över Atlanten. Passadvinden gör också att det bildas en permanent havsström som flyter med en halv knop mot sydväst och längre ut, mot väst.

Vi samlas däremot i Lissabon den 4 november för att dagen därpå gå ombord på ett av världens största segelfartyg och göra en oförglömlig resa från den gamla världen till den nya. Innan vi tar oss an den långa seglatsen gör vi intressanta stopp i Marocko och på Kanarieöarna. Efter ca tio dagar dyker sedan de Karibiska öarna upp i horisonten.

Royal Clipper är ett av de allra sista skepp som kan erbjuda den unika upplevelsen att segla över Atlanten. Den femmastade fullriggaren byggdes år 2000 – utvändigt som sin föregångare Preussen 100 år tidigare, invändigt som ett modernt, komfortabelt och elegant kryssningsfartyg. Royal Clipper är 134 m långt och bär drygt 5000 m2 segel. Som jämförelse kan nämnas att Columbus flaggskepp Santa Maria var 23 m långt. Royal Clipper kan ta emot 227 gäster i luxuösa hytter med enskilda badrum, TV, kyl, DVD-spelare, hårtork, säkerhetsskåp osv.

Besättningen består av 106 män och kvinnor som gör sitt allra bästa för att vi ska må bra. Livet ombord är behagligt oförpliktigande med en avslappnad och familjär stämning. Sola på däck, bada i någon av de tre poolerna, ta en drink i Tropical bar eller läs en bok i biblioteket. Maten ombord är utsökt och restaurangen mycket trevlig. Det är lätt att komma i samspråk med såväl besättning som övriga gäster.

Hur aktiv du vill vara ombord på detta fantastiska skepp väljer du själv. Om du vill, har du möjlighet att vara med och hissa eller brassa segel, klättra i riggen eller bara ligga i nätet under bogsprötet och spana efter delfiner och valar. Det finns även gott om tillfällen till motion – morgongympa klockan åtta och vattengympa i poolen på eftermiddagen eller en timme i gymmet. Varje dag innehåller en rad olika aktiviteter, från origami till tai chi. Om man vill förstås.

Vår kapten brukar hålla ett föredrag någon eftermiddag och berätta om sina erfarenheter från stora skepp och andra dagar brukar vi träffas i biblioteket för att berätta om olika reseupplevelser.

Välkommen ombord på en oförglömlig resa!

Färdledare Carina Lernhagen Matz och Erling Matz, sjöhistoriker, författare och föredragshållare.

PROGRAM

 • 2 nov: Flyg med British Airways från Arlanda, Landvetter eller Kastrup via London till Lissabon, transfer till hotell i Lissabon
 • 3 nov: Gemensam stadstur och lunch, transfer till hamnen, ombordstigning Royal Clipper, fartygsvisning. Avsegling på kvällen
 • 4 nov: Till havs
 • 5 nov: Casablanca, Marocko. Gemensam utflykt.
 • 6 nov: Safi, Marocko.
 • 7 nov: Till havs
 • 8 nov: ankomst Teneriffa morgon, Kanarieöarna
 • 8-19 nov: Kurs mot Västindien
 • 19 nov: Ankomst morgon Bridgetown, Barbados. Transfer till hotell
 • 19 till 22 nov: Sköna dagar på 4-stjärnigt hotell på Barbados. Gemensam middag sista kvällen
 • 22 nov: Hemresa, flyg med British Airways via London till Arlanda, Landvetter eller Kastrup
 • 23 nov: ankomst Sverige

Pris per person:

Pris per person (tillägg enkelhytt*)

 • Kategori 6-hytt, insides, Commodore Deck – 47 900 SEK (+14 000)
 • Kategori 4-hytt, utsides, Commodore Deck – 52 900 SEK (+15 000)
 • Kategori 3-hytt, utsides Commodore Deck – 55 900 SEK (+16 000)
 • Kategori 2-hytt, utsides Clipper Deck – 59 900 SEK (+18 000)
 • Kategori 1-hytt, utsides, Main Deck – 64 000 SEK

* I enkelhytt tillägget ingår även enkelrum i Lissabon och Barbados

Följande ingår i priset:

– Flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg Lissabon med retur från Barbados med British Airways – Alla transfers flygplats/hotell/fartyg i Lissabon och Barbados
– En natt på hotell i Lissabon inkl en gemensam lunch och frukost
– En stadsutflykt i Lissabon
– 17 dagars segling ombord på Royal Clipper
– Helpension ombord
– Öl, vin och vatten till lunch och middag
– Gemensamma aktiviteter
– En gemensam utflykt i Casablanca
– Dricks till besättning
– Hamnavgifter
– 3 nätter på hotell på Barbados inkl frukost och en middag
– En Star Clipper jacka (fås ombord)
– Erfaren färdledning

Poseidon’s fördledare, Carina Lernhagen Matz och Erling Matz är med på hela resan.

Poseidon har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor

fr. 47.900 kr

/totalpris per person