grekland_she_captain

SHE CAPTAIN eskadersegling, Grekland

Aten, 12 – 19/10 2019

ÄNTLIGEN!

Nu är det dags att anmäla sig till nya äventyr

– för dig som är medlem i She Captain The Club!

Segling från Aten, en veckas segling, 12 – 19/10 2019

I ännu ett givande samarbete med Dream Yacht Charter drar vi den 12-19 oktober 2019 till Grekland för att segla en vecka. Ett fantastiskt tillfälle att förlänga sommaren tillsammans med en massa coola She Captains! Skynda att anmäla dig så att du inte missar detta!

Vi flyger från Arlanda, Landvetter och Kastrup och åker med bekväma bussar till marinan i Alimos/Kalamaki (40 min). Där väntar fem enskrovssegelbåtar 45-47 fot och en katamaran 41 fot från Dream Yacht Charter på oss! Vi kastar loss och seglar tillsammans bland de Saroniska öarna i Egeiska havet. Båtarna är moderna, lätthanterliga och fullt charterutrustade med bekväma dubbelhytter, toaletter och dusch.

Du behöver förstås inte vara seglingsvan för att hänga med! Besättningarna sätter vi ihop så att det på alla båtar finns erfarna She Captains. Skeppare på båtarna är vi såklart själva! För att vara skeppare behöver du ha intygsbok med Förarbevis och vara van vid medelhavstilläggning med aktern in mot land och stävankare eller mooring-linor.

Vi lär oss av varandra och alla får prova på – eskadern innebär härlig och säker segling utan att vara en vanlig seglingskurs. Vi kommer att få en magisk vecka i den fantastiska grekiska övärlden, få nya vänner, ha riktigt kul och samla roliga minnen tillsammans! Ibland stannar vi i hamnar och utforskar området på land, ibland ankrar vi i en naturvik där vi simmar, snorklar och softar. En del måltider lagar vi ombord, andra går vi på restaurang och letar upp något dansställe. Vi seglar 3-5 timmar dagligen till nya hamnar och varvar med badstopp och andra upptåg. Några möjliga mål är Hydra, Poros, Spetses och Egina.

Eskaderledningen planerar en rutt tillsammans med Dream Yacht Charter med lokalkännedom. Beroende på väder och vind kan rutten komma att förändras. Varje dags hålls skepparmöten där nästa etapp planeras, skepparna informerar hela besättningen så att alla vet vad som kommer att hända härnäst. Gemensamma utflykter och sightseeing anordnas inte av She Captain, men beroende på intresse löser vi detta spontant och lokalt. Vindarna är ofta nord-nordost så det blir kryss tillbaka till hemmahamnen kvällen innan hemresa. Vi avslutar sedan sista kvällen med ett riktigt grymt She Captain Party.

Vi kommer att ha en pre-sailing träff för alla anmälda She Captains 1-2 månader före avresa. Då presenterar vi hela upplägget och besättningarna presenteras och du får chans att ställa alla dina frågorDetaljerat program kommer att presenteras senare och sidan uppdateras när detta är klart.

Du behöver ha fyllt 18 år för att delta och ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Läs mer om She Captains utlandseskadrar och få mer tips här

För att kunna anmäla dig till resan behöver du först joina She Captains medlemsklubb, The Club. Bli medlem här>

Nu kör vi!!! Goooo Sailing Gals!

Resefakta – SHE CAPTAIN Grekland segling

Researrangemang

 • Utresa 12/10 kl 06.35 från Arlanda via Wien med ankomst Aten 13.35
 • Utresa Landvetter 06.20, utresa Kastrup 06.10 (samma ankomst som ovan)
 • Hemresa 19/10 kl 13.10 från Aten via München med ankomst Arlanda 17.40
 • Samma flyg från Aten för er som skall till Landvetter (ankomst 18.10) och Kastrup (ankomst 18.45)

Eskadern börjar med gemensam busstransfer, ca 40 minuter till Alimos Marina, i utkanten av Aten. Tid för proviantering (om ni inte beställt i förväg), lunch etc. Vi får tillgång till båtarna kl 17.00 och påbörjar genomgång med Dream Yacht Charter’s personal, formaliteter etc. Avsegling nästa morgon, ca 3-4 timmar segling till Egina, första ön på vår rutt.

Vi är tillbaka i Alimos Marina, Aten på fredag em 18/10, sover ombord och lämnar nästa morgon för transfer till flygplatsen.

Resan omfattar totalt 8 dagar

Båtalternativ

Vi disponerar 7 moderna och välutrustade båtar från Dream Yacht Charter; Sun Odyssey 45, Bavaria 46, Dufour 460 m.fl (2015-2017 modell) samt en Lipari 41 katamaran. Båtarna har 4 dubbelhytter + salong och 2 WC/dusch.

Seglingsprogram

Vi återkommer med detaljerat seglingsprogram under sensommaren 2019.

Anmälan

Anmäl dig genom att klicka på knappen Anmälan, här till höger. Fyll dina uppgifter, evt önskemål och betala din handpenning (2 500 kr), så återkommer vi med bekräftelse.

Kontakter

Researrangör; Lars Linderot, Dream Yacht Charter/Poseidon Travel AB lars@dreamyachtcharter.com , kontor 042 – 37 40 01, 0709-400 266

Eskaderledning She Captain; Ann Samnegård, eskader@shecaptain.se

Fakta och Priser

Följande båtar är reserverade:

Dufour 450 GL (årsmodell 2015)

Oceanis 45 (årsmodell 2017)

2x Bavaria 46 (årsmodell 2016)

Dufour 460 GL (årsmodell 2018)

Lipari 41 – katamaran

Paketpris, SEK per person 

PRIS PER PERSON från 8 950 SEK 

I priset ingår:

 • Flyg med Austrian/Lufthansa (via Wien på utresan och München på hemresan) –  t/r inklusive flygskatter, 20 kg incheckat bagage, 5 kg handbagage
 • Välj mellan flyg från ARN – Arlanda, GOT – Landvetter eller CPH – Kastrup
 • Del i båthyra, del i dubbelkoj
 • Transfers t/r flygplats/marina (endast er som bokar paketpris inkl vårt flyg)
 • Komplett utrustad båt med bland annat jolle & utombordare, GPS/plotter, lakan & handdukar, snorkelutrustning, självriskförsäkring
 • Välkomstmiddag, 2 rätter inkl 2 glas vin
 • Städning av båtarna

I resans pris ingår ej:

 • Evt flygtillägg vid flyg från andra flygplatser (Landvetter 500 kr, Kastrup 500 kr)
 • Tillägg för segling på katamaranen, 500 kr
 • Reducerad deposition, 500 EUR per båt (erläggs med kreditkort)
 • Förbrukad diesel (ni får båten fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad)
 • Hamnavgifter, utöver hemmahamnen i Aten
 • Mat och dryck (ni lägger förslagsvis en skeppskassa på ca 2000 kr p.pers för mat och dryck, diesel, hamnavgifter etc)
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (boka här)

Betalning, villkor

 • Anmäl dig genom att klicka på knappen Anmälan, här till höger. Fyll i dina uppgifter och betala din handpenning (2 500 kr), så återkommer vi med bekräftelse. Notera att vi inte kan bekräfta din plats förrän vi har säkerställt antalet skeppare. Handpenning återbetalas om eskadern skulle hinna bli fullbokad och du därmed ej erbjuds en plats efter din preliminära anmälan
 • Vid avbeställning gäller för denna resa att inbetald handpenning och slutbetalning återbetalas ej, i övrigt gäller Poseidon Travel AB’s resevillkor
 • Alla ändringar av beställning, ändring av namn, ändring av flyg etc skall anmälas till Poseidon Travel AB /Dream Yacht Charter per mail, och är endast giltigt efter vår skriftliga bekräftelse. Kostnader för ändringar, avbokningar etc kan tillkomma. Överlåtelse av plats på resan är inte tillåtet utan att vi informerats och evt godkänt denna ändring. Kostnader för ändring eller bokning av ny flygbiljett och avbokning/ändringsavgift kan tillkomma.

Poseidon Travel AB (Dream Yacht Charter) är medlem i SRF – Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad Resegaranti enligt Lagen om Paketresor

Försäkring?

Båtarna är fullt försäkrade. Vi har valt att inkludera en självriskförsäkring vilket innebär att depositionen reducerats från 3000 EUR till 500 EUR per båt. Depositionen är vad vi maximalt riskerar (förutom vid grov oaktsamhet, brott mot lokala regler, förbud eller föreskrifter etc) vid händelse av skada. Depositionen erläggs på plats med kreditkort (beloppet reserveras) och returneras om allt är ok, när båten återlämnas. Vi rekommenderar att ni ser över era personliga rese- och avbeställningsförsäkringar. Kompletterande försäkringar kan beställas via vår hemsida.

Vad för första hjälpen finns ombord?

Det finns första hjälpen-kit på alla båtar och i övrigt fungerar sjukvård och kustbevakning ungefär som hemma i Sverige. Det finns många öar där människor bor året runt vilket gör att dom är vana att rycka ut om det behövs. Ta med ditt EU sjukförsäkringskort (blå kortet från Försäkringskassan). Det är aldrig långt till land, eller kontakt med basen, om något skulle hända.

Inhandling mat?

Det finns supermarket i Alimos marina och även flera större affärer i kvarteren på andra sidan gatan, mittemot marinan.

Ni kan även förbeställa mat och dryck – ladda ner lista under /dokument / beställningslista proviant här

I matbutiken finns ett stort utbud där det allra mesta kan handlas, sedan kan vi komplettera mat och dryck på öarna.

Seglingsområdet – Saroniska öarna

Image result for saronic islands

Saroniska öarna ligger i bukten söder om Aten. Området är relativt skyddat med många större och mindre öar. Avstånden är korta med dagsetapper på 20-25 sjömil. Vindarna är moderata ca 5-12 m/s i oktober, dominerande vindriktning är N-NO. Normal temperatur i oktober är 20-25 grader i luften och 18-20 grader i havet.

På dagarna söker vi upp en naturvik för lunch och bad. Till kvällen går vi som regel in i någon av de mysiga hamnarna på öarna. Vi ligger vid kaj mitt i byn. Hamnarna är charmiga med begränsade faciliteter och låga hamnavgifter. Det finns alltid gott om tavernor där vi kan njuta av det goda grekiska köket.

Läs mer om väder och vindar här

Läs mer om seglingsområdet här

Kontaktpersoner och vem man hör av sig till i olika ärenden

Om du har frågor ang. eskadern i stort, bokning, avbokning, ekonomi, båtdetaljer mm- då ber vi dig att kontakta Lars; lars@dreamyachtcharter.com eller på telefonnummer 042–37 40 01.

Du är även välkommen att kontakta eskaderledningen, Ann Samnegård; eskader@shecaptain.se

Olika packningstips, stort och smått

 • Sköna och oömma kläder
 • … men även något du känner dig fab i. Man vet aldrig när det vankas dans på kajen!
 • Tunn regn/vindjacka. Sällan några tunga Mustoställ behövs
 • Varma kläder, allt beroende på väderprognosen
 • Badkläder
 • Powerbank till mobiltelefon
 • Separat plånbok för den gemensamma matkassan
 • Det där lilla extra – Duk till sittbrunn, värmeljus, ledslinga mm
 • Något antiglidskydd till bordet i sittbrunn, dessa är väldigt glatta.
 • Stora badhanddukar (på båten finns två handdukar/person (sött och salt vatten)
 • Solskydd, schampo, tvål för saltvatten
 • Fulladdad ficklamp/pannlampa
 • Arbetshandskar för ankarhantering

Fler tips på She Captain’s sida, klicka här

 

Vad händer om jag måste avboka någon dag innan?

Vid behov av avbokning mailar du till lars@dreamyachtcharter.com. Du kommer sedan att få information och bekräftelse på din mailadress utifrån de avbokningsvillkor som råder. Du kan inte själv överlåta din plats till annan resenär.

Kommer det att bli några upptåg à la She Captain?

Klart det blir! Men vad det blir, det får du se nere på plats 🙂

8 950 :-

Ett frånpris som gäller
totalt per person