Dron (7) 2

SHE CAPTAIN eskadersegling, Kroatien

Trogir, 18 – 25/5 2019 – FULLBOKAD

Eskader för dig som är med i nätverket

SHE CAPTAIN

Segling från Trogir, en veckas segling, 18 – 25/5 2019

Följ med på en peppande seglingsvecka runt om i den kroatiska skärgården med She Captain! En riktig kickstart på seglingssäsongen! 

Tillsammans med Poseidon Travel AB / Dream Yacht Charter skapar vi en vecka av häftiga naturupplevelser, roliga upptåg, praktiska möjligheter till övning samt skapar inspirerande minnen tillsammans.

Alla båtar har en besättning om åtta personer, varav det på varje båt sätts en erfaren She Captain-skeppare att leda gänget. Vi lägger ett stort engagemang på att alla ska få uppleva seglingsglädje, mod och gemenskap, och har därför tagit fram ett program och upplägg speciellt för oss She Captains. Under veckan kommer vi att lägga till i mysiga naturvikar, trevliga små byar och äta härlig kroatisk mat på lokala restauranger, lika väl som att äta mat ombord. Att segla eskader är fullt ös ibland, men man får även tillfällen att sitta i sittbrunnen och bara ta det lugnt.

Eskader är en fantastisk seglingsform, inte minst när det gäller säkerhet. Varje dag hålls ett möte med alla skeppare där morgondagens rutt diskuteras och bestäms. Skepparna informerar sedan sin besättning så alla vet vad som beslutats. Eskadern anpassas alltid helt efter vädret och följer den minst sjövana besättningens villkor, och vi hjälps alltid åt så att alla båtar blir väl förtöjda och att vi kan komma iland.

 

Vi har reserverat sju fina och välutrustade Elan 45 Impression från svenska operatören, Croatia Yacht Club, med plats för 8 i varje båt. Båtarna har 4 dubbelhytter + salong, 2 WC/dusch. Vi har även en katamaran reserverad (She Captains grundare Anna Mourous båt som hon är skeppare på) en Fountaine Pajot Lipari 41 Evolution.

Vi flyger med Norwegian direkt från Arlanda (alternativt Landvetter eller Kastrup) till Splits flygplats på lördag morgon den 18 maj med ankomst ca kl 10.20. Väl framme väntar en kort busstransfer till STC marina i Trogir. På plats i marinan checkar vi in på båtarna, provianterar och förbereder oss inför seglingsveckan. Vi räknar med att kunna kasta loss samma eftermiddag och seglar då ca 1-2 h till första natthamnen där vi äter en gemensam välkomstmiddag.

Under veckan kommer 2-6 timmars dagliga seglingspass att varvas med badstopp, upptäcktsfärder, praktiska övningstillfällen, sightseeing och lite dans och galej. Sedan på fredag kväll den 24 maj kommer vi tillbaka till hemmahamnen i Trogir där skepparna gör en teknisk utcheckning av båtarna. Veckan avslutas med att vi tillsammans avnjuter en gemensam avslutningsmiddag på bästa She Captain-vis. Efter en sista natt ombord och tidig frukost avgår sedan vår transferbuss till flygplatsen. Hemresa med Norwegian till Arlanda, ankomst lördag den 25 maj under eftermiddagen.

Informationsträff för alla anmälda kommer att arrangeras under februari/mars 2019. Tid och datum meddelas senare.

Detaljerat program kommer att bestämmas under vintern och sidan uppdateras när detta är klart

Begränsat antal platser, först till kvarn!

Resfakta – SHE CAPTAIN Kroatien segling

Researrangemang

 • Utresa 18/5 kl 07.25 från Arlanda med ankomst Split 10.20
 • Hemresa 25/5 kl 11.05  från Split med ankomst Arlanda 13.55

Eskadern börjar med transfer till STC Marina  i Trogir. Tid för proviantering (om ni inte beställt i förväg), lunch etc. Vi får tillgång till båtarna kl 13.00 och påbörjar genomgång med Croatia Yacht Club’s personal, formaliteter etc. Avsegling samma eftermiddag ca 2 timmar till första natthamnen. Välkomstmiddag.

Resan omfattar totalt 8 dagar

Båtalternativ

Vi disponerar 7 moderna och välutrustade båtar från Croatia Yacht Club; Elan Impression 45 (2015-2017 modell) samt en Lipari 41 katamaran. Båtarna har 4 dubbelhytter + salong och 2 WC/dusch.

Seglingsprogram

Vi återkommer med detaljerat seglingsprogram under vintern/våren 2019

Anmälan

Anmäl dig genom att klicka på knappen Anmälan, här till höger. Fyll dina uppgifter, evt önskemål och betala din anmälningsavgift (1 000 kr), så återkommer vi med bekräftelse och faktura på handpenning.

Kontakter

Researrangör; Lars Linderot, Poseidon Travel AB / Dream Yacht Charter lars@poseidontravel.se , kontor 042 – 37 40 01, 0709-400 266

Eskaderledning She Captain; Ann Samnegård, eskader@shecaptain.se

 

 

 

 

 

 

Fakta och Priser

Följande båtar är reserverade:

7 x Elan 45 Impression (årsmodell 2015-2018)image_layout

1x Lipari 41 Evolution 

Paketpris, SEK per person 

PRIS PER PERSON

Elan 45 Impression;  8 450 SEK (8 ombord)

I priset ingår:

 • Flyg med Norwegian, Arlanda – Split t/r inklusive flygskatter, 20 kg incheckat bagage, 5 kg handbagage
 • Del i båthyra, del i dubbelkoj
 • Transfers t/r flygplats/marina (endast er som bokar paketpris inkl vårt flyg)
 • Komplett utrustad båt med bland annat jolle & utombordare, GPS/plotter, lakan & handdukar, paddleboard, 5x snorkelutrustning, självriskförsäkring
 • Städning av båtarna

I resans pris ingår ej:

 • Evt flygtillägg vid flyg från andra flygplatser
 • Reducerad deposition, 200 EUR per båt (erläggs med kreditkort)
 • Förbrukad diesel (ni får båten fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad)
 • Hamnavgifter, utöver hemmahamnen i Trogir
 • Kroatisk turistskatt, f.n 1 EUR/person och dag (betalas på plats)
 • Mat och dryck (ni lägger förslagsvis en skeppskassa på ca 2000 kr p.pers för mat och dryck, diesel, hamnavgifter etc)
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (boka på Poseidons hemsida)

Betalning, villkor

 • Anmäl dig genom att klicka på knappen Anmälan, här till höger. Fyll i dina uppgifter och betala din anmälningsavgift (1 000 kr), så återkommer vi med bekräftelse. Handpenning, 30% av resans pris, faktureras när din plats ombord i någon av båtarna är bekräftad, med avdrag på betald anmälningsavgift (1000 kr per person). Notera att vi inte kan bekräfta din plats förrän vi har säkerställt antalet skeppare. Anmälningsavgiften återbetalas om eskadern skulle hinna bli fullbokad och du därmed ej erbjuds en plats efter din preliminära anmälan
 • Vi avbeställning gäller för denna resa att inbetald handpenning och slutbetalning återbetalas ej, i övrigt gäller Poseidon Travel AB’s resevillkor
 • Alla ändringar av beställning, ändring av namn, ändring av flyg etc skall anmälas till Poseidon Travel AB per mail, och är endast giltigt efter vår skriftliga bekräftelse. Kostnader för ändringar, avbokningar etc kan tillkomma. Överlåtelse av plats på resan är inte tillåtet utan att vi informerats och evt godkänt denna ändring. Kostnader för ändring eller bokning av ny flygbiljett och avbokning/ändringsavgift kan tillkomma.

Poseidon är medlem i SRF – Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad Resegaranti enligt Lagen om Paketresor

Försäkring?

Båtarna är fullt försäkrade. Vi har valt att inkludera en självriskförsäkring vilket innebär att depositionen reducerats från 3000 EUR till 200 EUR per båt. Depositionen är vad vi maximalt riskerar (förutom vid grov oaktsamhet, brott mot lokala regler, förbud eller föreskrifter etc) vid händelse av skada. Depositionen erläggs på plats med kreditkort (beloppet reserveras) och returneras om allt är ok, när båten återlämnas. Vi rekommenderar att ni ser över era personliga rese- och avbeställningsförsäkringar. Kompletterande försäkringar kan beställas via vår hemsida.

Vad för första hjälpen finns ombord?

Det finns första hjälpen-kit på alla båtar och i övrigt har dem sjukvård och kustbevakning i landet som fungerar som hemma i Sverige. Det finns många öar där människor bor året runt vilket gör att dom är vana att rycka ut om det behövs. Det är aldrig långt till land, eller kontakt med basen, om något skulle hända.

Storlek på båt och utrustning?

Se mer här.

Generellt är båtarna komplett utrustade.

Inhandling mat?

Det finns en online-shop där båtarna kan handla innan avresa, dock är utbudet relativt begränsat och då särskilt i mängd per produkt. Vi rekommenderar att alla besättningar förbereder en shoppinglista och så snart STC Trogir marina är nådd tar man en taxi ca 4 min eller går ca 12 min till shoppingcentrumet nära marinan. Där finns bland annat en stor matbutik (Plodine), ett apotek, café samt några butiker med kläder och skor.

I matbutiken finns ett stort utbud där det allra mesta kan handlas, sedan kan man fylla på depåerna längs med veckan ute på de olika öarna.

Utbud på öarna generellt

Det är väldigt olika utbud på de olika öarna då vi är där pre season. Det finns alltid någon/några restauranger och barer öppna. Någon lokal souvenirbutik samt mataffär. Ibland kan det även finnas någon klädbutik eller liknande öppen.

Temperaturer i maj månad

Normalt i maj är det ca 23-25 grader i luften och ca 18 grader i havet.

Kontaktpersoner och vem man hör av sig till i olika ärenden

Om du har frågor ang. eskadern i stort, bokning, avbokning, ekonomi, båtdetaljer mm- då ber vi dig att kontakta Lars på Poseidon Travel via e-mail lars@poseidontravel.se eller på telefonnummer 042–37 40 01.

Har du frågor som rör eskadern när vi väl är på plats i Kroatien är det eskaderledningen du ska kontakta via Ann Samnegård på e-mail eskader@shecaptain.se

Olika packningstips, stort och smått

 • Sköna och oömma kläder
 • … men även något du känner dig fab i. Man vet aldrig när det vankas dans på kajen!
 • Tunn regn/vindjacka. Sällan några tunga Mustoställ behö
 • Varma kläder, allt beroende på väderprognosen
 • Badkläder
 • Powerbank till mobiltelefon
 • Separat plånbok för den gemensamma matkassan
 • Det där lilla extra – Duk till sittbrunn, värmeljus, ledslinga mm
 • Något antiglidskydd till bordet i sittbrunn, dessa är väldigt glatta.
 • Stora badhanddukar (på båten finns två handdukar/person (sött och salt vatten)
 • Solskydd, schampo, tvål för saltvatten
 • Fulladdad ficklamp/pannlampa
 • Arbetshandskar för ankarhantering

Mer information

Allt om segling i Kroatien

Vad händer om jag måste avboka någon dag innan?

Vid behov av avbokning mailar du till lars@poseidontravel.se. Du kommer sedan att få information och bekräftan på din mailadress utifrån de avbokningsvillkor som råder.

Kommer det att bli några upptåg à la She Captain?

Klart det blir! Men vad det blir, det får du se nere på plats 🙂