Bordeaux kryssning2

Exklusiv vinkryssning i Bordeaux 13-20/8 2020

Följ med oss på en all-inclusive kryssning i Bordeaux, ett av Frankrikes mest berömda vindistrikt. Ombord finns vinkunniga ciceroner som bjuder in till intressanta provningar. Utöver de goda franska vinerna får vi även uppleva en “Wine Makers Dinner”, en höjdpunkt på resan med utsökta viner.

Resan utgår från Frankrikes legendariska vinhuvudstad Bordeaux. Ombord på AmaDolce tar vi oss längs med Garonnes kulturskatter och besöker ikoniska vinslott och anrika vingårdar för vinprovningar längs vägen.  Under resan gör vi stopp med utflykter i Libourne, Blaye, Bourg, Pauillac och Cadillac. Denna resan är för dig som har ett hjärta som klappar lite extra för den franska livsstilen och dess kultur, mat, viner och fine dining.

Flodkryssningsrederiet AMA Waterways är något alldeles extra och anses vara ett av de mest exklusiva rederierna på Europas floder. En kryssning med AMA är så mycket mer än en semester – det är en oförglömlig upplevelse. Allt från den exceptionella personalen till det prisbelönta köket. Rederiet har vunnit en rad priser, bland annat bästa flodkryssningar, bästa kryssningar för aktiva resenärer och inte minst för bästa mat av kryssningssajten Cruise Critic.

Rederiet erbjuder en rad specialtjänster, bland annat WiFi utan kostnad i offentliga utrymmen, lokalt vin vid middagarna, kaffe- och te. Alla kryssningar har en kryssningsdirektör och vid varje anhalt ordnas utflykter som leds av kunniga lokala guider.

AmaSonata har fitness center, skönhetssalong, bubbelpool, promenadbana på däck och cyklar för att utforska de små städerna och byarna på egen hand. Fartyget tar omkring 100 passagerare.

I resan har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra temaresor mat och vin blir ofta snabbt fullbokade….

Svensktalande ciceron följer med på resan.

 

Annette Sandqvist, projektledare Poseidon Travel 042-37 40 02

Preliminärt program

13 augusti – Avresa

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Bordeaux. Bienvenue! Efter ankomst fortsätter vi med transfer till AmaDolce – vårt hem för den kommande veckan. På kvällen samlas vi för gemensam middag och lär känna varandra. AmaDolce ligger kvar i Bordeaux över natten så kanske blir det en kvällspromenad i den ljumma kvällsbrisen.

14 augusti –  Bordeaux-Libourne

Vi lämnar ikoniska sevärdheter bakom oss och kastar loss för en naturskön morgonkryssning. Senare på dagen lägger vi till i Libourne, porten till en av Bordeaux mest exklusiva vinområden. Följ med på en utflykt till Saint Émilion, känd för sina berömda vingårdar. Se även den monolitiska kyrkan som ligger här – huggen ur en och samma bit kalksten! Under dagen ges valfrihet att njuta av en Grand Cru Classé provning på någon av vinslotten Château de Ferrand eller Château de Pressac. Om du föredrar ett mer aktivt äventyr ges möjlighet att cykla genom den vingårdsrika landsbygden till Saint-Émilion och för en Grand Cru Classé provning på vinslottet Château Soutard. Du kan också välja att besöka den magnifika Château Vayres, en av de mest prestigefyllda historiska byggnaderna i Aquitaine.

15 augusti –  Libourne-Blaye

Promenera genom den färgstarka utomhusmarknaden och prova några av regionens gastronomiska specialiteter. Eller ta en skön cykeltur eller vandra genom en av Libournes vinområde. Senare på dagen sätter vi kurs till Blaye där vi kommer att njuta av en kväll på egen hand.

16 augusti –  Blaye-Bourg

I Blaye och Bourge hittar man några av de mest pittoreska vingårdarna i Bordeaux och här produceras också mängder av goda, kvalitativa viner, trots att man inte producerar några Grand Cru viner. Dagen börjar med besök i Blaye där det blir guidad rundtur i dess världsarvslistade 1700-tals citadell. För en mer aktiv utflykt varför inte ta en cykeltur? Vi är nu i Bourdeaux äldsta vinområde med en mångfald av fina druvor som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Petit Verdot. Passa även på att besöka den intressanta mikrovingården le Clôs de l’Échauguette på enbart 1500 m² som ligger med vacker utsikt över flodmynningen. Här odlar man biodynamiskt, brukar med häst och skördar för hand. Detta unika vin tappas på endast 700 flaskor av per år. Fortsätt din upptäckt på sadeln genom den idylliska franska landsbygden till pittoreska Bourg som ligger där floderna Garonne och Dordogne möts. Här kan du besöka vagnsmuseet som innehåller en underbar samling hästdragna fordon. Upplev gästfriheten i denna charmiga medeltida by. Möt de lokala odlarna och producenterna och passa på att smaka på frukterna och ostarna och njut av vackra vyer och atmosfären.

17 augusti –  Pauillac

Pauillac, den härliga byn på vänstra stranden av Gironde-flodmynningen är porten till den berömda Médoc-regionen, känd för att producera några av världens finaste Bordeaux-viner. Här besöks några av de vackraste och mest berömda vingårdarna, inklusive Château Latour, Château Mouton Rothschild, Château Lafite Rothschild och Château Pichon Longueville. Här ges även möjlighet till besök på Château Gruaud Larose eller Château Léoville Poyferré för en provsmakning av Grand Cru-viner.

18 augusti –  Cadillac

Besök det imponerande slottet Roquetaillade, ett fantastiskt bevarat mästerverk av medeltida militärarkitektur som har ägts av samma adelsfamilj i 700 år. Därefter bär det iväg till Sauternes vinregion där besök görs på något av vinslotten Chateau de Rayne Vigneau eller Chateau Guiraud, för att njuta av de högt uppskattade vinerna med sin gyllene färg och goda smak. På kvällen  är vi åter i Bordeaux.

19 augusti – Bordeaux

Bordeaux betraktas som världens vinhuvudstad i vinvärlden och finns även med på UNESCOs världsarvslista.  Under en stadsrundtur upplevs stadens rika kulturliv och vackra arkitektur. Det är en ren njutning att strosa runt i staden och uppleva den vackra arkitekturen från 1700-talet. För cykelentusiasten kanske en rundtur längs med stadens fantastiska nätverk av cykelvägar är något som lockar. Dagens avslutas med ett gemensamt besök på det intressanta och interaktiva Bordeaux Wine Museum, en unik byggnad tillägnad vinkulturen, med ambition att visa upp vinets historia.

20 augusti – Hemresa

Vi säger farväl till nya vänner och åker till flygplatsen för flyg åter till Skandinavien. Väl hemma igen har vi förhoppningsvis många trevliga reseminnen med oss i bagaget.

 

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program.

 

PRISINFORMATION

Pris från 37 900 SEK per person, del i dubbelhytt (kategori E, utsides med fönster)

I priset ingår:

 • Flyg med Air France/KLM från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Bordeaux i ekonomiklass inkl flygskatter och avgifter
 • Luxuös flodkryssning med AMA Waterways Bordeaux-Bordeaux, 7 dagar/6 nätter enligt rederiets villkor
 • Del i vald dubbelhytt med entertainment on-demand-LCD (filmer, musik etc)
 • Wifi
 • Helpension ombord inkl. högklassiga viner/öl/ till måltider samt te/kaffe
 • Mousserande vin och färskpressad juice till frukost
 • Sip & Sail Cocktail Hour med vin, öl, drinkar och läsk/vatten
 • Tapas, snacks och tilltugg dagligen i Main Lounge
 • Välkomstcocktail och välkomst middag, La Chaîne des Rôtisseurs middag, Captain’s Cocktail och gala middag
 • Middag i fartygets specialrestaurang Chef´s Table en av kvällarna
 • Vinprovningar ombord
 • med vinmakare
 • Flera utflyktsalternativ med engelsktalande guider på samtliga destinationer
 • Förstklassiga vinutfykter med besökt på förstklassiga vingårdar med vinprovning till bl.a vindistrikten St Emilion, Pauillac och Sauternes.
  Bland de vinslott som vi väljer att besöka finns några av världens mest kända; Chateau Soutard, Chateau Latour, Chateau Mouton Rothschild, Chateau Latite Rothshild, Chateau Pichon Lougueville och Chateau Guiraud.
 • Personligt headset vid utflykterna
 • Fri tillgång till cyklar
 • Underhållning och aktiviteter ombord (gym, klasser som yoga och gruppträning med wellness host)
 • Hamnavgifter
 • Transfer flygplats-kryssning tur/retur, Bordeaux
 • Poseidon kryssningsciceron (vid min. 16 personer)

Tillägg:

 • Kategori utsideshytt med fransk balkong 7000 kr per person
 • Hotellserviceavgift/dricks, betalas ombord
 • Pris enkelhytt – vänligen kontakta Poseidon Travel

Betalning:

 • Vid beställning betalas 25% av resans pris som handpenning. Erlagd handpenning är ej återbetalningsbar.
 • Slutbetalning – 75% av resans pris betalas 45 dagar innan avresa

Avbeställningsvillkor:

Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels Resevillkor gäller för denna resa. Utöver dessa villkor gäller nedanstående vid avbeställning av resenären:

 • Vid avbeställning efter betald handpenning, debiteras 25% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 59-35 dagar innan avresa, debiteras 50% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 34-15 dagar innan avresa, debiteras 80% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 14-0 dagar innan avresa, debiteras 100% av resans pris

Rese- och avbeställningsförsäkring:

 

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

AMA WATERWAYS – ALL INCLUSIVE

Ombord på flerfaldigt prisbelönta Ama Waterways är servicen och de gastronomiska upplevelserna total. Att de vurmar högt för sin uppgift går inte att ta miste på – att ge sina gäster de bästa möjliga reseupplevelserna. Faktum är att “Ama” härstammar från det latinska ordet för “kärlek.” Det är ett koncept som genomsyrar allt från designen av fartygen, mat och drycker till reseuppläggen med höga servicenivåer. Det är en filosofi som driver uppmärksamheten på detaljer, ständig innovation och kultur för att alltid göra sina gäster till sin högsta prioritet. Och rederiet har många återkommande gäster. När du kryssar med AmaWaterways kan du förvänta dig lyx, total avkoppling eller aktivitet helt efter egna önskemål, underhållning och kulinariska upplevelser. Allt inklusive i priset.

RESTAURANGER

Njut av utsökta rätter i huvudrestaurangen eller i specialrestaurangen Chef´s Table. Mellan måltiderna serveras tapas och tilltugg i Main Lounge. Huvudrestaurangen ligger på Cello Deck. Frukost, lunch och middag serveras här i en avslappnad miljö.

I restaurangen Chef´s Table serveras fine dining.  Här skapas menyer baserade på utsökta, lokalt inspirerade råvaror. Prova lokala favoriter eller något mer bekant. Oavsett vad du föredrar, kommer dina smaklökar att bli imponerade.

268.jpg

La Chaîne des Rôtisseurs
AmaWaterways är medlemmar i La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, ett prestigefylldt internationellt gastronomiskt sällskap och borgar för gastronomiska upplevelser i världsklass. Samtliga AMA Waterways fartyg i Europa är medlemmar.

Livet ombord...

37 900 :-

Ett från pris som gäller
totalt per person