Rese- & Hyresvillkor

Trygghet, erfarenhet, kompetens – Poseidon Travel

Vi på Poseidon Travel har sedan 1979 sålt seglingsresor, kanalresor och kryssningar i hela världen. Vi har en mycket stor samlad erfarenhet av alla världens farvatten. Årligen är alla medarbetare ute och reser för att lära oss mer om nya områden, ser på nya fartyg, besöker nya baser och följer med våra grupper. Denna erfarenhet får du som kund alltid tillgång till, vi kan ge dig personliga tips och råd oavsett vart du reser med oss.
För att ge dig den bästa tänkbara service, prioriterar vi även att kontinuerligt fortbilda oss genom studieresor, kurser och utbildningar inom resebranschen.
Poseidon Travel AB är medlemmar i SRF – Svenska Resebyråföreningen vilket bl.a innebär att vi tillämpar SRF:s Villkor för paketresor, som reglerar vårt ansvar vid ändringar av avtalet, avtalets upphörande, fel och brister etc. Dessa villkor gäller endast om du köpt en paketresa d.v.s. bokat flyg och båthyra/kryssning genom oss.
Väljer du att boka din paketresa genom oss kan du känna dig trygg – vi gör allt för att dina förväntningar skall uppfyllas med god marginal!

Resevillkor

Det är varje resenärs skyldighet att ta del av våra resevillkor. För resan gäller Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels allmänna och särskilda resevillkor för paketresor.
Från den 1/8 2018 gäller ny lag och nya resevillkor, se här Poseidon Cruises_Allmänna och särskilda resevillkor för paketresor_01MAR2021.

Bra information för dig som resenär

Poseidon Travel AB är medlem i SRF – Svenska Resebyråföreningen och följer våra Resevillkor. På SRF’s hemsida finns bra information samlad för dig som skall resa, bl.a om pass- och visum, regler för flygresor, regler för resa till USA, UD’s rekommendationer, EU-regler etc. Läs mer här.

Resegaranti

Poseidon Travel AB har f.n ställt 1 200 000 SEK i resegaranti.

Köper ni en paketresa är det viktigt att resebyrån har ställt resegaranti på ett korrekt sätt. Resegarantilagen skyddar resenärer mot förluster när den resa de köpt ställs in eller avbryts vanligtvis p.g.a att reseföretaget sätts i konkurs. Vårt råd är alltid att kontakta Kammarkollegiet och säkerställa att resebyrån har fullföljt sina åtaganden. På deras hemsida finner du mer information www.kammarkollegiet.se Telefon 08-700 08 00.

Boknings- och serviceavgifter

AvgifterPris
Lågpris / Charterflyg på bolag etc300 kr per sällskap
Paketarrangemang200 kr per sällskap
Tågbiljetter200 kr per sällskap
Transfer200 kr per sällskap
Hyrbil200 kr per sällskap
Proviantering200 kr per sällskap
Hotell200 kr per sällskap
RestaurangOffert
UtflykterOffert
Fakturering (utöver beställaren)50 kr per faktura
Betalning kort0 kr per faktura
On-line incheckning (kryssning)200 kr per person

Villkor rederier och båtoperatörer

MSC Cruises

Resevillkor

Royal Caribbean-, Azamara Cruises:

Innan du reser
Särskilda villkor
Allmänna villkor

Celebrity Cruises:

Viktig information

Star Clippers

Terms condition

Sunsail Bareboat

Yacht charter terms

Sunsail Flotilla

Flotilla terms

Moorings Bareboat, Power, Crewed

Booking terms