Fartygsvisning av MSC Fantasia

Comments off 1841 Views5


I söndags strålade solen från en klarblå himmel och det passade alldeles umärkt då det hölls fartygsvisning  i Köpenhamn av det vackra fartyget MSC Fantasia.

Vi var ett resglatt gäng som följde med Terese från Poseidon Travel och Paula (Account manager , MSC)  på en rundvisning, så att vi skulle kunna bekanta oss med fartyget inifrån. Foto: Göran Stenberg

 

 

Fartyget är byggt 2008, och tar hela 4363 passagerare. Det är inte min första erfarenhet av MSC Fantasia, jag kryssade med henne för några år sedan och jag överdriver inte om jag säger att hon tillhör ett av mina favoritfartyg. Trots att det var ett tag sedan var hon till min stora förvåning minst lika fräsch nu som då. Golven, väggarna , hytterna – ja allting var i nyskick , det kändes väldigt modernt och lyxigt. Nu är jag ju totalt såld på allt som glittrar och glimmar , så jag fick mitt lystmäte tillfredsställt framför den glittrande trappan med alla sina Swarowskikristaller.

 

 

Det var nästan så att vi fick ta på oss solglasögonen 😉 Även härliga “stjärnhimlar” och marmorgolv bidrar till lyxkänslan, MSC Fantasias välkomponerade soffor och inredning är ingen slump. Det märks att rederiet har ett stort intresse för design och inredning. Vart du går hittar du imponerande och intresseväckande konstverk som fröjder för ögat.

                                                 

Poolområdet frestade med sina härliga solstolar runt de turkosa poolerna och en sådan här dag var lusten stor att slänga sig i böljan den blå.

 

  

 

Det var nog inte bara jag som inte kunde låta bli att kasta långa blickar på diskarna med de fantastiska glassarna som italienarna är specialister på. Åh, alla dessa goda smaker … och vad vore väl en kryssning med sol och värme utan glass?

 

 

 

När det kommer till mat och dryck finns det oändligt många frestelser att ge efter för när man kryssar. Ett av mina favoritområden på MSC Fantasia är den italienska piazzan, som känns precis som ett litet torg med vackra romantiska omgivningar. Är jag på ett fartyg eller på ett litet torg i Rom? Eftersom det är ett italienskt rederi sätter de självklart en ära i att servera fantastiskt kaffe och de tillhörande bakelserna är nästan för fina att äta upp …

 

Vår rundvandring gick vidare och vi blev frestade med härlig spamiljö , sugna på att äntligen ta tag i sommarkroppen (2018?) på gymmet och vad vore väl en visning utan att få se teatern på ett sånt här stort fartyg? Jag är imponerad , gott om svängrum och benplats för alla!

 

 

Vi hade turen med oss denna söndag och fick kika in i en balkonghytt.

 

Inget kryssningsfartyg utan ett Casino!

  

 

Efter vår trevliga rundtur avslutades vår dag tillsammans med middag i den stora restaurangen , inredd i mustigt vinrött och sammet. Köket imponerade och skämde bort oss med sina briljanta rätter med tillhörande gott vin. Här trivdes vi som fisken i vattnet. Tack Poseidon Travel och MSC  för en trevlig visning och härlig aptitretare inför nästa resa!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email