Passau_panorama_Poseidontravel

Sommarkryssning med helpension och utflykter inkluderade

24/6 – 1/7

Följ med på en flodkryssning längs med vackra Donau och Rhen mellan Passau och Strasbourg.

Vi reser med förstklassiga fartyget MS France som tar max 159 gäster.

Ombord njuter du av välsmakande rätter från det franska köket, men även regionala specialiteter. Måltiderna består av en varierad frukostbuffé, lunch och tre- eller fyrarätters middagar.

Vi börjar vår resa i Passau och kryssar sedan vidare mot enastående landskap och storslagna historiska städer. Längs vägen besöker vi b.la. Regensburg, Rothenburg och Wurzburg i Tyskland för att avsluta vår resa i Strasbourg, Frankrike. Dagtid njuter av ett varierat sagoboksvackert landskap, medeltida städer, imponerande slott. Kvällstid blir det underhållning ombord.

Flodkryssningsrederiet CroisiEurope är ett familjedrivet flodkryssningsrederi baserat i Strasbourg med anor helt tillbaka till år 1870. Med en så lång historia av europeisk flodkryssningsexpertis är du garanterad en härlig kryssningsupplevelse med CroisiEurope på deras flotta av stora flodfartyg.

Svensktalande Poseidon värd följer med på resan.

 

Annette Sandqvist, projektledare Poseidon Travel 042-37 40 02

Preliminärt program

24 juni – Avresa

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Munchen. Willkommen! Efter ankomst fortsätter vi med transfer till MS France – vårt hem för den kommande veckan. På kvällen samlas vi för välkomstdrink tillsammans med besättningen följt av  en gemensam middag där vi lär känna varandra. Under kvällen lämnar vi Passau och påbörjar kryssningen mot vårt första stopp.

Passau, Natt, Arkitektur, Episkopala Se, Kväll

 

25 juni – Regansburg-Nürnberg

Under morgonen når vi Regensburg som ligger på den nordligaste delen av Donau. Detta är en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. P g a att staden inte var lika industrialiserad i jämförelse med andra tyska städer klarade den sig undan de allierades bombningar vilket bidragit till ett nästan intakt medeltida centrum. Stadsdelen Gamla stan har bevarat sin storlek som den antog under tidigt 1300-tal och återspeglar den politiska, religiösa och ekonomiska utvecklingen under högmedeltiden. Stadens rika patricierfamiljer visade sina ekonomiska tillgångar genom handelshusens försvarstorn. Förmiddagen tid att utforska staden på egen hand. Under eftermiddagen görs en gemensam utflykt till bl a Walhalla, ett enormt marmortempel i grekisk stil som hänger över Donau. Ludwig I i Bayern uppförde byggandet av detta tempel mellan 1830 och 1842 som ett minnesmärke. Här kan vi se över 100-talet olika byster som visar tyska kända konstnärer, militärledare mm. Vi besöker den imponerande “Porta Praetoria” vilken är den norra porten till den romerska fästningen, rådhuset och den gotiska katedralen liksom medeltida arkitektur.

Regensburg, Östra Bayern, Bayern, Tyskland, Arkitektur

26 juni –  Nurnberg-Rothenburg-Bamberg

Efter en god frukost upptäcker vi under förmiddagen Nürnberg, även kallad ”Skattkistan i det tyska imperiet”. Här ser vi vacker gotisk arkitektur varvat med korsvirkeshus men även stadens slottsområde. Vi går till fots i den gamla delen av staden med bl a Schöner Brunnen och Frauenkirche. Vi stannar till och avnjuter stadens lokala specialitet Lebkuchen. Under eftermiddagen kryssar vi längs med Donau med underhållning och aktiviteter ombord. Efter middagen tas skor med bra glid på – i kväll blir det danskväll.

Arkitektur, Byggnad, Fasad, Hus, Floden, Nürnberg

27 juni –  Bamberg-Rothenburg-Würzburg

Under förmiddagen kommer vi kryssa mot Schweinfurt. Efter lunch besöker Rothenburg, en magnifik muromgärdad stad högt uppe på kullarna ovanför floden med smala gator kantade med pittoreska korsvirkeshus. I Gerlachshausen går vi åter ombord på fartyget och vi fortsätter kryssningen till Würzburg som vi når under natten.

Slott, Fästning, Slott, Marienberg, Würzburg, Bayern

28 juni –  Würzburg-Wertheim

I dag besöker vi barockstaden Würzburg som ligger i distriktet Unterfranken, Bayern. Staden grundades tidig medeltid och här har ett antal mäktiga furstbiskopar levt under århundradena. Residenset i Würtzburg, där furstbiskoparna bodde, har utsetts till världsarv av UNESCO. Det kallas även för ”palatsens palats” och är ett av Europas mest kända barockpalats. Här ligger även en av Tysklands äldsta kyrkor, som byggdes på 700-talet. Fästningen som omger kyrkan, Festung Marienberg, har fungerat som fästning i hundratals år och är en av Würzburgs mest berömda byggnader. Från den gamla bron Alte Mainbrücke ges en vacker vy över fästningen Marienberg, liksom några av de berömda lokala vingårdarna.

Wertheim, Baden Württemberg, Tyskland

29 juni –  Wertheim-Miltenberg-Aschaffenburg

Efter frukost är det dags för en rundvandring i mysiga Miltenberg. Denna lilla stad ligger strategiskt ovanför Mainz och beskyddad av borgen Mildenburg från 1200-talet. År 1237 omnämns staden för första gången i skrift. Även om det stadens äldsta hus sägs vara från mitten av 1300-talet är merparten av husen från 1600- och 1700-talet. Hotellet Zum Riesen har rötter från 1100-talet vilket gör det till ett av världens äldsta hotell. Här sägs att Gustav Adolf II, Drottning Christina och självaste Elvis Presley bott. Dock inte samtidigt…Under eftermiddagen kommer vårt fartyg att kryssa genom hänförande landskap  mot Aschaffenburg.

Castle Johannisburg, Aschaffenburg, Palace, Bayern

30 juni – Aschaffenburg-Frankfurt-Mainz

Under förmiddagen ser vi landskapet passera från fartyget till Frankfurt där vi gör en rundtur. Vi kommer tillbaka ombord och fortsätter vår kryssning mot Mainz, belägen vid floden Rhen och Main. Skyddad av sin tusen år gamla katedral är Gutenberg en perfekt blandning av det förflutna och nutid. I kväll blir det galamiddag. Under natten kryssar vi sedan vidare mot Strasbourg.

Mainz, Sachsen, Tyskland, Europa, Gamla Byggnaden

1  jul – Mainz-Strasbourg

Njut av en sista frukostbuffé ombord och ta sedan del i de olika aktiviteterna som föreslås före lunch innan vi når Strasbourg ca kl 14.00. Transfer till flygplatsen där vi tar farväl av nya bekantskaper. Flyg åter till Skandinavien. Hemkomst under kvällen, förhoppningsvis med många trevliga reseminnen med i bagaget.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program.

PRISINFORMATION

Pris från 23 990 SEK per person, del i dubbelhytt (maindeck utsides med fönster)

Resfakta & Priser

Fakta MS France
MS France är byggt 2001 och renoverades 2016. Fartyget har 78 dubbelhytter för maximalt 159 gäster.

Faciliteter ombord:
Restaurang, lounge med bar och dansgolv, stort soldäck med solstolar, hiss och shop. Centralvärme, 220 V, luftkonditionering, radar, TV och video i salongen, wifi ombord

Hytter:
Alla hytter är utrustade med dusch och toalett, hårtork, satellit TV, radio, värdeskåp. Hytterna på de två övre däcken har två större fönster, hytterna på nedre däck har två mindre fönster “port holes”.

Flygtider:

Flyg med Lufthansa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn t/r

24/6 Stockholm-Munchen 0850 1100
1/7   Strasbourg-Munchen 1645 1740
1/7   Munchen-Stockholm 2115 2325

 

24/6 Göteborg-Munchen 0600 0750
1/7   Strasbourg-Munchen 1645 1740
1/7   Munchen-Göteborg 1925 2115

 

24/6 Köpenhamn-Munchen 0845 1020
1/7   Strasbourg-Munchen 1645 1740
1/7   Munchen-Köpenhamn 1900 2030

Pris per person – del i dubbelhytt

Hytt på Main Deck – 23 990 SEK
Hytt på Upper Deck – 25 600 SEK

Enkelhyttstillägg – 12 100 SEK

I priset ingår:

 • Flyg med Lufthansa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn t/r
 • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • Del i dubbelhytt på 8 dagars kryssning enligt program
 • Helpension ombord och måltidsdryck (öl, vin, vatten, läsk) bar, kaffe och te
 • Välkomstdrink med Kaptenen
 • Gala middag
 • Gratis Wi-fi
 • Utflykter enligt Croisi Europes Classic program (5 utflykter) med engelsktalande lokalguide
 • All underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • Transfer Munchen flygplats-fartyg-Strasbourg flygplats
 • Färdledning av Poseidonvärd  (vid 16 gäster)

I priset ingår ej

 • Måltider som ej specificerats i program
 • Exklusiva drycker ombord (champagne, årgångs whisky/cognac, viner från vinlista etc)
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring (beställ via Poseidon’s hemsida)

Resevillkor

Poseidon Travel AB är med i Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti. SRF.s och Poseidons resevillkor gäller för denna resa. Villkoren finns på vår hemsida.

Villkor

Livet ombord...

 

Fr 23 990 :-

Ett från pris som gäller
totalt per person

Bildresultat för logga croisi europe