Resmål

Resmål

Läs mer om vad som gör varje resmål unikt. Oavsett om du är intresserad av att ta Europas äldsta vattenväg i Frankrike, eller att se den fridfulla landsbygden i Belgien – du är alltid välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer och hjälper dig.

Frankrike

Välj mellan 10 olika destinationer i Frankrike, du hittar alltid något som passar dig. I Frankrike har vi det största antalet båtar och flest destinationer och utgångshamnar, varför vi delat upp landet i olika regioner – alla med sin egen attraktion och särart. Prova Canal du Midi i södra Frankrike, Europas äldsta vattenväg som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet, eller imponerande floden Lot som vindlar sig genom landskapet i sydvästra delarna av landet. Oavsett vilken region som du väljer så kan du vara säker på att hitta fina viner, gourmet mat, vacker landsbygd och historiska platser att besöka.

England

Themsen, den berömda floden, flyter genom en grön landsbygd i södra England, genom historiska städer och charmiga byar med pubar längs flodbanken och ett betagande landskap.

Norfolk Broads är ett stort område med vacker natur och ett himmelskt, evigt grönt landskap med unik fauna och flora i vad som räknas som Englands populäraste vattenvägar.

Italien

Fascinerande Venedig med sina många öar med klassisk italiensk landsbygd och länga stränder väntar på att bli upptäckt av dig från övre däck på din egen kanalbåt.

Sätt kurs mot Trieste och upptäck gamla traditioner, behaglig livsstil och orörd natur i regionen Friuli. Söderut i Venedigs lagun finns floden Po’s stora, orörda deltaland, med vackra byar, vildmark med vassrugg och häckande fåglar.

Tyskland

Mecklenburg i nordöstra Tyskland, med sitt nätverk av sjöar och floder med kristallklart vatten, utgår ett idylliskt område som är populärt både bland båtfolk, fågelskådare och hobbyfiskare. Medeltida korsvirkeshus kantar vattenvägarna, besök fiskrökerierna som säljer dagens fångst. Utmed sjöarnas stränder ligger magnifika slott som Schwerin, Rheinsberg, Furstenberg och Neustrelitz, som ger en fascinerande inblick i områdets rika historia och kulturarv.

Skottland

Caledonian Canal, vackert beläget med magnifika berg på båda sidorna och omgivet av Skotska Höglandet är bedövande vackert. Tre långa sjöar, Loch Ness, Loch Oich, och Loch Lochy med kanaler mellan dessa, förbinder Inverness i norr med Fort William i söder. Utmed sjöarna och kanalen passerar ni historiska borgar och charmiga städer och byar.

Irland

Kom till Irland och upptäck dess vackra, kristallklara sjöar och floder, dramatiska landskap och frodiga, gröna landskap. Vackra Shannon River och River Erne med sitt nätverk av sjöar och vattendrag är enkelt att utforska med egen kanalbåt och en fröjd att färdas på. Fiske är populärt liksom golf och ridsport. Missa inte pubafton i byarna med allsång och hög stämning.

Belgien

Berömt för sin fina choklad och spetsar är ett perfekt område för en kort vecka eller längre. Överallt känner man sig välkommen, på den fridfulla landsbygden liksom i historiska städer och byar som är sammanbundna med kanaler och vattenvägar som ringlar sig genom det lilla landets historiska landskap.

Holland

Båtar är en livsstil i Holland, som kom ombord och upptäck det bästa sättet att se detta vackra land, med egen kanalbåt! Du knyter lätt nya bekantskaper med vänliga holländare utmed kanalerna, beundrar vackra vattenkvarnar och cyklar på landsbygden och stannar för kvällen i moderna hamnar med hög service och komfort. Kombinera med ett par dagar i Amsterdam och utforska stadens stora utbud av museer, kaféer och nattliv.

Kanada – NYHET

Här upplever du en mångfald av storslagna naturscenerier.  Kombinera din kanalbåtsresa längs med Rideau Canal från Ottawa till Kingston med sevärdheter som Ontario´s Highlands, Kanadas huvudstad Ottawa och Niagarafallen – att se vattnet störta ned i hisnande fart är en fantastisk upplevelse!