CroisiEurope_Honfleur harbour_poseidontravel

Höstkryssning med helpension och utflykter inkluderade

18-24/10 2020

Följ med på en flodkryssning längs med vackra Seine mellan Paris och Honfleur.

Vi reser med förstklassiga fartyget MS Botticelli som tar max 150 gäster.

Ombord njuter du av välsmakande rätter från det franska köket, men även regionala specialiteter. Måltiderna består av en varierad frukostbuffé, lunch och tre- eller fyrarätters middagar.

Njut av ett Frankrike i höstskrud på denna kryssning längs med Seine. I sakta mak tar vi oss genom idylliskt landskap och Frankrikes brokiga historia.  I Vernon ligger Claude Monet-huset och trädgårdarna med dess berömda vattenträdgård.  Martainville Château antastisk arkitektur och vackra omgivningar. Promenera längs Côte Fleurie och besök vid de historiska landningsstränderna i Normandie. Svensk färdledare följer med på resan. På resan erbjuds två olika utflyktspaket: Classic för dig som föredrar traditionella sightseeingturer och Discovery för dig som önskar mer inslag av aktivitet på sightseeingturerna såsom cykling, vandring/längre promenader etc.

Vi börjar vår resa i Paris där vi ligger över natten och kryssar sedan vidare längs med enastående landskap. Längs vägen besöker vi b.la. Versailles och Rouen för att avsluta flodkryssningen i Honfleur. Utöver utflykter kan du göra egna upptäckter varvat med avkopplande stunder på soldäck. Kvällstid ges underhållning ombord.

Flodkryssningsrederiet CroisiEurope är ett familjedrivet flodkryssningsrederi baserat i Strasbourg med anor helt tillbaka till år 1870. Med en så lång historia av europeisk flodkryssningsexpertis är du garanterad en härlig kryssningsupplevelse med CroisiEurope på deras flotta av stora flodfartyg.

Svensktalande Poseidon värd följer med på resan.

 

Annette Sandqvist, projektledare Poseidon Travel 042-37 40 02

Preliminärt program

18 oktober – AVRESA

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Paris. Bonjour! Efter ankomst fortsätter vi med transfer till MS Botticelli – vårt hem för den kommande veckan. Vi bekantar oss med fartyget och  samlas under kvällen för välkomstdrink tillsammans med besättningen följt av en gemensam middag där vi lär känna varandra.

Eiffeltornet, Frankrike, Landmärke, Karta, Miniatyr

19 oktober – PARIS

Idag kommer vi att uppleva Paris – en av de vackraste städerna i världen. Paris kallas både La Ville Lumière (ljusets stad) och världens modehuvudstad. Här hittar du ikoniska landmärken, charmiga trottoarrestauranger, breda boulevarder och konstmuseerna Louvren och Musée d ‘Orsay.

Efter frukosten väntar stadsrundtur.

CLASSIC: Panoramatur genom Paris där vi ser stadens ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame-katedralen, Triumfbågen och Champs Elysées.

DISCOVERY: Promenad längs med Quai de Grenelle och fortsätter längs med Seines strandpromenad och över Paris vackra broar. Vid Pont de Sully hittar du bokförsäljarna med sina gröna boklådor och vid kajen nedanför finns en fin promenadslinga med vacker utsikt över Notre Dame. ika lite extra på skräckinjagande figurinerna vid Pont Neuf, les gargouilles, som hämtade från en skräckfilm!

Lunch ombord. Eftermiddagen på egen hand att utforska Paris alla guldkorn och trevliga atmosfär eller koppla av på däck. Vad sägs om besök på något av Paris fantastiska museum? Eller kanske låter en shoppingtur mer frestande? De stora varuhusen hittar du i Boulevard Haussmann – en kort resa med tunnelbana från fartyget. Andra populära områden för shopping, eller bara sitta på ett kafé och titta på människoliv, är det judiska kvarteret Le Marais, Les Halles och Saint-Germain-des-Prés.

Om vattennivån tillåter gör fartyget en kortare kvällskryssning genom den vackert upplysta staden.

Middag ombord.

seine river,bridge,pont michel,paris,france,water,architecture,boat,tourists,historic,cityscape,travel,urban,landmark,tourism,view,reflection,history,europe,free pictures, free photos, free images, royalty free, free illustrations, public domain

20 oktober – PARIS – POISSY – LA ROCHE-GUYON

Efter en god frukost njuter vi av en fin segling längs med Seine.

Dagens utflykter är följande:

CLASSIC: Guidad rundtur i barockslottet Versailles, uppfört på 1600-talet av Solkungen Ludvig XIV. Slottet med sina över tusen rum delade kungen med adelsmän som solade sig i glansen av att vara i kungens närhet. Versailles var ett överdådigt mästerverk och 1600-talets största mirakel med storslagna salonger. Inget annat palats kunde mäta sig med kung Ludvigs slott i vare sig prakt eller storlek. Till slottsträdgården hör en lika storslagen slottspark med dammar och fontäner.

DISCOVERY: Cykeltur genom Versailles slottsträdgård.

Efter utflykten kommer vi åter tillbaka ombord i Poissy lagom till lunch. Vår kryssning fortsätter till La Roche-Guyon.

Middag ombord.

File:Versailles chateau.jpg - Wikipedia

21  oktober – LA ROCHE-GUYON – ROUEN

Njut av en långfrukost och se förbipasserande idylliskt landskap svepa förbi utanför fartygsfönstret under vår förmiddagssegling. Efter lunch lägger vi till i Normandie och Rouen vilket är provinsens historiska, kulturella och inte minst – gastronomiska huvudstad. Under medeltiden så var läget mitt emellan Paris och havet ett paradis för handelsmän och staden växte snabbt. En kort promenad från fartyget ligger stadens historiska centrum med vackra trähus längs med kullerstensgator och den Rouen katedralen vilken på 1870-talet var världens största katedral. Här ligger Rickard Lejonhjärta begravd. På stadens främsta shoppinggata kan vi se Gros Horloge klockan med mekanism från 1200-talet! Söder om Rouens gamla centrum ligger parken Jardin des Plantes med plantor från fem olika kontinenter. Parken är som vackrast från april till november.

CLASSIC/DISCOVERY: Bland kullerstensklädda gator får vi en guidad rundtur i Rouen – en av Frankrikes äldsta och mest historiskt intressanta städer och som tidigare var Normandies huvudstad. Under turen får vi bland annat se torget Place du Vieux Marché, där Jeanne D’Arc brändes på bål 1431.

Lunch och middag ombord.

I kväll ligger vi kvar i Rouen så varför inte ta en fin kvällspromenad i de historiska kvarteren?

Rouen, City, Turist, Gamla Hus, Butiker, Fasad

22 oktober – ROUEN – DUCLAIR – CAUDEBEC-EN-CAUX

Unna dig en sovmorgon och koppla sedan av på däck under förmiddagen.

Lunch och därefter utflykt där vi upptäcker klosterruinerna vid Norman Abbey Circuit.

CLASSIC/DISCOVERY: Vår rundtur startar från Duclair till Jumièges Abbey, det mest magnifika kloster i Frankrike byggt år 654 men som förstördes av vikingar. Klostret byggdes upp under 1200-talet och blev vida känt efter omnämnde av Victor Hugo. Under vårt besök kommer vi också att upptäcka klostren och ruinerna av kyrkan St Peter innan vi besöker Abbey of Saint Wandrille eller Wandregisel (endast exteriör), ett mycket andligt monument som grundades under samma århundrade. Den här fantastiska klassiska arkitekturen i detta kloster smälter samman med dess medeltida arv i perfekt harmoni. Till skillnad från Jumièges Abbey, bosatte sig en församling av benediktinska munkar i detta abbotskloster 1931 och som fortfarande är aktivt.

Vårt fartyg avgår till Honfleur (beroende på tidvattnet.) I kväll väntas  galamiddag.

File:Abbaye de Jumièges.jpg - Wikimedia Commons

23 oktober – HONFLEUR

En utflykt till pittoreska Honfleur är en höjdpunkt med vindlande gator. Den gamla hamnbassängen byggdes på 1600-talet för att skydda skeppen vid ebb. De höga, smala skifferklädda husen, verkar stötta varandra för att inte ramla ner i vattnet. Runt bassängen ligger restaurangerna och gallerierna tätt. På 1800-talet var  konstärer som Boudin, Courbet och Monet med många fler en vanlig syn på stadens gator. Träkyrkan Sainte Catherine från 1400-talet konstruerades av båtbyggare som har byggt taket som en upp-och-nervänd båt. Under dagen kommer vi även att passera genom Trouville och Deauville och ges en rundtur i det berömda Calvados-destilleriet.

Förmiddagsutflykt:

CLASSIC/DISCOVERY: Guidad stadsvandring av Honfleur. Lunch ombord.

Eftermiddagsutflykt:

CLASSIC/DISCOVERY: Guidad utflykt till blomster Rivieran Côte Fleurie. Vi passerar de fashionabla badorterna Trouville och Deauvillle. En bro förbinder Deauville med den lite mer diskreta kusinen Trouville. Det mest spektakulära i Trouville var tidigare fiskhallarna, en vacker byggnad i korsvirke. Den har tyvärr brunnit upp men är under återuppbyggnad. Under tiden har man byggt en temporär fiskmarknad som den gamla. Här kan man beundra uppläggningarna av ostron och musslor av alla de slag. Under turen stannar vi till vid ett destilleri för vinprovning av äppelvinet Calvados.

Åter ombord lägger vi ut och för att segla mot mot Aschaffenburg.

Middag ombord.

Port, Gamla Stan, Hamn, Vieille Ville, Pir, Segelbåt

24 oktober – HONFLEUR – PARIS – HEMRESA

Efter frukost är det dags att ta farväl av fartyget. Med busstransfer tar vi oss åter till Paris flygplats för flyg åter till Skandinavien. Vi ankommer vår avreseort under eftermiddagen, förhoppningsvis med många fina minnen med oss i bagaget.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program.

PRISINFORMATION

Pris från 22 250 SEK per person, del i dubbelhytt (maindeck utsides med fönster)

Resfakta & Priser

Fakta MS Botticelli
MS Botticelli är byggt 2003 och renoverades 2016. Fartyget har 75 dubbelhytter för maximalt 150 gäster.

Faciliteter ombord:
Restaurang, lounge med bar och dansgolv, stort soldäck med solstolar och souvenirshop. Centralvärme, 220 V, luftkonditionering,  TV och video i salongen, wifi ombord

Hytter:
Alla hytter är utrustade med dusch och toalett, hårtork, satellit TV, radio, värdeskåp. Hytterna på de två övre däcken har två större fönster, hytterna på nedre däck har två mindre fönster “port holes”.

Flygtider:

Flyg med Air France/KLM från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn t/r

18/10  Stockholm-Paris 1315 – 1555
24/10 Paris-Amsterdam 1220 – 1345
24/10 Amsterdam – Stockholm 1440 – 1640

 

18/10  Göteborg-Amsterdam 1150 – 1320
18/10  Amsterdam-Paris  1430 – 1550
24/10  Paris-Amsterdam  1220 – 1345
24/10 Amsterdam-Göteborg 1620 – 1745

 

18/10 Köpenhamn-Amsterdam 1150 – 1315
18/10 Amsterdam-Paris  1355 – 1520
24/10 Paris-Köpenhamn 1215 – 1410

Pris per person – del i dubbelhytt

Hytt på Main Deck – 22 250 SEK
Hytt på Upper Deck – 24 100 SEK

Enkelhyttstillägg – 4950 SEK

I priset ingår:

 • Flyg med Air France/KLM från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn t/r
 • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • Del i dubbelhytt på 6 nätters kryssning enligt program
 • Helpension ombord och måltidsdryck (öl, vin, vatten, läsk) bar, kaffe och te
 • Välkomstdrink med Kaptenen
 • Galamiddag
 • Gratis Wi-Fi
 • Utflykter enligt Croisi Europes Classic eller Discovery program (6 utflykter, går ej att kombinera7mixa mellan Classic eller Discovery) med engelsktalande lokalguide
 • All underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • Transfer flygplats-fartyg tur/retur
 • Färdledning av Poseidonvärd  (vid 16 gäster)

I priset ingår ej

 • Måltider som ej specificerats i program
 • Exklusiva drycker ombord (champagne, årgångs whisky/cognac, viner från vinlista etc)
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring (beställ via Poseidon’s hemsida)

Resevillkor

Poseidon Travel AB är med i Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti. SRF.s och Poseidons resevillkor gäller för denna resa. Villkoren finns på vår hemsida.

Villkor

Livet ombord...

 

Fr 22 250 :-

Ett från pris som gäller
totalt per person

Bildresultat för logga croisi europe