kotor-croatie1

Kryssning i den Kroatiska Skärgården

10-17/8 2017- MS La Belle De L´Adriatique

Exklusiv resa för Stjärnklubben Sydsvenskan/HD passet

Följ med på en unik kryssning i det Adriatiska havet på ett intimt kryssningsfartyg som kan lägga till vid de öar där de större rederierna inte kommer till.  Ta chansen att uppleva Kroatiens natursköna skärgård och pittoreska medeltida byar på CroisiEuropes premium fartyg MS La Belle de l´Adriatque.

Vi flyger med Lufthansa från Köpenhamn/Göteborg/Stockholm till en av Kroatiens vackraste städer Dubrovnik.  På eftermiddagen stiger vi ombord på MS La Belle de l´Adriatque, som är ett modernt kryssningsfartyg som tar ca 200 gäster, kvällen avslutas med välkomstdrink och middag ombord. Förmiddagen efter får vi en guidad tur i Dubrovnik och tid att upptäcka denna härliga stad på egen hand. Därefter beger vi oss ut till havs på en veckas kryssning i den kroatiska skärgården med stopp i bland annat naturreservatet Mljet, Split och Hvar som är Kroatiens svar på ”Saint Tropez. Croisi Europe är ett av Europas etablerade rederier och väl ombord mat, dryck, underhållning och utflykter inkluderat.

 

karta

Preliminärt Program

10/8 – Ankomst Dubrovnik

På  sen eftermiddag går vi ombord på fartyget La Belle de L´Adriaque. Därefter får vi en presentation av besättningen ombord som följs av välkomstdrink och middag.

11/8 – Dubrovnik

Efter frukost får vi en guidad tur till fots i Dubrovnik där vi bland annat får se de Gotiska kvarteren. På eftermiddagen finns det möjlighet att upptäcka Dubrovnik på egen hand. Att rekommendera är att ta en promenad i den gamla staden i Dubrovnik som omsluts av ringmuren. På kvällen äter vi middag ombord för att sedan kasta loss mot Mljet och Korcula.

12/8 – Mljet-Korcula

Vi slår ankare vid ön Korcula. På förmiddagen får vi en guidad tur på en av de vackraste och mest natursköna öarna i Kroatiens skärgård Mljet.  Signifikant för ön är orörd natur, vinodlingar och pittoreska byar och nationalparken som ligger belägen på den västra sidan av ön. På eftermiddagen får vi en rundtur på Korcula som är en välbevarad medeltida stad med gotisk arkitektur. Kvällens middag följs av en traditionell svärdshow.

13/8 – Korcula-Sibenik

Morgonen spenderar vi till havs tills vi når Sibenik som omges av kristallklart vatten och vackra små öar och korallrev. Efter lunch får vi en guidad tur i Sibenik och får bland annat besöka den magnifika S:t Jakobskatedralen som är på världsarvslistan. Efteråt tar vi bussen ut till Nationalparken Krka som är känd för de förtrollande vattenfallen och det rika fågellivet. På kvällen står besättningen för underhållningen.

14/8 – Sibenik-Trogir-Split

Efter frukost får vi en guidad tur i världsarvstaden Trogir, som är en populär turistort med sina pittoreska kullerstensgator, mysiga restauranger och caféer.  På eftermiddagen kryssar vi vidare till Split som är Dalmatiens största universitetsstad och konstnärliga center. Även här får vi en guidad tur. Kvällen är fri att spendera på valfritt sätt.

15/8 – Split-Hvar-Vis

På förmiddagen får vi en guidad tur i Hvar som är Kroatiens svar på St. Tropez som erbjuder en mängd restauranger och barer och en marina med imponerande yachter.  På eftermiddagen kryssar vi vidare till natursköna Vis där vi har en fri eftermiddag. På kvällen bjuds det på en Galamiddag innan vi kryssar vidare till Kotor och Montenegro.

16/8 – Kotor-Dubrovnik

Morgonen spenderar vi ombord med en lång frukost på soldäck innan vi slår ankare vid Kotor som är beläget i en vacker vik längs Montenegros kust.  Kotor är genomsyrad av tradition och historia med vackra vyer. Även här får vi en guidad tur innan vi kryssar vidare mot vår slutdestination Dubrovnik.

17/8 – Dubrovnik

Efter frukost ombord checkar vi ut och får sedan en heldag i Dubrovnik på egen hand innan vi tar kvällsflyget hem till Sverige.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående preliminära program. 

Drömresan är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

Resfakta & Priser

MS La Belle L´Adriaque är byggt 2007 (renoveras i början på nästa år 2017) med 99 dubbelhytter för max 188 gäster. Klassas som 5 ankare av rederiet. Fartyget har 4 passagerardäck , panoramabar, stort soldäck med solstolar, 2 jacuzzi, hiss och shop. Centralvärme, 220 V, luftkonditionering, radar, TV och video i salongen, wifi ombord.

Alla hytter är utrustade med dusch och toalett, hårtork, satellit TV, radio, värdeskåp. Hytterna på de två övre däcken har två större fönster, hytterna på nedre däck har två mindre fönster “port holes”.

skarmklipp

ms-la-belle-de-ladiratique

Pris per person – del i dubbelhytt

 • Hytt på nedre däck (däck 1, små fönster) – 22 900 SEK
 • Hytt på mellersta däck (däck 2, små fönster) – 25 900 SEK
 • Hytt på boarding deck (däck 3) – 26 700 SEK
 • Hytt på Upper deck (däck 4)- 27 700 SEK

Enkelhytt på förfrågan

I priset ingår:

 • T/R Flyg till Dubrovnik med Lufthansa från Köpenhamn/ Stockholm/Göteborg
 • Del i dubbelhytt på 8 dagars kryssning enligt program
 • Helpension ombord och obegränsat med dryck, inkl. öl, vin, vatten, läsk, alkoholhaltiga drycker, kaffe och te
 • Välkomstdrink med Kaptenen
 • Gala evening
 • Gratis Wi-fi
 • Utflykter enligt program
 • All underhållning ombord
 • Dricks & hamnavgifter
 • Transfer T/R flygplats – hamn
 • Färdledning (vid 16 gäster)

I priset ingår ej

 • Alla måltider och drycker som ej specificerats i program
 • Exklusiva drycker ombord (champagne, årgångs whisky/cognac, viner från vinlista etc)
 • Avbeställningsskydd, reseförsäkring (beställ via Poseidon’s hemsida)

Resevillkor

Poseidon Travel AB är med i Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti. SRF.s och Poseidons resevillkor gäller för denna resa. Villkoren finns på vår hemsida.

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 30 % betalas vid beställning, slutbetalning 70% betalas senast 60 dagar före avresa.
 • Vid avbeställning är avbeställningskostnaden den samma som inbetalda/förfallna betalningar.

Sea cruise in Croatia and Montenegro

från. 22 900 SEK

/totalpris per person

croisi_logo

Ladda ner faktablad fartyget:

ms-la-belle-de-ladiratique