Meraviglia4MB

Kryssa över Atlanten Miami-Köpenhamn 11/4 – 3/5 2020

Upplev drömmen att ta dig till havs över Atlanten! Vi flyger till soliga Miami där vår kryssning startar. 22 dagar senare anlöper vi Köpenhamn.  Komforten, servicen, underhållning och gastronomiska upplevelser ombord på MSC Meraviglia tillsammans med många intressanta stopp gör detta till den ultimata kryssningsupplevelsen. På resan medföljer kryssningserfaren Poseidon värd som finns till hands för att trivseln tillsammans under resan maximeras.

Vi flyger med British Airways till Florida och landar under eftermiddagen där vår hotelltransfer väntar.  Koppla av på rummet eller ta ett par simtag i hotellets pool. Under kvällen samlas vi för en gemensam middag. Nästa dag börjar vårt kryssningsäventyr. Som första stopp angör vi världsstaden New York där vi ligger vid kaj över dagen. Därefter sätter vi kurs mot tropiska Bermuda. En pärla med lummiga, böljande kullar översållade med små pastellfärgade hus, rosaaktiga sandstränder och ett turkosskimrande hav. Därefter följer fyra dagar till havs där vi njuter av livet ombord på fartyget. Koppla av vid poolen, öka pulsen i gymmet, var med på några av de aktiviteter som ges ombord eller bara njut av lugnet och de blå böljorna. På Azorerna ligger vi vid kaj över natten. Här ingår en gemensam utflykt där vi får njuta av panoramautsikt.

Vi bekantar oss sedan med Lissabon i Portugal, spanska hamnstaden Vigo och Southampton där tid ges för att på egen utforska städerna/närområdet. Det går naturligtvis även bra att anmäla sig till en av rederiets utflykter med engelsktalande guide. Detta kan göras innan avresa eller ombord.

I Franska Le Havre gör vi en gemensam utflykt till trevliga Honfleur, en medeltida pittoresk stad med en charmig fiskehamn där man kan köpa ostron och skaldjur. Vi besöker ett brandydestilleri och får lov att provsmaka den bärnstensfärgade drycken innan det är dags att åka tillbaka till fartyget.

Vårt nästa stopp är Fredericia på Jylland, som grundades som en fästningsstad 1650 och har en av Europas största bäst bevarade fort med vallar, komplett med bastioner och kanoner. Utforska den historiska stadskärnan eller botanisera bland mysiga butiker och kaféer. Under kvällen lägger vi ut och sätter kursen mot kryssningens sista stopp, Kiel i Tyskland. Passa på att följ med på en utflykt med engelsktalande guide eller utforska staden på egen hand. Besöka kända Nikolaikirche eller rådhuset Altes Rathaus med sitt 106 meter höga rådhustorn.

Sista natten går vi till slutdestinationen Köpenhamn, som vi når på morgonen. Kryssningen ger tid gott om tid ombord och det finns mycket att roa sig med på detta generösa fartyg. Men vi får också mycket tid att utforska städerna vi besöker.

MSC Meraviglia är MSC´s största fartyg där man tänkt till på alla detaljer för att din kryssningsupplevelse ska bli absolut perfekt. Här kan du se spektakulära shower med bland andra världskända Cirque du Soleil, botanisera bland butikerna i en shoppinggalleria i två plan och med ett tak av en 480 m2 stor LED-skärm som ständigt byter motiv allt från en digital himmel som visar solnedgången eller den stjärnklara natthimlen! Med högklassiga middagar serverade både i de två klassiska sittningarna samt det nya konceptet “flexible dining”, väljer du fritt bland flertalet restauranger när och var du vill äta. Njut av flera poolområden, barer, spa, gym och aktiviteter. Hytterna är modernt eleganta, välj mellan insideshytt, utsideshytt eller balkong.

I resan har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra temaresor över Atlanten blir ofta snabbt fullbokade….

Svensktalande Poseidon kryssningsvärd följer med på resan.

 

Annette Sandqvist, projektledare Poseidon Travel 042-37 40 02

Preliminärt program

Preliminärt program

11 april – Avresa

Flyg till Miami där transfer till vårt hotell väntar. Miami kallas ”the Sunshine State” och stränderna är långsträckta och inbjudande för solbad eller något gott att äta och dricka på någon av de många restaurangerna som ligger med bästa havsutsikt. Efter incheckning har vi ett par timmar på egen hand innan vi samlas för en gemensam middag.

12 april – ombordstigning

Välj en skön sovmorgon eller kanske en uppiggande strandpromenad i soluppgång innan frukost. Under förmiddagen checkar vi ut och tar oss med transfer till fartyget där vi går ombord och installerar oss lagom till lunch. Vi kopplar av och njuter av fartygets faciliteter.

13–14 april – till havs

Vi kryssar norrut mot New York och njuter av havsbrisen. En av dagarna gör vi en rundvandring på fartyget för att bekanta oss med alla faciliteter ombord. För er som inte förbokat utflykt i New York och gärna följer med på en av rederiets utflykter med engelsktalande guide är det en god idé att passa på att göra det nu.

15 april – New York

Ankomst till New York tidig morgon. Denna enastående världsstad med sin välkända siluett med Frihetsgudinnan har så många kända sevärdheter och stadsdelar som alla bör uppleva minst en gång i livet. Times Square, Brooklyn Bridge och Central Park är kanske några av dina givna höjdpunkter för dagen. Passa även på att botanisera bland alla fina butiker eller gallerier. Ta in stadens puls och speciella stämning. Upptäck staden efter eget tycke och smak eller följ med på en av rederiets utflykter.

Avsegling New York kl 18:00

16 april – Till havs

Nu börjar överseglingen över Atlanten. Heldag till havs, koppla av och njut!

 

17 april – Bermuda

Välkommen till den brittiska kronkolonin Bermuda – känd för rosa sandstränder, pastellfärgade hus inbäddade som praliner i de böljande grönklädda kullarna. Ögruppen består av över 240 öar varav endast ett 20-tal är bebodda. Trots sin avskildhet mitt i Atlanten åtnjuter öborna en av världens högsta levnadsstandard. Den vackra naturen på öarna gör att alla sinnen vaknar till liv. Öarna är omfamnade av ett stort korallrev och Golfströmmen medför till det behagliga subtropiska klimatet året runt.

Den spanske navigatören Juan Bermudez upptäckte Bermuda år 1505 men öarna förblev obebodda till början på 1600-talet då ett engelskt fartyg strandade på en av öarna. Bermuda kom att koloniseras av engelsmän och afrikanska slavar. Idag är Bermuda en brittisk koloni med lokalt självstyre.

Tidig morgon lägger vi till i King’s Wharf även kallas för Royal Navy Dockyard. Detta är en perfekt utgångspunkt för upptäckter på egen hand till vackra vikar, spännande grottor som Crystal Cave eller varför inte prova på att spela golf på någon av de välskötta golfbanorna?

Avsegling kl 17:00

18–21 april – till havs

Nu följer ett par avkopplande dagar ombord där vi ges tillfälle att göra vad som passar oss in. Gå på gym, var med på en quiz eller annan av fartygets aktiviteter, gå på föreställning eller unna dig en skön spabehandling. Utbudet ombord är stort.

22–23 april – Azorerna

På Azorerna lägger vi till tidig morgon vid Ponta Delgada på São Miguel och här stannar vi över natten. Denna Edens lustgård är en vulkanisk ögrupp med varma källor, prunkande gröna berg med en generös blomsterprakt. Det finns alltid något som blommar på Azorerna och vägarna kantas av hortensia, rhododendron och azalea. Vi gör en halvdagstur till de vulkaniska tvillingsjöarna Blue och Green Lakes som imponerar med sina färgskiftningar som spelar mellan grönaste grönt och blåaste blått. Ett fascinerande skådespel.

Avsegling 23 april kl 14.00

24 april – till havs

Njut av en avkopplande dag ombord.

 

25 april – Lissabon

Lissabon är Portugals huvudstad och den västligaste huvudstaden på Europas fastland. Med de fantastiska vyerna över Atlanten och historia från över 20 sekel finns det ingen brist på landmärken att besöka i denna tjusiga semesterstad. Stadens rika kulturhistoria, med allt från gotiskt till postmodernt, omger dig när du går omkring på gatorna i ett klimat som är bland de mest angenäma året runt.

Avsegling kl 17:00

26 april – Vigo

Vigo är en stad i Galicien i nordvästra Spanien. Det är en betydande hamnstad där livet i mångt och mycket domineras av havet som fiske- och handelsverksamhet. Besöken av kryssnings- och containerfartygen är många  och orten har även en stor marina. De smala gatorna och husen i Casco Vello har anor från 1600-talet. Här ligger många trevliga konst- och hantverksbutiker. Matscenen domineras av fisk och skaldjur och ostronodlingarna förser den berömda La Piedra med de färskaste och största ostron man kan tänka sig,

Dagen på egen hand eller följ med på rederiets utflykter som t ex till  Santiago de Compostella där aposteln Jakob tros vara begravd i stadens katedral eller den portugisiska Valença med anor sedan romartiden.

Avsegling kl 17:00

27 april – Till havs

Läs en bok, besök gymmet eller delta på någon av fartygets aktiviteter.

 

28 april – Southampton/London

Hamnen Southampton är Storbritanniens största kryssningshamn. Härifrån går även passagerarfärjor till Isle of Wight och över kanalen till Frankrike. Staden i sig har en trevlig stadskärna och fina parker. Utforska staden på egen hand eller följ med på en av rederiets utflykter som t ex till London med attraktioner som Windsor Castle, Stonehenge eller Bath med sin vackra arkitektur, naturliga heta källor.

Avsegling kl 19:00

29 april – Le Havre

Le Havre grundades för 500 år sedan, men under andra världskriget förstördes stora delar av staden. Den numer modernistiska stadskärnan är upptagen på Unescos världsarvslista. Den 110 meter höga kyrkan Saint-Joseph byggdes 1964 och markerar fullbordandet av återuppbyggnaden av staden. Vad gäller gastronomi förknippas Normandie och Le Havre kanske mest med cider och calvados och det finns flera destillerier nära staden som erbjuder rundturer och provsmakningar. Fiskmarknaden Saint-François är öppen alla dagar i veckan.

I dag gör vi en gemensam halvdagsutflykt till pittoreska Honfleur och passar på att besöka ett brandydestilleri där vi får provsmaka denna ädla dryck.

Avsegling kl 17:00

01 maj – Fredericia

I dag ankommer vi till Fredericia kl 14.00. Staden ligger i hjärtat av Danmark och är en stad med en Nordeuropas mest välbevarade stadsvallar med historiska monument. Själva centrum ligger endast 10 minuters promenad från kaj. Njut danska smörrebröd eller varför inte danskt wienerbröd.  Under kvällen lägger vi ut och sätter kurs på Kiel, vår kryssnings sista stopp.

Avsegling kl 21:00

2 maj – Kiel

Kiel är en traditionsrik sjöfartsstad med skeppsvarv och hamn i kombination med urban puls. Havet sträcker sig ända in i stadens centrala delar. Kiels natur domineras av fjärden med sina stränder. Världens största färjor, lyxiga kryssningsfartyg, majestätiska gamla segelfartyg och de snabbaste segelyachterna lägger till direkt i innerstaden och ger staden sin omisskännliga maritima atmosfär. Kiel grundades på 1200-talet men förstördes till stora delar under andra världskriget vilket innebär att stadskärnans arkitektur i dag är relativt ny. Kiel är i dag en universitetsstad med en stor studentpopulation. Stadskärnan är trevlig med många butiker och varuhus som Sophienhof som ligger vid centralstationen. Precis i anslutning till denna galleria ligger klassiska Sophies saluhall med massor av färska delikatesser, frukt och grönt.

Holsenstrasse är också en mysig shoppinggata med många butiker, varuhus och marknader med allsköns sortiment. Gatan ligger bara ett par minuters promenadväg från färjeläget. Vid gamla torget hittar du också flera butiker, många med lite mer exklusiv prägel. Gå på egna strövtåg eller följ med på en av rederiets utflykter som stadsrundtur eller dagstur till Hamburg.

Avsegling kl 19:00.

3 maj – Köpenhamn

Ankomst Köpenhamn kl. 08.00. Efter en god frukost tar vi farväl av gamla och nya vänner och avslutar resan med många nya reseminnen med hem i bagaget. Buss hamn-flygplats för vidare flyg till Stockholm och Göteborg.

PRISINFORMATION

Pris från 38 600 SEK per person, del i dubbelhytt (kategori Bella insideshytt)

I priset ingår:

 • Flyg med British Airways från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Miami i ekonomiklass inkl flygskatter och avgifter
 • En natt på mellanklasshotell i Miami inkl frukost
 • Välkomstmiddag i Miami
 • Transfers i Miami
 • Kryssning med MSC Meravigila, 22 dagar/21 nätter enligt rederiets villkor
 • Del i vald dubbelhytt
 • Hotellserviceavgift/dricks, skatter och hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Dryckespaket Easy
 • Två gemensamma utflykter under kryssningen
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Poseidon kryssningsvärd, svensktalande

Tillägg:

 • Insideshytt Fantastica + 2 100 kr pp/hytt
 • Utsideshytt Bella + 5 100 kr pp/hytt
 • Balkonghytt Bella + 6 300 kr pp/hytt
 • Balkonghytt Fantastica + 8 200 kr pp/hytt
 • Pris enkelhytt – vänligen kontakta Poseidon Travel

Läs mer här om MSC´s Upplevelsepaket för deras hytter

Insides hytt

Utsides hytt

Balkong hytt

Betalnings- och avbeställningsvillkor:

Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels Resevillkor gäller för denna resa.

Utöver dessa villkor gäller nedanstående villkor:

Betalning av resan

 • Anmälningsavgift 25% av resans pris, betalas vid beställning.
 • Slutbetalning 75% av resans pris betalas senast 60 dagar före avresa

Avbeställning av resan

 • Vid avbeställning efter betald handpenning, debiteras 25% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 59-0 dagar innan avresa, debiteras 100% av resans pris

Rese- och avbeställningsförsäkring:

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

MAT OCH DRYCK OMBORD

 • I fartygets huvudrestauranger kan vi njuta av fantastiska måltider varje dag. Menyerna byts ut dagligen vilket gör att utbudet av smaker och valmöjligheterna är många. Buffén håller öppet 20 timmar/dygn och erbjuder ett stort utbud av olika rätter där man kan se kockarna arbeta genom glasvägg mot restaurangen. Menyerna har utformats i samarbete med kockar med Michelinstjärnor.
 • Lunchen serveras i buffet matsalen.
 • Vi samlas för gemensam middag i en av huvudrestaurangerna varje kväll. Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller hög klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses.
 • För middag på en av fartygets specialrestauranger tillkommer en kuvertavgift. Beställes ombord.
 • Dryckespaket Easy ingår i resans pris vilket innebär obegränsad mängd dryck prissatta upp till 6 EUR/5 USD. Njut av friheten att kunna släcka din törst när som helst med ett urval av husets vin per glas, fatöl (Heineken*), utvalda spritdrycker och cocktails, alkoholfria drinkar, läsk, juice per glas, mineralvatten på flaska och varma drycker (kaffe, espresso, cappuccino, café latte, varm choklad och te). Du kan använda detta erbjudandet i alla barer ombord, även självbetjäningsbuffén och restaurangerna, exklusive specialrestaurangerna.  *Ölmärket kan variera.
 • Kvällarna ombord bjuds det på shower, varav en är Cirque du Solei at Sea, underhållning, musik och dans.

 

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Livet ombord...