Kryssning Australien och Nya Zeeland nov/dec 2016

22 november-10 december 2016

När kylan lägger sig som en slöja över Sveriges land har ni möjlighet att följa med på en upplevelserik kryssning från Australien till Nya Zeeland med premiumrederiet Celebrity Cruises. På vägen till Australien stannar vi i exotiska Bangkok. Vi ser Grand Palace med sina förgyllda tempel. I Sydney ser vi kända Bondi Beach, The Rocks och Sydney Opera House – täckt av kakelplattor från Höganäs! Vi åker till  Blue Mountains och ser Koalor. Kryssningen tar oss till Melbourne innan vi kryssar över det Tasmanska havet till Nya Zeeland med sin magiska natur. Vi besöker Milford Sounds fjordlandskap med mäktiga vattenfall, Dunedin med Otago Peninsula. Här finns en av världens minsta pingviner. På väg till Wellington spanar vi efter valar.  Vi stannar i Tauranga, inkörsport till Rotorua med sina varma källor och rika maorikultur. I Bay of Islands njuter vi av vykortsvacker skärgård och kristallklart vatten. Kryssningen avslutas i Auckland, Nya Zeelands största stad. Mellan stoppen njuter vi av fartygets faciliteter, helt efter eget önskemål.

Vi kryssar med Celebrity SOLSTICE, ett modernt och lyxigt fartyg. Celebrity Cruises är berömt för sin höga personliga service, erkänt utsökta kök och många intressanta faciliteter ombord. Det är inte så konstigt att tidigare gäster och erkända resemagasin år efter år rankar Celebrity Cruises som världens bästa Premium rederi.

Program

22 november – Avresa

Flyg från Stockholm eller Köpenhamn till Bangkok.

23 november – Ankomst Bangkok

Ankomst Bangkok tidig morgon, transfer till vårt 4-stjärniga hotell, centralt beläget i city. Under eftermiddagen klassisk stadsrundtur med besök på Grand Palace med sina vackra tempel. Välkomstmiddag.

24 november – Bangkok

Frukost och ledig tid att utforska Bangkok på egen hand. Transfer till flygplatsen under eftermiddagen för vårt nattflyg till Sydney.

25 november – Sydney

Ankomst Sydney tidig morgon, transfer till vårt 4-stjärniga centralt belägna hotell. Vila ut eller gör egna upptäckter. När mörkret lagt sig promenerar vi tillsammans till en närbelägen restaurang för middag.

26 november- Sydney

Frukost och halvdagstur som tar oss till Sydneys främsta sevärdheter. Vi ser The Rocks, Darling Harbour, China Town, Bondi Beach och Sydney Opera House som ritats av den danske arkitekten Jorn Utzon

 27 november – Kryssningen börjar

Förmiddagen till eget förfogande innan det är dags för gemensam transfer till hamnen för incheckning och ombordstigning på Celebrity Solstice. Avsegling kl 18.00.

28 november – Till havs

Upptäck fartygets faciliteter. Kanske kopplar ni av vid poolen, tränar på gymmet, spelar spel, unnar er en skön kroppsbehandling på Spa eller varför inte lyssna på spännande föredrag?

29 november – Melbourne

I dag spenderar vi dagen i Australiens kulturhuvudstad Melbourne. Följ med på arrangerad utflykt eller upptäck staden på egen hand. Avsegling sen eftermiddag.

30 november-01 december – Till havs

Gör vad som faller er in. Gå en kurs och lär er laga mat, dansa eller kanske spela boule på gräsmattan ombord?

02 december – Fjordland National Park

Ankomst tidig morgon kl 08.00 till den vackra nationalparken Fjordlands på Sydön, Nya Zeeland. Vi möts av kontraster mellan forsande vattenfall och höga grönklädda bergstoppar med branta sluttningar. Området är rikt på delfiner, sälar och fåglar så håll kameran beredd! Vi lämnar Fjordlands kl 18.00.

03 december – Dunedin / Port Chalmers

Kl 09.00 ankommer vi till Dunedin, Sydöns näst största stad och en livlig universitetsstad. I centrum ligger vackra och imponerande viktorianska byggnader samt den imponerande järnvägsstationen. Passa på att upptäck Dunedin på egen hand. Kanske tar ni er till Baldwin Street, världens brantaste gata! Dunedin är även känd för den intilliggande halvön Otago Peninsula, ett paradis för naturälskare. Här finns en albatross koloni, sälar och den sällsynta pingvinen ”yellow-eyed penguin”. Vi lägger ut kl 19.00 och fortsätter norrut.

04 december – Christchurch / Akaroa

Kl 07.00 ankommer vi Akaroa. Ett par mil inåt landet ligger Christchurch, ofta omtalad som den mest ”engelska staden” utanför England. Man syftar då på stadens mångfald av parker och viktorianska byggnader. För den trädgårdsintresserade är den botaniska trädgården väl värd ett besök med vackra Avon River, vattenträdgårdar, konstgalleri och kulturcenter. Kl 18.00 är det dags att lämna Akaroa.

05 december – Wellington

Ankomst Picton kl 08.00. På Sydöns nordostligaste ände ligger denna pittoreska hamnstad som påminner lite om ett norskt fiskesamhälle. Orten ligger vackert i en skyddande vik med omgivande berg. Pictons breda gator och historiska byggnader speglar stadens europeiska ursprung. Detta är inkörsporten till provinsen Marlborough, ett av Nya Zeelands mest kända vinområde. Kl 18.00 lägger vi ut och färdas genom Charlotte Sound till Cook Strait, sundet mellan Syd- och Nordön.

06 december – Till havs

Skönt med dagar utan måsten, bara att koppla av och njuta av havsbrisen, läsa en god bok och njuta av all service ombord

07 december – Tauranga

Vi ankommer Tauranga kl 08.00. Här gör vi en gemensam dagsutflykt till Rotorua Maori Village Encounter. Staden ligger vid inloppet till en av Nya Zeelands största naturhamn. Namnet betyder ”rastplatsen för kanoten” och syftar på de första maorierna som landsteg på Nya Zeeland. Staden har ett gynnsamt klimat och är omgiven av fruktplantager och jordbruksområden. Orten är en attraktiv semesterort och vanligt förekommande är segelbåtar, surfare och nöjesfiskare i havsbukten. Avresa kl 18.00.

08 december – Bay of Islands

En dag att njuta av smaragdgrönt kristallklart vatten. Bay of Islands är ett populärt semesterresmål för nyzeeländarna och det är inte svårt att förstå. Skärgården bjuder på mjukt böljande grönklädda öar med inbjudande sandstränder. Doppa tårna i vattnet eller följ med på arrangerad utflykt.

09 december – Auckland

Kl 06.00 lägger vi till vid Auckland, efter frukost transfer till flygplatsen för vårt eftermiddagsflyg via Bangkok.

10 december – Ankomst Skandinavien

Ankomst Skandinavien under tidig förmiddag.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program.

Pris per person i del i dubbelhytt

 • Insideshytt 49 300 kr
 • Utsideshytt 53 200 kr
 • Balkonghytt 56 800 kr
 • Enkelrum/hytt på förfrågan.

 I priset ingår

 • Flyg med Thai Airways i ekonomiklass fr Stockholm/Arlanda till Sydney//från Auckland.
 • Transfer med buss flygplats/hotell/fartyg.
 • En natt på 4* hotell i Bangkok, inkl frukost.
 • Stadstur i Bangkok med engelsktalande guide.
 • Välkomstmiddag.
 • Två nätter på 4* hotell i Sydney, inkl frukost.
 • Middag.
 • Stadstur i Sydney med engelsktalande guide.
 • 12 nätters kryssning Sydney-Auckland med 4* Celebrity Solstice, del i dubbelhytt, inkl. alla måltider, dryckespaket ”Classic” samt underållning ombord.
 • Dagstur under kryssningen i Tauranga, Rotorua Maori Village Encounter
 • All dricks, skatter och avgifter ombord.
 • Visum till Australien.
 • Vid minst 16 personer medföljer svensktalande färdledning.

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (se information/boka på vår hemsida)
 • Utflykter och utlägg av personlig karaktär utöver ovan
 • Anslutningsflyg från Kastrup/Landvetter eller annan ort (SAS), tillägg ca 2 000 SEK

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa, villkoren finns på vår hemsida
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 20% betalas vid beställning

Modern Luxury: Celebrity Cruises Extraordinary Service

Celebrity Cruises Australia and New Zealand

fr. 49 300 kr

/totalpris per person

logo_celebrity_110

 

 

 

[wpdm_package id=’4230′]