Kryssning Italien och Greklands övärld

27 maj – 6 juni 2016

När kvicksilvret börjar nå behagliga temperaturer i Medelhavsregionen har du möjlighet att följa med oss på en lyxig 10 nätters kryssning. Rutten går till Greklands övärld med utgångspunkt från Rom/Civitavecchia i Italien. Vi kryssar med Celebrity REFLECTION, ett modernt och lyxigt fartyg. Celebrity Cruises är berömt för sin höga personliga service, erkänt utsökta kök och många intressanta faciliteter ombord. Det är inte så konstigt att tidigare gäster och erkända resemagasin år efter år rankar Celebrity Cruises som världens bästa Premium rederi.

 

Vi flyger bekvämt med Norwegian på fm från Köpenhamn direkt till Rom. Vid ankomst väntar transfer till fartyget. Vi checkar in och gör oss hemmastadda i vårt hem för de kommande 10 nätterna.

Fartyget lägger ut samma eftermiddag och lägger kursen söderut. Under kryssningen kommer vi att besöka många intressanta öar med fascinerande historia och arkitektur. Vi besöker Medelhavets största ö Sicilien, öarna Mykonos, Rhodos och Santorini, samtliga grekiska pärlor med olivträd, vackra kristallklara vikar och härlig atmosfär. Vi besöker turkiska Kasadasi. Perfekt utgångspunkt för den som vill ta en dagsutflykt till närbelägna Efesos, den antika ruinstaden som ger oss en inblick i storstadslivet för 2000 år sedan.  Rutten fortsätter till Greklands huvudstad Aten innan vi vänder åter mot Rom. På vägen stannar vi till i Neapel. Här har vi möjlighet att följa med på dagstur till Axel Munthes Capri eller Pompeij. Under kryssningen har vi två heldagar till havs, perfekt för att hinna koppla av och njuta av fartygets alla faciliteter. Övriga dagar väljer du själv om du vill vara med på rederiets utflykter eller utforska omgivningarna på egen hand.

 

Vi har gemensamma middagar ombord, övriga måltider väljer du själv när och var du vill äta i fartygets många exklusiva restauranger. Mat, dryck, service, aktiviteter och underhållning håller absolut högsta klass och det mesta ingår i resans pris.
Varje kväll bjuds det på en ny, fantastisk show i fartygets stora teater.

Sista dagen tar vi gemensam busstransfer åter till Rom för flyg åter till Köpenhamn som avgår under eftermiddagen.

Preliminärt program

Dag 1 – 27 maj. Flyg till Rom

Flyg från Köpenhamn/Kastrup till Rom med ankomst kl 12.55. Efter bagagehantering väntar en engelsktalande värd som följer med på transferbussen till Celebrity Reflection i Civitavecchia utanför Rom (följer ej med ombord på kryssningen). Incheckning och säkerhetsgenomgång av fartygets personal ombord (på engelska). Gemensam middag på kvällen för att lära känna varandra.

Dag 2 – Sicilien, Italien

Njut av en god frukost. Kl. 10.00 anländer vi till Sicilien som bjuder på en härlig mix av pulserande städer, vacker natur, vinodlingar och medeltida bergsbyar. Här tillbringar du dagen med att upptäcka ön på egen hand eller så väljer du att följa med en av rederiets arrangerade dagsutflykter (på egen bekostnad). Avsegling kl. 19.00.

Dag 3 – Till havs

Koppla av ombord, sola, bada och upptäck Celebrity Reflections alla faciliteter.

Dag 4 – Mykonos, Grekland

Ankomst kl. 07.00, avsegling kl. 18.00. Mykonos är kanske Greklands mest mytomspunna ö. I dag känd för sina fina stränder, vitkalkade hus med blå dörrar och mysiga vindlande gränder utgör Mykonos själva sinnebilden av en grekisk ö. Upptäck ön på egen hand och passa på att avnjuta en typisk lokal lunch som t. ex. grillad bläckfisk, fetaostfyllda filodegsknyten med fikonmarmelad på någon av de många tavernorna.

Dag 5 – Rhodos, Grekland

Vi angör Rhodos kl. 07.00. Rhodos är kanske den mest välkända ön för oss svenskar. Till storleken lika stor som Öland och med minst lika många sevärdheter och vacker natur. Staden Rhodos är öns största stad. Upptäck den medeltida stadskärnan, utnämnt som ett världsarv av FN-organet UNESCO och är ett av öns mest populära besöksmål. Andra sevärdheter är den 4000 år gamla byn Lindos med vita hus och trånga gränder. Här finns också en mäktig Akropolisklippa med en ruin av ett gammalt tempel. Här tillbringar du dagen med att upptäcka ön på egen hand eller så väljer du att följa med en av rederiets arrangerade dagsutflykter (på egen bekostnad). Avfärd kl. 19.00.

Dag 6 – Kusadasi/Efesos, Turkiet

Vi angör Kusadasi kl. 09.00. Området har varit ett centrum för konst och kultur sedan tidernas begynnelse och har genom tiderna bebyggts av många civilisationer sedan den grundades 3000 år före Kristus. Här kan du promenera omkring på egen hand bland snirkliga gator, där du kan hitta allt från historiska moskéer till moderna butiker. Traktens konsthantverkare är vida berömda för sin vackra keramik och sitt stengods. Är du historiskt intresserad följer du med på en utflykt till Efesos (på egen bekostnad) – den flera tusen år gamla romerska ruinstaden. Området är otroligt välbevarat, du får under dagen en inblick i forntidens storstadsliv. Här finns lämningar av butiker, hus, offentliga toaletter, världens största amfiteater och det berömda Celsiusbiblioteket. Kl. 18.00 är det dags att lägga ut för kurs åter till den grekiska övärlden.

Dag 7 – Santorini, Grekland

Kl. 07.00 anländer vi till Santorini. Ofta sammanliknar man ön med det sjunkna Atlantis, och visst finns likheter. För cirka 3 500 år sedan sjönk delar av Santorini ner i havet. Något som i dag lett till att Santorini är ett av Greklands populäraste resmål. Med all rätt, för det är en ö med unika byar, unika stränder och unika sevärdheter. Förutom det dramatiska landskapet finns utgrävningarna i Akrotiri, Ancient Thira, vulkanerna Nea Kameni och Palia Kameni, vingårdar och den magiska solnedgången. Gå på egna strövtåg eller följ med på en av rederiets arrangerade utflykter (på egen bekostnad). Vi lämnar kl. 18.00

Dag 8 – Aten, Grekland

Vi angör Aten kl. 06.00. Välkommen till den västerländska kulturens vagga. Aten är fullt av antika sevärdheter. Mest känd är Parthenon i Akropolisparken, monumentet som vakar över staden från sin klippa. Aten är en stad för shoppingglada, och det mesta ligger på gångavstånd från centrum. Runt Syntagmaplatsen hittar du allt från vitlöksrankor till Armanikostymer. Mitt i centrum ligger den gamla Olympiastadion, marmoranläggningen där de första moderna spelen ägde rum år 1896.

Dag 9 – Till havs

Skönt med en dag utan måsten, njut av fartyget och alla faciliteter ombord.

Dag 10 – Neapel, Italien

Ankomst kl. 07.00, avsegling kl. 18.30. Neapel, med sina nära en miljon invånare är Italiens tredje största stad. Staden har ett spektakulärt läge med den berömda utsikten över Neapelbukten och de fantastiska öarna Capri, Ischia och Procida. I bakgrunden höjer sig den stora vulkanen Vesuvius över staden. Vulkanen hade ett våldsamt utbrott år 79 f.Kr. då städerna Pompeji och Ercolano begravdes i lava. I dag har städerna grävts fram och bär vittne om Romarrikets storhetstid. Utforska Neapel på egen hand eller följ med på en arrangerad utflykt (på egen bekostnad).

Dag 11 – Hemresa

Vi är tillbaka i Civitavecchia tidig morgon. Efter frukost väntar transfer till flygplatsen för vårt eftermiddagsflyg åter till Köpenhamn.

 

En härlig kryssning i Medelhavet är slut – med många unika minnen och nya vänner på köpet!

 

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Pris per person i del i dubbelhytt

 • Insideshytt, kategori 11   20 900 kr
 • Balkonghytt, kategori 1C  25 700 kr
 • Enkelhytt på förfrågan.

I priset ingår

 •  Flyg med Norwegian t/r Rom i ekonomiklass, inkl. vid resans sammanställande gällande flygskatter och incheckat bagage
 • Alla transfers med buss mellan flygplats-fartyg tur/retur
 • 10 nätters kryssning med Celebrity Reflection, del i hytt enligt vald kategori, inkl. alla måltider, gemensam cocktail, aktiviteter och underhållning ombord, dricks, skatter och avgifter

I priset ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, går även att boka på vår hemsida)
 • Utflykter utöver ovan

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 20% betalas vid beställning, delbetalning 20% betalas senast 2014-12-31, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.

från. 20 900 SEK

/totalpris per person

logo_celebrity_110

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]

Ladda ner PDF faktablad här: