Centralamerika / Panama

Centralamerika är den lilla bit land som kopplar ihop den Nordamerikanska kontinenten med den Sydamerikanska. Ur geografisk synpunkt tillhör dessa små och tropiska länder Nordamerika men de har mer gemensamt med Sydamerika.

Staten Panama uppstod, huvudsakligen på amerikanskt initiativ, då den avskiljdes från Colombia 1903. Samma år skrev Panama på ett avtal med USA, där USA skulle bygga Panamakanalen, samt erhöll styresrätt över den och en åtta km bred landremsa på vardera sidan, den så kallade Panamakanalzonen.

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Ifall vuxen, ange födelsedatum.

Passar dig som gillar…

  • Regnskog
  • Historia
  • Kultur
  • Naturupplevelser
  • Bad

Puerto Caldera, Costa Rica

Beläget i en lummig och oförstörd regionen Puntarenas och med närhet till många av de största turistattraktionerna och naturreservat, är Puerto Caldera ett bra utgångspunkt för utflykter.

San Juan del Sur, Nicaragua

San Juan del Sur är den mest populära destination i Nicaraguas och erbjuder en livlig blandning av den lokala kulturen och bekvämligheter. Direkt tillgång till ett brett utbud av aktiviteter såsom surfing och fiske längs med vackra stränder och ett spännande nattliv gör San Juan del Sur den idealiska platsen för din semester.

Playas del Coco, Costa Rica

Playas del Coco är bland de mest kända stränderna i landet. För att vara en typisk “sömnig fiskeby,” har Playas del Coco de vildaste nattlivet i landet.

National Park Santa Rosa, Costa Rica

Santa Rosa nationalpark är en mosaik av cirka 10 olika naturtyper: lövskog, ekskog, mangroveträsk, vintergrön skog, Mesquite-nacascol träsk, mycket lövskog, bergssluttning med skog och lätt skogsbeklädd savann.

Samara, Costa Rica

Samara Beach är Costa Ricas gömda tropiskt paradis vid Stilla havet. Samara har ett fantastiskt korallrev och egen pittoresk och öde skogbevuxen ö i viken – Isla Chora.

Puerto Carrillo, Costa Rica

Stranden vid Carrillo är uppskattad av befolkningen som en av de vackraste och mest rofyllda sandstränder i hela landet.