Östra Medelhavet

Låt dig trollbindas av Efesos ruiners skönhet, Atens imponerande Akropolis och myten om Kolossen på Rhodos. Kryssa förbi Dardanellerna direkt till Jalta och sedan Odessa, de ryska tsarernas sommarresidens. Upplev Venedig, staden med de många broarna, kanalerna och gondolerna. Eller varför inte dyka in i labyrinterna i de turkiska basarerna och de nordafrikanska kasbahs i jakt på de bästa souvenirerna? Eller bara stilla njut av sol och frihet på vit grekisk strand!

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Ifall vuxen, ange födelsedatum.

Passar dig som gillar…

  • Europeisk sightseeing
  • Arzviller båtlyftning
  • Vandring i naturen
  • Lokala viner och öl
  • Alsace berömda mat

Ruttförslag

Korfu, Grekland

Alla från Odysseus till Napoleon har besökt Korfu, och alla har förbehållslöst beundrat öns skönhet. Landskapet på Korfu kan knappast vara vackrare. Upplev den praktfulla naturen via en biltur längs kusten upp till Achilleion-palatset.

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik är omgivet av fästningsvallar från medeltiden och är rikt på historia och kultur. En promenad genom Stradun och den gamla staden är som att resa bakåt i tiden. De gamla gatorna och historiska byggnaderna är nästan oförändrade sedan 1200-talet. Fästningsvallarna runt staden omger många av sevärdheterna, till exempel de vackra dominikanska och franciskanska klostren och Sponza-palatset, som utan tvekan är en av stadens vackraste byggnader.

Pireus (Aten), Grekland

Bara en halvtimme från hamnstaden Pireus ligger forntidsstaden Aten, ett av världens mest spännande fönster till civilisationens historia. Ta turen upp till Akropolis, där du hittar Atens stolthet, Parthenon. Här har du fin utsikt över två av Atens mest berömda teatrar, Odeon och Dionysos, med 17 000 sittplatser. Handla presenter och souvenirer i den gamla staden Plaka med de nyklassiska byggnaderna. Gör en utflykt längs den vackra Saroniska bukten till Kap Sounion och gamla Korint, där du kan glädja dig åt solen och tusen års historia.

Venedig, Italien

Venedig är Adriatiska havets drottning och romantikens stad. Det finns ingenting liknande. Det finns många sevärdheter i Venedig, till exempel Basilica, Campanile di San Marco och öarna Burano och Murano på andra sidan av lagunen. Ta dig en skummande cappuccino på Venedigs mest berömda café, Caffe Florian, eller ett glas Bellini på den bar där drinken skapades, Harry’s Bar, vid den idylliska hamnen vid Marcusplatsen.

Mykonos, Grekland

En magisk, soldränkt grekisk ö omgiven av kristallklart hav och överströdd med traditionella vitmålade hus, väderkvarnar och kapell i stark kontrast mot den knallblåa himlen över Medelhavet.

Kusadasi (Efesus), Turkiet

Följ efter i Cleopatras fotspår och besök en av antikens mest fascinerande platser. Efesus är en portal mot det förflutna, med tempel, fontäner, väggmålningar och marmorgator som fortfarande har spår efter de gamla, tvåhjuliga stridsvagnarna.