Star Clippers

Star Clippers, tre exklusiva segelfartyg

År 1986 ombord på segelbåten Gloria, föddes en galen, romantisk idé. Det var i solnedgången vid ön St Martin i Västindien. Mikael Krafft, rederiägare och inbiten seglare berättar: ”Jag kom på att jag ville bygga ett stort seglande skepp. Det skulle vara så stort att ett par hundra passagerare skulle kunna få plats. Men ända behålla karaktär och egenskaperna hos världens vackraste och mest harmoniska skepp: 1800-talets klipperskepp.” Idag äger Mikael Krafft tre seglande skepp som seglar med passagerare på alla världens hav.

Ombord på någon av Star Clippers segelskepp kan Ni njuta av en avslappnad atmosfär, vänlig besättning och god mat. Om Ni är seglingsentusiast kan ni välja att ge en hjälpande hand till att hissa segel, klättra upp i masten, eller bara låta besättningen göra jobbet.

Stämningen ombord är avslappnad och informell, och trots att fartygen är mycket mindre än traditionella kryssningsfartyg så erbjuds alla de moderna bekvämligheter man kan förvänta sig ombord. Eller vad sägs om två pooler (varav en har glasbotten), bibliotek, soldäck, barer, restaurang samt underhållning och aktiviteter för både unga och gamla

Varför välja Star Clippers

Star Clippers är det självklara valet för resenären som söker ett annorlunda sätt att semestra på. Upplevelsen ombord kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar: bekvämligheten från traditionella kryssningar och frihetskänsla som man bara kan få ombord på ett segelfartyg som susar fram helt med hjälp av vädrets krafter.

Den avslappnade och familjära stämningen gör att man känner sig hemma vad man än vill uppleva, må det vara slappande vid poolen eller att försöka övervinna rädslan att upp till märsen, 18 meter över havet.

Utflykter i land erbjuds dagligen och tack vare storleken på fartygen går det att ta sig in i mer avlägsna, exotiska hamnar och få en ännu häftigare upplevelse!

Välkomna ombord!

Kännetecken

  • Seglande fartyg
  • Avspänd atmosfär
  • Hög service
  • Utsökt mat

Broschyrer

Tema, grupp, rabatter – 2019/20

Seglingar – Vintersäsong 2018-2020

Seglingar – Sommarsäsong 2019

Deckplan – Star Clipper/Star Flyer
flyer_clipper_deckplans

Deckplan – Royal Clipper
rc_deckplans

Du hittar alla våra broschyrer här, samt kan beställa hem.

Vill du ha mer information?

Kontakta oss via formulär eller ring 042-37 40 00.

Aktuellt

Poseidon Travel säljer mer kryssningar med Star Clippers, än någon annan arrangör i Skandinavien. Detta gör att vi alltid har bra kampanjerbjudanden med paketpriser på flyg, hotell, transfer och kryssning. Några av våra aktuella gruppresor ser du nedan.

Vi har hela tiden aktuella kampanjpriser på utvalda kryssningar i Västindien, Över Atlanten, Borneo och mycket mer. Utöver detta arrangerar vi ett antal gruppresor med Star Clippers i Medelhavet, över Atlanten och i tropiska farvatten.

Star Clipper & Star Flyer

Systerfartygen är 360 fot långa (ca 110 meter) och har imponerande 3 300 m2 segel på de fyra masterna.

Antalet gäster är normalt ca 130-140 ombord, som mest kan man ta 150 i dubbelhytter eller 170 och alla bäddar utnyttjas.

Hytterna är mycket bekväma med A/C, en eller två sängar, separat WC/dusch, TV/dvd/radio, garderober, sminkbord och en liten soffa. De flesta hytter ligger på de två undre däcken med ventiler, ca 12-15 4 m2, det mest exklusiva hytterna ligger på övre däck, ca 15-16 m2, med dörr direkt till däck.

Royal Clipper

Star Clippers största fartyg tar som mest 227 gäster, normalt är det ca 200 ombord. Däckytorna är större och det finns även en plattform som fälls ner på aktern, vilket ger gästerna direkt tillgång till bad och vattensporter från fartyget. Det finns även ett litet gym och Spa avdelning. I övrigt är funktioner de samma som på de mindre fartygen, allt är lite större och lite modernare.

Royal Clipper är en fullriggare med råsegel på alla fartygets 5 master.

Vad ingår ombord

Kryssning, boende i bekväma twin/dubbel/triple hytter
Helpension; Early Bird Breakfast, Breakfast Buffet, Chef’s Best Lunch Buffet, Cocktail Hour with snacks, Dinner is served, Midnight Snack
Aktiviteter, live musik, dans, underhållning ombord
Vattensportprogram, morgongympa

Informell elegans

Stilen ombord är lätt och ledig. Endast lite uppklätt på kvällen, långbyxor och skjorta för herrar och kjol/byxor/klänning för damerna ombord. Det är fri sittning och man äter när man vill. Det är lätt att lära känna både andra gäster och besättningen, många spontana möten uppstår. De flesta gäster är medelålders, beresta från USA, Europa, Australien och Sydafrika. Barn är välkomna ombord, det finns ett sportteam som har många vattenaktiviteter för alla åldrar. Bla erbjuds segling med jollar och windsurfer, vattenskidåkning, snorkling och dykning.

Fantastisk mat ombord

Maten ombord håller högsta klass. Till frukost och lunch serveras en överdådig buffet, till middagen är det à la carte med många rätter för alla smaker och önskemål. En sommelier tar fram de bästa vinerna och desserterna är utsökta.

För den hungrige finns även en “early bird” frukost, afternoon tea och midnattsbuffet.

Service på hög nivå

Star Clippers har en fantastisk personal från många olika nationaliteter. Många har arbetat både, 5, 10 och fler år ombord och servicen är familjär men samtidigt korrekt och effektiv.

Destinationer

Star Clipper 2019-20

Star Clipper seglade över Atlanten i november 2018. Därefter seglar fartyget veckokryssningar från St Maarten. Varannan vecka går man norrut till Virgin Islands och varannan vecka till Leeward Islands. Efter en ny Atlantsegling i April seglar Star Clipper huvudsakligen i Östra Medelhavet, bla i Egeiska havet mellan Athen och Istanbul men även mellan Venedig och Athen.

Star Flyer 2019-20

Star Flyer seglade över Atlanten i november 2018. Därefter seglar fartyget veckokryssningar från St Maarten. Varannan vecka går man norrut till Virgin Islands och varannan vecka till Leeward Islands. Efter en ny Atlantsegling i April seglar Star Clipper huvudsakligen i Östra Medelhavet, bla i Egeiska havet mellan Athen och Istanbul men även mellan Venedig och Athen.

Royal Clipper 2019-20

Royal Clipper seglar över Atlanten i november 2019, till Barbados. Under vintersäsongen seglar men veckokryssningar i södra Västindien från Barbados. Varannan kryssning går norrut till Windward Islands och varannan västerut, till Grenadinerna. I maj är man till baka i Medelhavet då de flesta kryssningar mellan maj och oktober går mellan Venedig och Rom, huvudsakligen 10/11 dagars segling, men även veckoseglingar i Västra Medelhavet.

LADDA NER:

Seglingar – Vintersäsong 2018-2020

Seglingar – Sommarsäsong 2019

Star Flyer

Star Clipper i grekiska övärlden

Royal Clipper

Missa inget!
Prenumerera på våra nyhetsbrev och få regelbundet nya och spännande erbjudande.
Kryssningar
Kanalbåtar
Segling