Södra Karibien

Öarna i södra Karibien har alltid varit mer exotiska än motsvarigheter i västra och östra Karibien. En del beror på den mycket starka koloniala inflytande som präglar många av öarna, många är fortfarande knutna till Frankrike, Nederländerna och Storbritannien.

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Ifall vuxen, ange födelsedatum.

Passar dig som gillar…

  • Naturupplevelser
  • Sol & bad
  • Snorkling
  • Regnskog
  • Sköldpaddor

Isla Margarita, Venezuela

Det finns goda skäl till att denna ö kallas ”Karibiens pärla”.På ön finns mer än 50 stränder (många helt orörda) där du kan bada på bland annat Playa Manzanillo och vindsurfa på den populära Playa Parguito.Maten spelar en viktig roll i deras kultur. Speciellt kända är de för sina skaldjur, sina tropiska frukter och det goda kaffet.Detta, tillsammans med goda shoppingmöjligheter, hittar du i öns största stad, Porlamar.

St. George’s, Grenada

”Kryddön” Grenada är en av de finaste hamnstäderna i Karibien, en tropisk pärla med tillräckligt med lokalt odlade kryddor för att tillfredsställa den mest kräsne kock! Den berusande doften av muskot, kanel, muskotblomma, nejlikor och andra kryddor ligger i luften när du går längs St. George’s Carenage, en livlig promenad längs havet, full av fina butiker och förstklassiga restauranger. Utnyttja chansen att koppla av på Grand Anse Beach, tre kilometer med sockervit sand, en av de finaste stränderna i Karibien.

Oranjestad, Aruba

Den lilla ön Aruba är bara 31 kilometer lång och 10 kilometer bred, och har solsken nästan året runt.Stränderna Palm Beach och Eagle Beach är bland de mest praktfulla i Karibien. Vandra under palmerna på gatorna i den livliga huvudstaden Oranjestad, där de pastellfärgade husen är en fröjd för ögat. Staden är full av nederländsk charm från kolonialtiden och har fina shoppingmöjligheter.

Willemstad, Curaçao

Huvudstaden Willemstad är bland de mest idylliska städerna i Karibien, där de nederländska kolonialbyggnaderna med gavlar ned mot hamnen påminner om ett färgrikt Amsterdam. I Hato Caves hittar du dramatiska grottor med underjordiska vattenfall och urgamla indianska hällristningar.Och glöm inte Seaquarium Beach, där det fina Curaçao Seaquarium hyser mer än 400 exotiska marina djurarter.

Bridgetown, Barbados

Bridgetown, huvudstaden på Barbados, byggdes av brittiska kolonisatörer år 1628. Innevånarna är stolta över sitt brittiska arv och upprätthåller traditionerna med eftermiddagste och cricket. Den livliga staden och de rullande åsarna och dalarna har en mängd spännande sevärdheter att bjuda. Gör en utflykt till Harrison’s Cave, en enastående underjordisk droppstensgrotta, eller vandra genom den praktfulla Flower Forest och Welchman Hall Gully.

Castries, St. Lucia

St. Lucias dramatiska landskap med frodiga, gröna berg, tät regnskog, mjuka sandstränder och de berömda tvillingbergen Pitons gör ön till en verklig pärla.Gatorna i huvudstaden Castries är fulla av liv och färger, i stil med bondkvinnorna som kommer i traditionella huvudbonader för att sälja exotiska frukter och grönsaker.