Sydamerika

Sydamerika är en världsdel som utgör den södra delen av den amerikanska dubbelkontinenten, med Stilla havet i väster, Atlanten i öster, Antarktis i söder och Karibiska havet i norr. Beundra Sydamerikas suggestiva landskap, de tropiska skogarna och de underbara stränderna. Låt dig charmas av spännande städer, kända för sin livsglädje, dynamik och kärlek till festivaler.

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Ifall vuxen, ange födelsedatum.

Passar dig som gillar…

  • Europeisk sightseeing
  • Arzviller båtlyftning
  • Vandring i naturen
  • Lokala viner och öl
  • Alsace berömda mat

Ruttförslag

Buenos Aires

Buenos Aires, Argentinas huvudstad vid mynningen av Rio de la Plata, Silverfloden. Spanska är det officiella språket och den spanska påverkan är uppenbar. Man ser även influenser från England, en Big Ben står i en liten park och kongresshuset Casa Rosada har en arkitektur som minner om Frankrike. Buenos Aires är tangons huvudstad. Här finns tangorestauranger i tusental, man kan dansa varje kväll, och tangoskolor dit dansare från hela världen kommer för att lära sig nya steg. Inom några mil ligger Samboronbon, känd genom Evert Taube. På Avenida de 9 juli ligger operahuset Teatro Colón, med 7 balkonger. Akustiken lär vara utsökt bra.

Buzios

Buzios, eller Armacão dos Búzios, är en omtyckt semesterort i staten Río de Janeiro i Brasilien. Den ligger nära och öster om Río och kallades La Perla de la Costa del Sol, solkustens pärla.Orten blev känd genom Brigitte Bardot år 1964 och hade tidigare varit en okänd fiskeby. Den ligger på en bergig halvö och runt omkring denna finns mer än 25 badstränder. Det är inte tillåtet att bygga högre hus än 2 våningar i Búzios och på de flesta stränder råder byggförbud. Detta gör att man behåller atmosfären som en fiskeby.

Copacabana

Copacabana är en av de mest kända stadsdelarena i Río de Janeiro. Den ligger inbäddad mellan Atlanten och de berömda granitklipporna. Stranden är fyra kilometer lång. Den halvmånformade stranden kallas ibland för “havsprinsessan”. Under 1930- 1949- och 1950-talen var stranden mycket omtalad och förekom som motiv i teaterstycken, musikstycken och operor och även inom litteraturen. Det finns många restauranger och hotell som fortfarande lever på turismen som även idag är livlig.

Fortaleza

Fortaleza är huvudstad i staten Ceará i nordöstra Brasilien. Det är en hamnstad vid Atlantkusten med ett klimat som passar turister på resa. I staden finns ett universitet och man exporterar socker, kaffe, bomull och hudar från den stora hamnen.

Ilha Grande

Ilha Grande är en ö vid Rio de Janeiros kust och en del av kommunen Angora dos Reis. Ön är till stor del oexploaterad och känd för sina vackra scenerier; tropiska stränder, frodig vegetation och karga landskap.llha Grande är en av de mest välbevarade kvarvarande av Brasiliens atlantiska regnskogar, ett av världens största ekosystem, och ett centrum för biologisk mångfald och naturvård.