Vanliga frågor Kryssningar

När ställs biljetter ut?

Biljetter ställs ut när slutbetalning har mottagits.

När kan jag gå ombord?

Tid för ombordstigning på den aktuella kryssningen finns angiven på biljetten.
Detta varierar beroende på vilket rederi ni valt att resa med.

Hur checkar jag in på fartyget?

Detta varierar från rederi till rederi, vissa tillåter exempelvis incheckning online för att snabba på processen. Vi är alltid mycket tydliga med vad som gäller för just din resa.

Hur betalar jag för inköp ombord?

Vad som ingår varierar mellan respektive rederi – Många av våra rederier använder sig av kontantfria system som sätts upp i ditt namn och kopplas till ett godkänt kredit eller betalkort (vanligtvis Visa, MasterCard, Diners eller American Express. Sista dagen levereras en specificerad preliminär räkning, men glöm inte att vissa betalningar kan ha gjorts sista kvällen och därför inte är med på den preliminära sammanställningen. Observera att fartygen ibland har valutakurser som kan skilja sig från den din bank använder.

Hur är det med elektrisk utrustning och klädtvätt?

Nätspänningen ombord är vanligtvis 110/220 V. Du får själv ta med de adapters du eventuellt behöver. Det finns oftast hårtork i alla hytter och klädtvätt, kemtvätt och strykning finns tillgängligt mot en avgift. För mer information och priser, fråga oss.

Vad får man inte ta med sig ombord?

Det är inte tillåtet att ta med sig följande: Alkohol, strykjärn, stearinljus, vapen (gäller även knivar, fickknivar, Leatherman och liknande), korkskruvar, kaffemaskiner/vattenkokare, elektriska transformatorer, brandfarlig vätska, sprängämnen (till exempel fyrverkerier), amatörradioutrustning, hockeyklubbor, rusmedel, sax, skateboard/surfbräda. Denna lista kan variera något från mellan de olika rederierna men vi är alltid tydliga med detta innan er avresa.

Var och när kan jag äta ombord?

Måltider ombord brukar generellt sett ingå i priset. Matservering finns ofta tillgänglig 24 timmar i dygnet. De större rederierna, exempelvis Royal Caribbean, har oftast olika sittningar där ni själva får ange om ni föredrar den tidiga eller sena sittningen.

Hur ser drickssystemet ut ombord?

Detta varierar beroende på vilket rederi ni väljer att resa med. I vissa fall ingår dricks och i vissa fall tillkommer den. Kontakta oss för mer information.

Vilka regler gäller för rökning ombord?

Det är i stort sett rökfritt på alla rederier, men det finns vissa områden på fartyget där det är tillåtet att röka. Alla teatrar och restauranger är rökfria. Cigarr- och piprökning är bara tillåtet på de yttre däcken. Alla hytterna är rökfria och detta gäller även på balkongen. Vi kan tyvärr inte garantera allergihytter.

Vilka regler gäller för alkoholhaltiga drycker?

Alkoholhaltiga drycker kan köpas barer och restauranger ombord. Åldersgränsen för alla seglingar som går ut från Nord-Amerika är 21 år. För seglingar som går ut från Europa, Asien, Australien och Syd-Amerika är åldersgränsen 18 år.

Hur fungerar det med utflykterna i land?

För att få ut mest möjligt av destinationerna på din kryssning, rekommenderar vi att du väljer de utflykter som organiseras av våra reseexperter. Hos vissa rederier ingår dessa utflykter i priset och hos vissa utgår en kostnad för detta. Vi hjälper alltid till med rekommendationer om ni har svårt att bestämma er!

Behöver jag reseförsäkring?

Poseidon Travel rekommenderar att Ni har fullgott försäkringsskydd. Kontakta oss för närmare information om vilka försäkringar du kan behöva.

Ställs det formella krav på hälsotillstånd?

Kontakta oss i första hand för att få råd och information om de senaste hälsokraven för alla resmål. Du ansvarar själv för att ha dina vaccinationshandlingar i ordning.

Var hittar jag däckplaner och hyttinformation?

Mer detaljerad information om hytter, hyttkategorier etc. får du genom att kontakta oss.

Kan jag nekas att stiga ombord?

Fartygets ledning har rätt att avgöra om någon ska nekas att stiga ombord. Detta kan hända i det fall det föreligger fara för din egen och/eller andra gästers säkerhet. Orsaker kan vara sjukdom med hög smittorisk, oanständigt uppförande, att man saknar resedokument eller annat som gör att det inte är godtagbart att man reser. Utöver detta har fartygen regler för hur man ska förhålla sig till andra gäster ombord samt hur man ska iaktta såväl säkerhetsmässiga som hälsomässiga föreskrifter. Om någon skulle bryta mot dessa regler kan fartygets ledning be den resande och dennes ressällskap att genast lämna fartyget i nästa hamn.

Ospecificerade hytter

Ibland erbjuder vi ospecificerade hytter. Detta innebär att du kan boka en hytt med en lägsta standard (standard är alltid specifiserat vid bokning). Placeringen på fartyget varierar, hyttnummer fås senast vid incheck på hamnen.

Om det är något ni undrar över så går det alltid bra att ringa oss på 042-37 40 00.

Nyhet!Hitta din kryssning!KLICKA HÄR