Västra Karibien

I västra Karibien får du mer tid till sjöss och mindre tid i hamn eller på stranden pga av de längre distanserna. Du kan utforska gamla Mayaruiner, vandra i regnskog, eller snorkla och dykar.

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Ifall vuxen, ange födelsedatum.

Passar dig som gillar…

  • Historia
  • Mayakultur
  • Sol & bad
  • Snorkling

Cozumel, Mexico

En fullkomlig karibisk ö. Vandra längs strandpromenaden Malecon i staden San Miguel, se de urgamla ruinerna i fästningsstaden Tulum, den enda kuststad mayaindianerna byggde, eller våga dig ut på djupet i det kristallklara havet. Dyk- och snorklingsmöjligheterna är många, bland annat det världsberömda revet Palancar Reef, som Jacques Costeau gjorde berömt.

Key West, Florida

Key West är USA:s sydligaste stad, men har faktiskt samma prägel och avkopplande atmosfär som de karibiska ögrannarna, med panelklädda hus och tropiska växter. En av sevärdheterna här är Hemingways hus, där författaren skrev några av sina mest berömda verk.

George Town, Grand Cayman

Själva juvelen i alla resor till Karibien. Seven Mile Beach är känd som en av världens bästa stränder, och här kan du prova på allt inom vattensport, bland annat jetski och vindsurfing. Den mest populära aktiviteten på Grand Cayman är en snorkeltur till Stingray City, där sammetsmjuka stingrockor med ett vingspann på upp till två meter samlas för att äta och umgås.

Ocho Rios, Jamaica

Jamaicas exotiska prägel och välsignade isolering var den perfekta miljön för Ian Fleming, då han skrev alla de 14 romanerna om James Bond.Upplev stranden vid Laughing Waters, där Ursula Andress steg upp ur havet i Dr. No, och simma i Dunn’s River Falls, ”Karibiens Niagarafall”, som kastar sig utför flera plan av mjuk kalksten från en höjd av 183 meter, bokstavligen höjdpunkten på en resa till Ocho Rios.

Labadee, Haiti

Labadee är en idyllisk plats att njuta av solen, till lands, till sjöss eller i luften. Det bästa av allt är att platsen bara är tillgänglig för Royal Caribbeans gäster. Handla på hantverksmarknaden, upplev de fem olika stränderna eller tillbringa en dag på vattnet med kajakpaddling, skärmflygning, simning eller jetskiåkning.

Montego Bay, Jamaica

“Mo’ Bay”, som lokalbefolkningen kallar den, är det livligaste semesterstället på Jamaica, med fina restauranger, spännande butiker, härliga stränder och en helt speciell gästfrihet.