Västra Medelhavet

På Poseidon Travel har vi bra kunskap om Medelhavets mest undangömda hemligheter, mest välkända hamnar och härligaste stränderna. Därför kan vi också erbjuda dig nya och spännande utflykter. Vi guidar dig på en upptäcktsresa genom Medelhavets historia och utforskar de äldsta civilisationerna. Du besöker Medelhavets kända öar Korsika, Sicilien och Capri, den senare känd som kärlekens ö – välbekant över hela världen för att ha inspirerat poeter och andra konstnärer. Besök Neapel, Medelhavets gastronomiska vagga. Dras med i en eldig flamenco i Spanien.

  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Ifall vuxen, ange födelsedatum.

Passar dig som gillar…

  • Europeisk sightseeing
  • Arzviller båtlyftning
  • Vandring i naturen
  • Lokala viner och öl
  • Alsace berömda mat

Ruttförslag

Barcelona, Spanien

Vackra Barcelona är unikt och kulturhistoriskt intressant. Här finns bibliotek, muséer och spännande arkitektoniska mästerverk. Gatuförsäljare och gatuartister kämpar om uppmärksamheten på paradgatan Las Ramblas. Det finns många kyrkor och katedraler att utforska, bland andra Gaudís ofullbordade mästerverk, La Sagrada Familia. Prova äkta spansk mat, till exempel paella eller tapas och ett glas sprudlande Cava.

Ajaccio, Korsika, Frankrike

Ajaccio ligger på Korsikas västkust och är omgivet av många underbara stränder, skyhöga berg och vacker natur. Ajaccio är berömt som Napoleons födelseort. Vandra längs vattnet, genom de pittoreska gatorna och upplev några av alla de öppna platserna och torgen.

Palma de Mallorca, Spanien

Mallorca är den största av de spanska Balearerna i Medelhavet och ligger rakt utanför Spaniens östkust. Huvudstaden, Palma de Mallorca, har under de senaste åren fått storstadsprägel. Du hittar allt som en storstad har på menyn: Goda shoppingmöjligheter, mysiga kaféer, kultur och historia. Dessutom finns vacker natur och en kust som är full av små grottor och fantastiska stränder runt hela ön. Antalet innevånare ökar drastiskt under våren och sommaren, eftersom denna ö är en av europeernas favoriter.

Civitavecchia (Rom), Italien

Hamnstaden Civitavecchia är en utmärkt utgångspunkt för många av sevärdheterna i forntidsstaden Rom. ”Den eviga staden” har så många historiska, arkitektoniska och andliga sevärdheter att du kan fylla ett helt liv, bland andra Forum Romanum, Sixtinska kapellet, Pantheon och Peterskyrkan.

Livorno (Florens, Pisa), Italien

Många tycker att Florens är Italiens vackraste stad. Alla torgen och kyrkorna, samt Duomokatedralen, gör Florens till en perfekt stad att vandra i. Florens är renässansens födelseplats, och många av mästerverken från perioden finns i dag utställda på de båda enastående muséerna, Uffizi och Galleria dell’ Accademia, med bland annat Michelangelos ”David” som en av attraktionerna.

Neapel, Italien

Se Neapel och dö lycklig, har man sagt. Det ordnas många intressanta rundturer i själva staden och till de fascinerande och pittoreska ställena strax utanför Neapel. Pompeji är en bevarad romersk stad, och Sorrento tar andan ur dig med sin frodighet och sina mysiga smågator.