Segelkryssning i Västindien med Star Clippers

27/12 – 8/1, 2017/18 Havanna – Cienfuegos med Star Flyer

Följ med oss på en spännande segelkryssning med Star Flyer runt Kuba. Under 10 nätter/11 dagar ombord får vi uppleva unika platser och miljöer i Havanna, Isla de Juventud, Cayo Rico, Cayo Largo, Cayman Islands och Cienfuegos.

Vi flyger bekvämt med Air France via Paris till Havanna. Vid ankomst tar vi oss direkt med buss till hamnen, där vårt hem för de kommande 11 dagarna, klipperfartyget Star Flyer väntar på oss. Besättningen välkomnar oss och vi äter en första middag ombord. Vi ligger kvar i Havanna de första två dagarna och följer Hemmingway’s fotspår och ser några av alla sevärdheter innan vi på kvällen den 28/12 sätter kurs västerut.  Efter en dag till havs kommer vi till vårt första strandhugg i Punta Frances på ön Isla de Juventud (ungdomens ö). Detta är den största av de öar vi besöker och vi gör en gemensam rundtur och ser bla Prison Modelo, där Fidel Castro och hans närmaste kamrater satt fängslade efter ett första misslyckat försök till ett uppror mot Batistaregimen. De kommande två dagarna njuter vi av fin segling i den ljumma passadvinden. Vi gör stopp på bla Cayo Rico och Cayo Largo innan sätter kurs söderut mot Cayman Islands och strandhugg på öarna Grand Cayman och dagen därpå Cayman Brac. Efter en  hel dag till havs kommer vi till hamnstaden Cienfuegos på Kubas sydkust. Här stannar vi de sista dagarna och besöker bl.a världsarvsstaden Trinidad de Cuba.

Seglingen avslutas Cienfuegos på morgonen den 6/1 och vi åker på en halvdag tvärs över ön tillbaka till Havanna där vi kopplar av de sista dagarna på ett hotell innan hemresan på kvällen den 7/4. Vi är hemma i Sverige igen kommande dag.

I resan har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra temaresor med Star Clippers blir snabbt fullbokade….

Vid minst 16 personer medföljer svensktalande färdledning.

Lars Linderot, projektledare & researrangör Poseidon Travel

FLYGRESAN – Sverige till Kuba

Vi flyger tidigt på morgonen den 27/12 2017 från Arlanda/Landvetter/Kastrup (eller annan bokad ort) med Air France via CDG – Paris till Havanna. Ankomst på kvällen, samma dag.

DAG 1-3 Havanna, Cienfuegos

Vid ankomst till Havanna ca kl 18.10 åker vi med buss in till hamnen och checkar in ombord på Star Flyer. Vi äter en första gemensam middag ombord och sover djupt efter resan.

Dag 2 besöker några av sevärdheterna i Havanna, denna spännande stad som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Efter en heldag iland är det skönt att komma tillbaka ombord och njuta av förstklassig mat och service. Efter middag lämnar vi hamnen och seglar i solnedgången västerut mot Kubas nordvästra udde.

 

KRYSSNING MED STAR FLYER, 11 nätter/12 dagar

DAG 2 – Havanna 28/12

Avsegling i den karibiska natten kl 20.00. Första middagen ombord.

DAG 3  – Till havs

Early Bird frukost serveras redan kl 06.00 för dig som vill se soluppgången från bryggan med en kopp kaffe och en croissant. Ordinarie frukost serveras sedan i matsalen med en härlig buffet där inget saknas. Bättre start på dagen kan man inte få!
Äter du lite sen frukost så hinner du med morgon gympan, ibland med ett yoga pass, eller “walk a mile” om du hellre vill sträcka på benen.
Njut av värmen, vågorna och koppla av i en solstol. Kapten håller föredrag och andra aktiviteter erbjuds av Sports Team ombord.
Lunchen varje dag serveras som buffet i matsalen. Till lunch och middag har vi inkluderat öl, vin, vatten, läsk etc för dig som reser med på denna resa. Riktigt bra viner från Bordeaux och ibland från Italien serveras av fartygets sommelier.
Afternoon tea med lite musik av fartygets egen musikant är ett trevligt avbrott. Har du fått för mycket sol så kan vi rekommendera den avslappnade atmosfären i The Library, med böcker, tidskrifter och internet café.
Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller högsta klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses. Servicen är informellt, korrekt och personlig. Vi och våra kypare lär snabbt känna varandra både vid namn och personliga önskemål.
Kvällarna ombord bjuds det på lite lättsam show, underhållning, musik och dans. Olika teman och variationer med musik för alla smaker.

DAG 4  – Isla de Juventud. 

Denna ö har en spännande historia, med “ungdomsbrigader” från hela världen som på 60-70 talen skulle lära sig att sprida revolutionen i bla södra Afrika och Latinamerika. Efter den misslyckade attacken på Moncada garnisonen i Santiago de Cuba, fördes Fidel Castro och hans kamrater till det ökända fängelset, Prison Modelo på Isla de Juventud. På vår rundtur på ön besöker vi fängelset och även huvudorten Nueva Gerona där tiden står stilla och åsnetaxi fortfarande är ett inslag i den sömniga staden.

DAG 5  – Cayo Largo

Vi seglar nu utmed det stora barriärrevet som sträcker sig från Isla de Juventud i ostlig riktning, ca 15-30 sjömil nedanför Kubas sydkust. Utanför revet är det 1000-tals meter djupt och på insidan av revet endast 10 meter varför vi ofta kan se botten i det turkosblå havet. Cayo Largo är den enda av öarna som har lite turism med några hotell, restauranger och barer, övriga öar är ren ödemark med spännande natur och kritvita stränder på sydsidan av öarna och mangrove träsk på motsatta sidan.

DAG 6 – Cayo Rico  

Vi fortsätter vår segling bland alla “cayo’s” (samma ord som Key, tex Key West, men på spanska) i Canarreos arkipleagen. Denna sömniga lilla ö bjuder på de finaste stränderna, vit av korallen från revet utanför och ett overkligt turkost vatten. På ön finns gott om stora Iguana ödlor.

På kvällen seglar vi söderut och lämnar kubanska farvatten.

DAG 7  – Georgetown, Grand Cayman

På morgonen vaknar vi upp i “skatteparadiset” Cayman Islands, kontrasten till det kommunistiska Kuba kan inte vara större. I Georgetown vittnar alla små skyltar om de många offshore bolag som har sitt säte här. Följ med på utflykter runt ön eller koppla av på egen hand.

DAG 8 – Cayman Brac

Den mindre och mer genuina av öarna i landet Cayman Islands. Inga bankpalats med däremot vacker natur, ön är bla berömd för sina fina korallrev och dykning i världsklass. Den berömde oceanografen, Jacques Cousteau, utforskade öns dykvatten och gjorde dem berömda i hela världen.

DAG 9  – ännu en skön dag till havs

Njut av livet ombord, koppla av i solstolen eller boka tid för en skön massage.

Du hinner även med ett dopp i någon av de två mindre poolerna ombord och en drink i baren…

DAG 10  – Cienfuegos, Kuba

Vi angör Cienfuegos skyddade bukt och lägger till i hamnen.

Under dagen gör vi en gemensam utflykt till den fina kolonialstaden, Trinidad de Cuba som tillsammans med Cienfuegos är ytterligare ett exempel på vackra städer från den spanska kolonialtiden.

DAG 11 – Cienfuegos, Havanna

Efter frukost ombord, säger vi hej då till Star Flyer och dess underbara besättning som servat oss i 10 dagar. Vi gör en spännande bussresa tvärs över ön innan vi återkommer till Havanna.

Vi bor ett drygt dygn på ett klassiskt hotell och utforskar staden på egen hand.

Gemensam avslutningsmiddag på ett av de vackra torgen i gamla Havanna.

DAG 12 – Havanna, hemresa

Om du vill se något mera kan vi rekommendera ett besök på Revolutionsmuseet, cigarrfabriken Patargas eller Havana Club, det berömda romdestilleriet.

På eftermiddagen åker vi till flygplatsen, avresa ca 17.20 med KLM via Amsterdam till respektive slutdestination.

DAG 13 – ankomst

Vi anländer till Amsterdam kl 08.30 och säger adjö till övriga som skall med andra flyg till Arlanda/Landvetter/Kastrup/Oslo.

Ankomst beroende på anslutningsflyg lunchtid.

 

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Drömseglingen är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

PRISINFORMATION

Pris från 48 900 SEK per person, del i dubbelhytt, kategori 5

I priset ingår:

 • Flyg med Air France/KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Havanna t/r i ekonomiklass, inkl skatter
 • Visum till Kuba
 • En natt på 4* hotell i Havanna inkl frukost, före kryssning
 • En lunch och en middag i Havanna.
 • Guidad rundvandring/sightseeing i Havanna, Cienfuegos, besök på olika attraktioner, gemensamma drinkar i Havanna
 • Kryssning med Star Flyer, 11 dagar/10 nätter enligt rederiets villkor
 • Del i vald dubbelhytt
 • Dricks, hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Vin/öl/vatten till alla luncher och middagar ombord
 • En cocktail hour för gruppen
 • Star Clipper poloshirt (fås ombord)
 • Två gemensamma utflykter på Isla de Juventud och Cienfuegos/Trinidad de Cuba under kryssningen
 • Musikunderhållning, aktiviteter ombord
 • Färdledning från Poseidon Travel vid minst 16 bokade

Tillägg:

 • Kategori 4 hytt + 2 000 kr pp
 • Kategori 3 hytt + 3 500 kr pp
 • Kategori 2 hytt + 5 000 kr pp
 • Kategori 1 hytt + 8 000 kr pp
 • Egen hytt, andra hytter – begär prisuppgift

Förlängning:

 • Begär pris för senare hemresa med hotell etc

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Star Clippers i Jungfruöarna

Paradise onboard Star Clippers

från. 48 900 SEK

/totalpris per person

logo_starclippers_110

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]