00017493 (1)

Kryssning från Köpenhamn till Savona

den 9/9 – 20/9 2017

När du bokar en kryssning med oss kan du känna dig säker på att vi tar hand om alla detaljer på din semester – från start på hemorten till dess du är tillbaka. Costa Favolosa är ett modernt kryssningsfartyg med luxuösa hytter, fantastiska restauranger och barer, shower och underhållning, pooler, spa och gym.

Vi går ombord i Köpenhamn och sätter kurs söderut. Första dagen blir en lugn och behaglig dag till havs och dagen efter angör vi Amsterdam i Holland. Därefter går vi genom Engelska kanalen till Dover och franska Le Havre. Efter dessa härliga stopp så har vi en dag till havs innan vi lägger till i den spanska staden Vigo, därefter angör vi Lissabon innan vi den 17 september går in i Medelhavet och gör ett stopp vid Gibraltarklippan. Sedan har vi en dags kryssning till Marseille som vi anlöper kl 9 på morgonen. Vi får en hel dag att utforska staden innan vi kl 18 seglar vidare till Savona som är slutdestinationen och som vi når på morgonen den 20/9.

Efter frukost har vi en spännande dag med bussresa från hamnen i Savona till San Remo med stopp för sightseeing och lunch. Vi fortsätter resan upp i bergen till byn Isolabona och vinprovning på L’Antico Frantoio. Flyget går hem från Nice samma kväll där vi blir avsläppta.

 

Costa Favolosa

Som ett förtrollat sagoslott är Costa Favolosa omgivet av magi, dekorerat med dyrbara material och inredning och fulländad av toppmodern teknik. Skyhöga utrymmen i gotisk stil välkomnar gästerna till ett atrium med gnistrande diamantformad dekoration och kunglig underhållning när som helst på dagen eller natten.

 • Totalt 1 508 hytter
 • Samsara Spa: 6 000 m² fördelat över två våningar med gym, bad, thalassoterapipool, behandlingsrum, bastu, turkiskt bad, solarium, hytter och sviter
 • 5 Jacuzzis
 • 4 pooler, varav två med avtagbart tak
 • Mångsidig idrottsplats
 • Motionsslinga utomhus

Preliminärt program

9 September – Avresa

Buss från Helsingborg, Landskrona, Lund, Malmö till Köpenhamn där vi går ombord på Costa Favolosa och sätter kurs söderut och har 1 härlig dag ombord. Första kvällen har vi en gemensam välkomstdrink ombord.

10 September – Till havs

Koppla av och njut av fartygets faciliteter.

11 September – Amsterdam

Ankomst till Amsterdam i Holland.
Boka en utflykt genom rederiet och upplev spännande platser.

Staden har över 50 museer och är känd för alla sina kanaler och de många cyklar som nederländarna använder för att transportera sig med.  Man kan med lätthet tillbringa en heldag i Amsterdam, då det finns mycket att se och göra där.

Avsegling kl 19:00

12 September – Dover

Vi går genom Engelska kanalen till hamnstaden Dover som är känt för sina vita klippor av kalk.

Andra sevärdheter är Dover Castle med sitt nästan 2000 år gamla fyrtorn.

13 September – Le Havre

Det är den största hamnen i Frankrike. Ända fram till 1516 var Le Havre endast ett fiskeläge, och växte därefter fram till den anlagda hamnen.

14 September – Till havs

Heldag till havs, koppla av och njut

15 September – Vigo

Den största staden i Galicien i nordvästra Spanien.

16 September – Lissabon

Ankomst Lissabon kl 08:00

Lissabon är Portugals huvudstad och den västligaste huvudstaden på Europas fastland.

Med de fantastiska vyerna över Atlanten och historia från över 20 sekel finns det ingen brist på landmärken att besöka i denna tjusiga semesterstad. Stadens rika kulturhistoria, med allt från gotiskt till postmodernt, omger dig när du går omkring på gatorna i ett klimat som är bland de mest angenäma året runt.

Avsegling kl 17:00

17 September – Gibraltar

Vi går in i Medelhavet och gör ett stopp vid Gibraltarklippan. Fartyget är den bästa platsen att uppleva detta tjusiga landmärke.

Gibraltar har ett rikt naturliv med oräkneliga arter och är ett paradis för naturälskare. Unikt för Gibraltar är berberaporna, de enda vilda primater som finns kvar i hela Europa. De nyfikna små aporna kan ses i sin naturliga miljö och är en säker attraktion!

18 September – Till havs

Läs en bok, besök gymet eller delta på någon av fartygets aktiviteter

19 September – Marseille

Frankrikes äldsta stad. Marseille har medelhavsklimat med vackra stränder. De klippiga provensalska bergen sträcker ut sig över den gamla hamnen och tusentals båtar som ligger för ankare i det klarblå vattnet.

Kosmopolitiska Marseille är Frankrikes näst största stad och huvudstad i regionen Provence- Côte d’Azur på Frankrikes sydöstkust.

Avsegling kl 18:00

20 September – Savona

Sista natten går vi till slutdestinationen Savona, som vi når på morgonen den 20/9.

Under transfern till Nice och flyget hem gör vi stopp i San Remo för sightseeing och lunch. Vidare upp i bergen till byn Isolabona och vinprovning på L’Antico Frantoio.

Åter Köpenhamn på kvällen den 20/9

 

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program.

Drömresan är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

Pris per person i del i dubbelhytt

 

 • Insideshytt, kategori Premium: 17 900 SEK
 • Utsideshytt, kategori Premium: 19 900 SEK
 • Balkonghytt, kategori Classic: 21 500 SEK
 • Balkonghytt, kategori Premium: 23 900 SEK
 • Enkelhytt på förfrågan

 

Klassiska hytter erbjuder alla bekvämligheter i en förstklassig hytt till ett överkomligt pris. Premium-hytter erbjuder en överlägsen nivå av komfort med en rad kostnadsfria tjänster: bättre läge på fartygets däck, beställ frukost som serveras i hytten och åtnjut 24-timmars roomservice.

 

I priserna ingår

 • Buss H-borg, L-krona, Lund, Malmö till Köpenhamn T/R
 • Flyg med Norwegian, Nice – Köpenhamn
 • Transfer med guide från Savona till Nice flygplats inkl sightseeing och lunch i San Remo samt besök i byn Isolabona och vinprovning på L’Antico Frantoio
 • Kryssning 11 dagar, del i dubbelhytt inkl helpension, underhållning, aktiviteter, fitness och avkoppling
 • All Inclusive dryckespaket – obegränsat vin i glas, fatöl, läsk, mineralvatten, varma drycker och ett brett urval av drinkar och cocktails från baren
 • Gemensam välkomstdrink
 • En gemensam utflykt under kryssningen
 • Förbetald dricks

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (se information/boka på vår hemsida)
 • Utflykter och utlägg av personlig karaktär utöver ovan
 • Spa-behandlingar etc.

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 20% betalas vid beställning, slutbetalning betalas senast 60 dagar före avresa.

från. 17 900 SEK

/totalpris per person