Åtta gånger har vi arrangerat seglingar över Atlanten med Star Clippers och världens största segelfartyg. Med 5 000 m2 segel i riggen har vi glidit fram i ljumma passadvindar från Kanarieöarna till Karibien.

Nu ska vi istället ta den tuffa vägen från väst till ost, från Karibien till Europa. Men först några dagar på St. Maarten. Sen 20 dagar ombord på fyrmastade Star Flyer i april 2019. Det kan bli tufft – men naturligtvis också lugnt och stilla. Allt beror på det azoriska högtrycket. Det styr vindstyrka och vindriktning mitt ute på Atlanten.

På Azorerna gör vi ett stopp. Länge trodde man att Azorerna var det Atlantis Platon beskrev för 2 500 år sedan – det vackra och fruktbara landet med prunkande blommor och vinrankor, djupa och skyddade hamnar. I dag kan vi tillägga odlingar av kaffe och te. Ananas doftar och smakar som ingen annanstans. Mästerkockar påstår att kött, smör och ägg från Azorerna är bäst i världen.

Som vanligt är Carina Lernhagen Matz och Erling Matz ombord och ser till så att alla deltagare får en extra fin upplevelse och gemenskap.

    

Läs mer och boka plats här