bonfacio falaises

Segelkryssning runt Korsika

15 – 23 september 2017

Segelkryssning runt Korsika

Följ med på en unik seglats runt Napoleons ö, Korsika. Vi flyger till staden Ajaccio. Där väntar en gemensam middag i gamla stan, en guidad rundvandring i de historiska delarna samt en övernattning på 4-stjärnigt hotell. Dagen därpå går vi ombord på Dream 82, Poseidon Travels 82 fot långa katamaran där upp till 20 gäster får rum och bor i välutrustade hytter med enskilda badrum. Besättningen består av kapten, kock och matros och de servar gästerna med allt från dagsprogram till utsökt mat ombord. Dagliga stopp görs i naturvikar, städer och byar – exempelvis Sagone, Cargese, Girolata, Calvi, Capo Rosso och Cala Di Palù.

Dag 1: Ajaccio –
Ombordstigning i Ajaccio sen eftermiddag. Avgång runt 18:00, vi hisar segel mot Sainte Barbe i Ajaccio Bay, middag och natt ombord.

Dag 2: Ajaccio – Valenco
Vi sätter segel mot ”gulfe av Valenco” och seglar runt reven Taravu som är en vacker plats att snorkla på. Vi lägger till i Porto Pollo för lunch.

För er som gillar snorkling: passa på att ta en tur till klipporna i Taravu, en vacker Snorkling plats.

Efter lunch, fortsätter vi till gulfe of Valenco och bukten Campo Moro. Staden Campo Moro var ursprungligen en enkel fiskeby gjord av några grå granit hus. Byn har behållit sin genuina och autentiska charm. I Land, hittar du några barer, restauranger och butiker. Besök av bastionen, som ligger på udden Campo Moro. Denna historiska plats har varit helt återställd och visar den oförstörda arkitekturen. Här lägger vi till för natten.

Dag 3: Golfe de Valenco – Sénétose

Vi seglarmot Sénétose och dess magnifika vilda båtplatser, lunch i Arana viken och tid för simning, kajak och snorkling.

Vi fortsätter vår segling mot Bonifacio. Hela kusten längs Acula, är indragen med små fjordar. På Rocapina udde, en hög med stenar ser ut som ett lejon liggande. Vi ankommer till pärlan av Södra Korsika: Bonifacio. Hamnen i Bonifacio är mycket imponerande då den domineras av en stor klippa.

Dag 4: Bonifacio – Lavezzi Archipelago

Efter frukost, seglar vi mot Lavezzi öarna.

Lavezzi skärgård och naturreservat skyddar främst en sällsynt art måsar som häckar inom de stora stenar, liksom otaliga fiskar i turkost vatten. Här ärter vi lunch, sedan finns det tid för ett dopp i det blå.  Vi lägger till runt Piana ön, ett naturreservat där vattnet är så klart att man kan se den vita sandbotten, 3 eller 4 meter djup.

Dag 5: Ile Piana – Anse de Rocapina

Efter frukost, finns det möjlighet till bad och snorkling i detta naturliga akvarium.

Efter lunch seglar vi vidare mot Rocapina en liten vik, som domineras av dess “lejon”. Här lägger vi till för natten.

Dag 6: Anse de Rocapina- Golfe de Valenco – Propriano

Efter frukost finns det tid för sol och bad därefter avsegling till Propriano efter lunch. Propiano är en mysig stad där det finns många barer och restauranger. Vi lägger till för natten i Propriano.

Dag 7: Propriano – Ajaccio

Efter frukost seglar vi mot Ajaccio. Lunch på förtöjning framför en fin strand där det finns gott om tid för kajakpaddling, snorkling och simning, innan vi seglar tillbaka till Ajaccio.

Ankomst i Ajaccio sen eftermiddag, besök i staden. Ta chansen att se det historiska Ajaccio eller bara njuta av de livliga kajerna. Förtöjning för natten i Ajaccio.

Dag 8: Ajaccio

Avstigning vid 09:00.

Fakta och Priser

Dream 82:

I resans pris ingår:

  • Flyg tur och retur med Air France/KLM inklusive flygskatter.
  • En natt på fyrstjärnigt hotell inklusive frukost samt gemensam guidad utflykt med lunch i Ajaccio.
  • Åtta dagars segelkryssning på Dream 82 i Superior hyttkategori med helpension, måltidsdrycker, drink före maten, sportaktiviteter med mera.
  • Service av tremans besättning ombord.

Vad tillkommer:

  • Cash box på 145 EUR/ person som erlägs på plats
  • Extra drycker som inte ingår i helpensionen.

Pris per person Superior hytt: 19 500 kr / person

Pris per person Deluxe hytt: 17 500 kr / person

17.500 kr

/totalpris per person

img1