Poseidon Tema / Eskadersegling

Poseidon Tema / Eskadersegling

Poseidon har under de senaste 20 åren arrangerat ett stor antal egna tema/eskaderseglingar i hela världen. Ofta har vi gjort resorna i samarbete med Svenska Kryssarklubben, olika seglingstidningar och lokala båtklubbar. Kännetecknande för dessa seglingar är att vi alltid gör noggrann research i seglingsområdet, planerar researrangemang och seglingsrutten noga och försöker hitta ett tema som gör resan unik. En stor fördel med våra arrangemang är att du inte behöver hyra en egen båt. Du bokar helt enkelt en egen hytt för en eller två personer och delar på sysslor och segling ombord med andra trevliga seglare. Vi har erfarenheten hur man gör detta på ett sätt så att alla känner sig delaktiga, vilket ger trevlig gemenskap och sammanhållning ombord. På dagarna sköter varje båt sig själv innan gemensam ankring  sker på kvällen. Vi har egen rese- och eskaderleding och ibland, speciellt i tropiska farvatten, en lokal skeppare ombord på ledarbåten.

Genomtänkta program, kunnig reseledning och nya vänner för livet

Rederier

Royal Caribbean MSC Cruises Celebrity Cruises Star Clippers Princess Azamara Club Cruises Silversea Sea Dream Yacht Club Ponant Cruises AMA Waterways Croisi Europe European Waterways Hurtigruten Norwegian Cruise Line Costa [...]

SHE CAPTAIN eskadersegling i Grekland, 12 – 19/10 2019

Häng med på en oförglömlig seglingsvecka med SHE CAPTAIN och Dream Yacht Charter! Tillsammans upplever vi det bästa från den kroatiska skärgården och träffar nya vänner.

konotestNyårskryssning med Star Clipper, Singapore – Phuket, 27/12-6/1 2019/20

Följ med oss på en spännande segelkryssning med Star Clipper i Sydostasien. Under sammanlagt 10 dagar får vi uppleva unika platser och miljöer i Singapore, Malaysia och Thailand.

PÅ KRYSS, eskadersegling till Montenegro, 21 – 28/9 2019

Poseidon Travel AB arrangerar ännu en eskadersegling för Kryssarklubbens medlemmar. Den här gången med kurs mot det vackra och spännande landet Montenegro.

Kasta loss i Italien, Rom – Amalfi-kusten – Rom, 27/9 – 5/10 2019

Välkommen ombord på Royal Clipper, världens största femmastade fullriggare, för en resa till de vackraste av alla romantiska öar och kustområden söder om Rom.

Drömmen om att segla över Atlanten, 30/10-20/11 2019

Skall man segla över Atlanten, så skall man segla från öst till väst.  I tusentals år har passadvinden utanför Afrikas kust blåst stabilt mot väst med ca 10 m/s. Det var i passaden som Columbus år 1492 tog sig över Atlanten. Passadvinden gör också att det bildas en permanent havsström som flyter med en halv knop mot sydväst och längre ut, mot väst.

Segla med Taube, Rom – Amalfi-kusten – Rom, 4 – 12/10 2019

Hon är en femmastad fullriggare med segel ”från flying jib till röjlar och mesan”. Det är storslaget och vacker, men ändå småskaligt. Antalet gäster ombord är bara cirka 200. Vi har helpension, vin/öl ingår till både lunch och middag. Mat, hytter och miljö är av yppersta klass.

Över Atlanten – de tuffa vägen, 27/3-19/4 2019

Åtta gånger har vi arrangerat seglingar över Atlanten med Star Clippers och världens största segelfartyg. Med 5 000 m2 segel i riggen har vi glidit fram i ljumma passadvindar från Kanarieöarna till Karibien. Nu ska vi istället ta den tuffa vägen från väst till ost, från Karibien till Europa. Men först några dagar på St. Maarten. Sen 20 dagar ombord på fyrmastade Star Flyer i april 2019. Det kan bli tufft – men naturligtvis också lugnt och stilla.

Canal du Nivernais 18-25/5 2019 – kanalresa med Håkan Nilsson

Poseidon Travel har arrangerat ett stort antal Tema & Gruppresor med kanalbåtar i Frankrike, Italien och England. Nu får du chansen att följa med på en ny skräddarsydd resa med gemensamma middagar, heldags utflykt till vingårdar och trevlig gemenskap på dagarna ombord och kvällar iland.

[mc4wp_form id="9797"]