Segla själv

Frihet med egen segelbåt

Segla själv

Att hyra en båt och segla själv ger dig möjligheten att uppleva några av världens bästa seglingsområden. För den erfarne skepparen är detta det bästa sättet att på egen hand upptäcka nya öar och farvatten. Du har 100 % frihet att segla var du vill, när du vill och i din egen takt.

Poseidon Travel AB är sedan mars 2017 ett dotterbolag till Dream Yacht Charter, världens största båtuthyrningsföretag. Därmed kan vi erbjuda dig 850 moderna och välutrustade båtar i mer än 47 destinationer i hela världen. Oavsett om du väljer att segla i Tahiti, Turkiet eller från Tortola i Jungfruöarna så får du alltid samma höga service och blir välkomnad på samma sätt. Om du vill boka din båt on-line eller undersöka lediga båtar och aktuella priser klickar du här

[creativ_columns structure=”67|33″][creativ_col position=”a”]

Vad krävs av skepparen?

Skepparen behöver naturligtvis ha god erfarenhet av segling. De exakta kraven skiljer sig från land till land. I vissa länder krävs att skepparen kan styrka sin nautiska kompetens motsvarande Förarbevis eller Kustskepparexamen. I Grekland krävs det att två i besättningen kan uppvisa nautisk kompetens. I många fall, exempelvis Västindien, ställs inte några formella krav. För dessa områden har vi tagit fram ett CV som du fyller i och redovisar dina seglingserfarenheter. Har du frågor rörande ditt intyg, eller om det förkommit så ber vi dig kontakta Nämnden för Båtlivsutbildning, 08-663 79 93 www.nfb.a.se

Vill du veta vad som krävs i det land du ska segla i så ring oss 042-37 40 00

[/creativ_col]

[creativ_col position=”b”]

skipper_small2[/creativ_col][/creativ_columns]

Lätt eller svårt?

Alla seglingsområden ställer sina krav på besättningen. Områdena skiljer sig en del vad gäller avstånd, navigation, vindstyrka och seglingsförhållande. Vissa områden passar tex bättre för barnfamiljer och andra kräver en större erfarenhet av tidvatten och utsjösegling. På länken till vänster har vi sammanställt detaljerad information om respektive seglingsområde. Om ni fortfarande är osäkra går det självklart bra att kontakt oss så lotsar vi er rätt.

Vi delar in våra seglingsområden i tre olika svårighetskategorier.

Lättast är det i Göcek/Fethiye (Turkiet), Levkas/Vounaki (Grekland), Agana/Split (Kroatien), Bahamas, British Virgin Islands och Whitsunday Islands (Australien). Du bör ha minst 5 dagar/100 sjömils erfarenhet av att vara skeppare på motsvarande båt. Formella krav ställs på skepparen i Grekland, Kroatien, Spanien och Italien.

Lite mer krävande är det i Skiathos, Athen, Turgutreis/Bodrum (Turkiet), Dubrovnik, Italien, Mallorca, St Martin, Antigua, Belize, Phuket, Raiatea (Tahiti) och Tonga. Du bör ha minst 10 dagar/200 sjömils erfarenhet av att vara skeppare på motsvarande båt. Formella krav ställs på skepparen i Spanien, Italien, Kroatien och Grekland.

Mest krävande är det i Solent (England), Vancouver, St Lucia, Grenada och Seychellerna. Du bör ha minst 20 dagar/400 sjömils erfarenhet av att vara skeppare på motsvarande båt. Formella krav ställs på skepparen i Spanien, Italien, Kroatien och Grekland.

Som skeppare ansvarar du tillsammans med din besättning för båten och dess utrustning. På plats skall man som regel deponera ett belopp som täcker självrisken i båtens försäkring alternativt kan du teckna en självriskförsäkring. Vill du veta vad som krävs i det land du ska segla i så ring oss 042-37 40 00.

Vad ingår i båthyran?

I båthyran ingår:

 • Fullt utrustad båt
 • Flytvästar
 • Första hjälpen utrustning
 • Cyklop, snorkel simfötter*
 • Lakan och handdukar för samtliga passagerare*
 • Jolle och utombordare*
 • GPS/plotter
 • Ekolod, vindinstrument
 • Städning av båten*

Detta ingår inte:

 • Mat och dryck
 • Hamnavgifter
 • Lokala skatter**
 • Flytvästar för barn under 10
 • Flyg, transfer etc.
 • Diesel***

* = Kan variera beroende på båtföretag

** = Utombordare är i vissa fall tillval

*** = Diesel ingår i vissa fall, eller kan förbetalas till fast kostnad

1000

båtar

30

destinationer

100

procent frihet

Våra destinationer

Besök vår respektive destinationssida nedan. Notera att du kommer hamna på dreamyachtcharter.nu som är vår samarbetspartner.