Poseidon_MSC Poesia_sunset

Kryssning från Köpenhamn till Genua

9/9 – 21/9 2020

Förläng sommaren och följ med på en härlig sensommar kryssning med MSC Poesia från Köpenhamn till varmare breddgrader i Medelhavet. Längs vägen görs intressanta stopp i Warnemünde, Göteborg, Rotterdam, Southampton, La Coruna, Lissabon, Gibraltar och Barcelona. När du bokar en kryssning med oss kan du känna dig säker på att vi tar hand om alla detaljer på din semester – från start på hemorten till dess du är tillbaka. MSC Poesia är ett innovativt kryssningsfartyg med elegant stil som sammanför traditionellt hantverk med kreativ design.

Vi går ombord i Köpenhamn och sätter kurs söderut mot Tyskland och Warnemünde för kryssningens första stopp. Vi fortsätter norrut genom Stora Bält till Göteborg innan vi rundar Jylland och angör Rotterdam. Därefter går vi genom Engelska kanalen till Southampton i England. Två dagar senare lägger vi till i spanska La Coruna, följt av Lissabon. På väg in i Medelhavet gör ett kort stopp vid Gibraltarklippan. Sedan har vi en dags kryssning till Barcelona som vi anlöper på morgonen. Vi får en hel dag att utforska staden innan vi kryssar vidare till slutdestinationen Genua, som vi når tidig morgon. Transfer till flygplatsen för flyg åter till Skandinavien. Kryssningen ger mycket tid ombord och det finns mycket att roa sig med på detta generösa fartyg. Men vi får också mycket tid att utforska städerna vi besöker.

När du kliver ombord på MSC Poesia möts du av full komfort och hög servicenivå. Inredningen är spektakulär med vattenfall i foajén, Zen-trädgård och det lyxiga wellnesscentret MSC Aurea Spa med ångrum, bastu och gudomlig massage som vårdar kropp och själ. Den perfekta platsen att slappna av på. Det finns många sport- och fitnessaktiviteter ombord, däribland en basketplan, tennisbana, shuffleboard, toppmodernt gym och minigolf. Och så finns här naturligtvis alla förströelser du kan önska dig, däribland 3 swimmingpooler, 4 bubbelpooler och en stor bioskärm vid poolen. Gourmetköket ombord ger dig specialiteter från hela världen, men det behåller sitt Medelhavshjärta, med djupa rötter i den italienska traditionen. Hos MSC rätterna lagade med omsorg av skickliga kockar, med ingredienser av högsta kvalitet. Efter middagen finns shower och trevliga loungebarer att umgås vid.

Annette Sandqvist, projektledare Poseidon Travel 042-37 40 02

Preliminärt program

9 september – Avresa Köpenhamn

Flyg från Stockholm och Göteborg till Köpenhamn där buss väntar för transfer till kryssningsterminalen. Anslutningsbuss från Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund, Malmö till Köpenhamn där vi går ombord på MSC Poesia. Under sen eftermiddag sätter vi kurs söderut. Första kvällen har vi en gemensam välkomstdrink ombord innan middagen.

10 september – Warnemünde

I dag har vi en heldag i Warnemünde med det traditionsrika havsbadet, mysiga butiker, färgglada bodar, gallerier och trevliga kaféer där du kan äta och dricka gott. Allt att upptäckas på egen hand eller så kan du följa med på en av rederiets utflykter till t ex Berlin.

Avsegling kl 19:00

11 september – Göteborg

I Göteborg har vi en halvdag. Välj någon av rederiets utflykter och upplev spännande platser som Göteborgs skärgård, Marstrand eller Universeum eller gör egna strövtåg.

Avsegling kl 19:00

12 september – till havs

En härlig dag till havs. Om vädret tillåter så besök poolområdet, kör ett pass i gymmet, läs en bok och bara njut av fartygets förnämliga utbud som finns ombord.

13 september – Rotterdam

Rotterdam är känd för att vara den största hamnen i Europa. Under andra världskriget förstördes det mesta av staden men kan i dag stoltsera med att vara en modern stad med fantastisk spännande arkitektur ritade av många kända arkitekter. Vi gör en utflykt tillsammans där vi får ta del av detta.

Avsegling kl 19:00

14 september – Southampton

Vi går genom Engelska kanalen till Southampton.Fartyget lägger till vid kaj under morgonen. Detta är Englands största kryssningshamn. Utforska staden på egen hand. För den konstintresserade kan ett besök på City Art vara ett alternativ där man har en fin samling av samtida brittiska konstnärer.

Avsegling kl 21:00

15 september – Till havs

Heldag till havs, koppla av och njut.

16 september – La Coruna

Denna spanska pärla ligger som ett grönt hjärta vid havet och den grönskande landsbygden runtom. Huvudattraktionen här är Herkulestornet – ett antikt romerskt fyrtorn belägen på en halvö cirka 2,4 km från staden. Fyrtornet är ett av Spaniens nationalmonument och världsarv.

Avsegling kl 15:00

17 september – Lissabon

Ankomst Lissabon kl 13:00

Lissabon är Portugals huvudstad och den västligaste huvudstaden på Europas fastland.

Med de fantastiska vyerna över Atlanten och historia från över 20 sekel finns det ingen brist på landmärken att besöka i denna tjusiga semesterstad. Stadens rika kulturhistoria, med allt från gotiskt till postmodernt, omger dig när du går omkring på gatorna i ett klimat som är bland de mest angenäma året runt.

Avsegling kl 22:00

18 September – Gibraltar

Vi går in i Medelhavet och där vi når Gibraltar med sin kända klippa under tidig eftermiddag. Fartyget är den bästa platsen att uppleva detta tjusiga landmärke.

Gibraltar har ett rikt naturliv med oräkneliga arter och är ett paradis för naturälskare. Unika för Gibraltar är berberaporna, de enda vilda primater som finns kvar i hela Europa. De nyfikna små aporna kan ses i sin naturliga miljö och är en säker attraktion!

Avsegling kl 22:00

19 September – Till havs

Läs en bok, besök gymmet eller delta på någon av fartygets aktiviteter.

20 September – Barcelona

Vi angör Barcelona kl 7.00. Detta  är Spaniens näst största stad och huvudstad i regionen Katalonien. Den ligger utmed Medelhavskusten och är Spaniens främsta industri- och finanscentrum, och dessutom dess främsta handels- och turisthamn. Inte långt från hamnen finner ni utsökta butiker, kaféer och trevliga promenadstråk. Sista natten går vi till slutdestinationen Genua

Avsegling kl 13:00

21 September – Genua

Ankomst till Genua tidig morgon. Efter frukost är det dags att lämna fartyget för denna resa. Vi går ombord på vår transferbuss som tar oss till flygplatsen i Genua. Flyg via Amsterdam till Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Från Kastrup går anslutningsbuss till Malmö, Lund, Landskrona, Helsingborg och Ängelholm.  Drömresan är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program.

PRISINFORMATION

Pris från 25 500 SEK per person, del i dubbelhytt (kategori Fantastica insideshytt)

I priset ingår:

 • Flyg med SAS el. Norwegian från Stockholm och Göteborg i ekonomiklass till Köpenhamn samt transfer Kastrup-hamn
 • Flyg med KLM från Genua till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn i ekonomiklass inkl flygskatter och avgifter
 • Anslutningsbuss från Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö till Kastrup
 • Kryssning med MSC Poesia, 13 dagar/12 nätter enligt rederiets villkor
 • Del insides dubbelhytt Fantastica
 • Hotellserviceavgift/dricks, skatter och hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Dryckespaket Easy
 • En gemensam utflykt under kryssningen
 • Underhållning och aktiviteter ombord

Tillägg:

 • Utsideshytt Fantastika + 2 300 kr pp/hytt
 • Balkonghytt Bella + 3 200 kr pp/hytt
 • Balkonghytt Fantastica + 4 400 kr pp/hytt
 • Pris enkelhytt – vänligen kontakta Poseidon Travel

Läs mer här om MSC´s Upplevelsepaket för deras hytter

Insides hytt

Utsides hytt

Balkong hytt

Betalnings- och avbeställningsvillkor:

Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels Resevillkor gäller för denna resa.

Utöver dessa villkor gäller nedanstående villkor:

Betalning av resan

 • Anmälningsavgift 25% av resans pris, betalas vid beställning.
 • Slutbetalning 75 % av resans pris betalas senast 60 dagar före avresa

Avbeställning av resan

 • Vid avbeställning efter betald handpenning, debiteras 25% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 59-0 dagar innan avresa, debiteras 100% av resans pris

Rese- och avbeställningsförsäkring:

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

MAT OCH DRYCK OMBORD

 • I fartygets huvudrestauranger kan vi njuta av fantastiska måltider varje dag. Menyerna byts ut dagligen vilket gör att utbudet av smaker och valmöjligheterna är många. Buffén håller öppet 20 timmar/dygn och erbjuder ett stort utbud av olika rätter där man kan se kockarna arbeta genom glasvägg mot restaurangen. Menyerna har utformats i samarbete med kockar med Michelinstjärnor.
 • Lunchen serveras i buffet matsalen.
 • Vi samlas för gemensam middag i en av huvudrestaurangerna varje kväll. Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller hög klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses.
 • För middag på en av fartygets specialrestauranger tillkommer en kuvertavgift. Beställes ombord.
 • Dryckespaket Easy ingår i resans pris vilket innebär obegränsad mängd dryck prissatta upp till 6 EUR/5 USD. Njut av friheten att kunna släcka din törst när som helst med ett urval av husets vin per glas, fatöl (Heineken*), utvalda spritdrycker och cocktails, alkoholfria drinkar, läsk, juice per glas, mineralvatten på flaska och varma drycker (kaffe, espresso, cappuccino, café latte, varm choklad och te). Du kan använda detta erbjudandet i alla barer ombord, även självbetjäningsbuffén och restaurangerna, exklusive specialrestaurangerna.  *Ölmärket kan variera.
 • Kvällarna ombord bjuds det på shower, varav en är Cirque du Solei at Sea, underhållning, musik och dans.

 

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Livet ombord...