Anna Hydra IMG_7920 (1)

SHE CAPTAIN eskadersegling, Grekland

Lavrion (Aten), 10 – 17/10 2020

ÄVENTYREN FORTSÄTTER!

Nu är det dags att anmäla sig till nya äventyr

– för dig som är medlem i She Captain The Club!

Segling från Lavrion (öster om Aten), en veckas segling, 10 – 17/10 2020

I ännu ett givande samarbete med Dream Yacht Charter drar vi den 10-17 oktober 2020 till Grekland för att segla en vecka. Förra året seglade vi samma vecka och då från Alimos Marina och de Saroniska öarna. Årets segling blir från Lavrion och seglingen blir i Kykladerna, österut. Ett fantastiskt tillfälle att förlänga sommaren tillsammans med en massa coola She Captains! Skynda att anmäla dig så att du inte missar detta!

Vi flyger från Arlanda, Landvetter och Kastrup och åker med bekväma bussar till marinan i Lavrion (ca 30 min). Där väntar fem enskrovs segelbåtar 44-51 fot från Dream Yacht Charter på oss! Vi kastar loss och seglar tillsammans bland öarna i Kykladerna. Båtarna är moderna, lätthanterliga och fullt charterutrustade med bekväma dubbelhytter, toaletter och dusch.

Du behöver förstås inte vara seglingsvan för att hänga med! Besättningarna sätter vi ihop så att det på alla båtar finns erfarna She Captains. Skeppare på båtarna är vi såklart själva! För att vara skeppare behöver du ha intygsbok med Förarbevis och vara van vid medelhavstilläggning med aktern in mot land och stävankare eller mooring-linor.

Vi lär oss av varandra och alla får prova på – eskadern innebär härlig och säker segling utan att vara en vanlig seglingskurs. Vi kommer att få en magisk vecka i den fantastiska grekiska övärlden, få nya vänner, ha riktigt kul och samla roliga minnen tillsammans! Ibland stannar vi i hamnar och utforskar området på land, ibland ankrar vi i en naturvik där vi simmar, snorklar och softar. En del måltider lagar vi ombord, andra äter vi på restaurang och letar upp något dansställe. Vi seglar 4-6 timmar dagligen till nya hamnar och varvar med badstopp och andra upptåg. Några möjliga mål är Kithnos, Sifnos, Serifos, Syros och Kea.

 

Eskaderledningen planerar en rutt tillsammans med Dream Yacht Charter som har lokalkännedom. Beroende på väder och vind kan rutten komma att förändras. Varje dags hålls skepparmöten där nästa etapp planeras och skepparna informerar hela besättningen så att alla vet vad som kommer att hända härnäst. Gemensamma utflykter och sightseeing anordnas inte av She Captain, men beroende på intresse löser vi detta spontant och lokalt. Vindarna är ofta nord-nordost så det blir kryss tillbaka till hemmahamnen kvällen innan hemresa.

Under veckan planeras det så klart in en massa bus, dans och party!

 

 

 

 

 

 

 

Vi kommer att ha en pre-sailing träff för alla anmälda She Captains 1-2 månader före avresa. Då presenterar vi hela upplägget och besättningarna, och du får chans att ställa alla dina frågor.

Du behöver ha fyllt 18 år för att delta och ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Läs mer om She Captains utlandseskadrar, policys och code of conduct här

För att kunna anmäla dig till resan behöver du först joina She Captains medlemsklubb, The Club. Bli medlem här>

Nu kör vi!!! Goooo Sailing Gals!

Resefakta – SHE CAPTAIN Grekland segling

Researrangemang

 • Utresa 10/10 kl 07.20 från Arlanda med ankomst Aten 11.55
 • Hemresa 17/10 kl 21.15 från Aten med ankomst Arlanda 23.50
 • Ni som föredrar att resa från Landvetter eller Kastrup får besked om flygtider i samband med beställning

Eskadern börjar med gemensam busstransfer, ca 30-40 minuter till Lavrion Marina, öster om Aten, på Attika-halvöns östra kust. Tid för proviantering (om ni inte beställt i förväg), lunch etc. Vi får tillgång till båtarna kl 17.00 och påbörjar genomgång med Dream Yacht Charter’s personal, formaliteter etc. Avsegling nästa morgon till första ön på vår rutt.

Vi är tillbaka i Lavrion på fredag em 16/10, sover ombord och checkar ut nästa morgon.

Sista dagen finns det tid för er som vill upptäcka Aten på egen hand eller så stannar ni kvar i Lavrion till vår transferbuss avgår till flygplatsen.

Resan omfattar totalt 8 dagar

Båtalternativ

Vi disponerar 6 moderna och välutrustade båtar från Dream Yacht Charter; Sun Odyssey 439, Sun Odyssey 449, Sun Odyssey 479, Oceanis 46.1 samt Oceanis 51.1 (2014-2019 årsmodell). Båtarna har 4-5 dubbelhytter + salong och 2-4 WC/dusch.

Seglingsprogram

Vi återkommer med detaljerat seglingsprogram under sensommaren 2020.

Anmälan

Anmäl dig genom att klicka på knappen BOKA She Captain, här till höger. Fyll dina uppgifter, evt önskemål och betala din handpenning (3 500 kr), så återkommer vi med bekräftelse.

Kontakter

Researrangör; Lars Linderot, Dream Yacht Charter/Poseidon Travel AB lars@dreamyachtcharter.com , kontor 042 – 37 40 01, 0709-400 266

Eskaderledning She Captain; Ann Samnegård, eskader@shecaptain.se

Fakta och Priser

Följande båtar är reserverade:

Sun Odyssey 439 (årsmodell 2014)


Sun Odyssey 449 (årsmodell 2018)


Oceanis 46.1 (årsmodell 2019)


Sun Odyssey 479 (årsmodell 2018)


Oceanis 51.1 (årsmodell 2019)

 

 

 

Paketpris, SEK per person 

PRIS PER PERSON från 9 900 SEK 

I priset ingår:

 • Flyg med Norwegian, Arlanda – Aten  t/r inklusive flygskatter, 20 kg incheckat bagage, 5 kg handbagage
 • Alternativt flyg från GOT – Landvetter eller CPH – Kastrup (evt. tillkommer flygtillägg då dessa flyg bokas individuellt)
 • Del i båthyra, del i dubbelkoj
 • Transfers t/r flygplats/marina (endast er som bokar paketpris inkl vårt flyg)
 • Komplett utrustad båt med bland annat jolle & utombordare, GPS/plotter, lakan & handdukar, snorkelutrustning, självriskförsäkring
 • Välkomstmiddag, 2 rätter inkl 2 glas vin
 • Städning av båtarna

I resans pris ingår ej:

 • Evt flygtillägg vid flyg från andra flygplatser (Landvetter ca 500 kr, Kastrup ca 500 kr)
 • Reducerad deposition, 500 EUR per båt (erläggs med kreditkort)
 • Förbrukad diesel (ni får båten fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad)
 • Hamnavgifter, utöver hemmahamnen i Aten
 • Mat och dryck (ni lägger förslagsvis en skeppskassa på ca 2 500 kr p.pers för mat och dryck, diesel, hamnavgifter etc)
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (boka här)

Betalning, villkor

 • Anmäl dig genom att klicka på knappen Boka Resa, här till höger. Fyll i dina uppgifter och betala din handpenning (3 500 kr), så återkommer vi med bekräftelse. Notera att vi inte kan bekräfta din plats förrän vi har säkerställt antalet skeppare. Handpenning återbetalas om eskadern skulle hinna bli fullbokad och du därmed ej erbjuds en plats efter din preliminära anmälan
 • Vid avbeställning gäller för denna resa att inbetald handpenning och slutbetalning återbetalas ej, i övrigt gäller Poseidon Travel AB’s resevillkor
 • Alla ändringar av beställning, ändring av namn, ändring av flyg etc skall anmälas till Poseidon Travel AB /Dream Yacht Charter per mail, och är endast giltigt efter vår skriftliga bekräftelse. Kostnader för ändringar, avbokningar etc kan tillkomma. Överlåtelse av plats på resan är inte tillåtet utan att vi informerats och evt godkänt denna ändring. Kostnader för ändring eller bokning av ny flygbiljett och avbokning/ändringsavgift kan tillkomma.

Poseidon Travel AB (Dream Yacht Charter) är medlem i SRF – Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad Resegaranti enligt Lagen om Paketresor

Försäkring?

Båtarna är fullt försäkrade. Vi har valt att inkludera en självriskförsäkring vilket innebär att depositionen reducerats från 3000 EUR till 500 EUR per båt. Depositionen är vad vi maximalt riskerar (förutom vid grov oaktsamhet, brott mot lokala regler, förbud eller föreskrifter etc) vid händelse av skada. Depositionen erläggs på plats med kreditkort (beloppet reserveras) och returneras om allt är ok, när båten återlämnas. Vi rekommenderar att ni ser över era personliga rese- och avbeställningsförsäkringar. Kompletterande försäkringar kan beställas via vår hemsida.

Vad för första hjälpen finns ombord?

Det finns första hjälpen-kit på alla båtar och i övrigt fungerar sjukvård och kustbevakning ungefär som hemma i Sverige. Det finns många öar där människor bor året runt vilket gör att dom är vana att rycka ut om det behövs. Ta med ditt EU sjukförsäkringskort (blå kortet från Försäkringskassan). Det är aldrig långt till land, eller kontakt med basen, om något skulle hända.

Inhandling mat?

Det finns supermarket inom gångavstånd, ca 500 meter från Lavrion marina.

Ni kan även förbeställa mat och dryck – ladda ner lista under /dokument / beställningslista proviant här

I matbutiken finns ett stort utbud där det allra mesta kan handlas, sedan kan vi komplettera mat och dryck på öarna.

Seglingsområdet – Kykladerna

Image result for sailing routes lavrion

Kykladerna kallas den stora ögruppen mellan Greklands fastland och Tolvöarna. Området består av många större och mindre öar. Avstånden är 4-6 timmars segling i dagsetapper på 20-35 sjömil. Vindarna är moderata till friska, ca 5-12 m/s i oktober, dominerande vindriktning är N-NO. Normal temperatur i oktober är 20-25 grader i luften och 18-20 grader i havet.

På dagarna söker vi upp en naturvik för lunch och bad, eller så äter vi lunch under gång.  Till kvällen går vi som regel in i någon av de mysiga hamnarna på öarna. Vi ligger vid kaj mitt i byn. Hamnarna är charmiga med begränsade faciliteter och låga hamnavgifter. Det finns alltid gott om tavernor där vi kan njuta av det goda grekiska köket.

Läs mer om väder och vindar här

Läs mer om seglingsområdet här

Läs mer om Dream Yacht Charter’s bas i Lavrion här

Kontaktpersoner och vem man hör av sig till i olika ärenden

Om du har frågor ang. eskadern i stort, bokning, avbokning, ekonomi, båtdetaljer mm- då ber vi dig att kontakta Lars; lars@dreamyachtcharter.com eller på telefonnummer 042–37 40 01.

Du är även välkommen att kontakta eskaderledningen, Ann Samnegård; eskader@shecaptain.se

Olika packningstips, stort och smått

 • Sköna och oömma kläder
 • … men även något du känner dig fab i. Man vet aldrig när det vankas dans på kajen!
 • Tunn regn/vindjacka. Sällan några tunga sjöställ behövs
 • Varma kläder, allt beroende på väderprognosen
 • Badkläder
 • Powerbank till mobiltelefon
 • Separat plånbok för den gemensamma matkassan
 • Det där lilla extra – Duk till sittbrunn, värmeljus, ledslinga mm
 • Något antiglidskydd till bordet i sittbrunn, dessa är väldigt glatta.
 • Stora badhanddukar (på båten finns två handdukar/person) (sött och salt vatten)
 • Solskydd, schampo, tvål för saltvatten
 • Fulladdad ficklampa/pannlampa
 • Arbetshandskar för ankarhantering

Fler tips på She Captain’s sida, klicka här

 

Vad händer om jag måste avboka någon dag innan?

Vid behov av avbokning mailar du till lars@dreamyachtcharter.com. Du kommer sedan att få information och bekräftelse på din mailadress utifrån de avbokningsvillkor som råder. Du kan inte själv överlåta din plats till annan resenär.

Kommer det att bli några upptåg à la She Captain?

Klart det blir! Men vad det blir, det får du se nere på plats 🙂

9 900 :-

Ett från pris som gäller
totalt per person