Söderhavskärlek, 2 – 20/4 2015

Eskadersegling i Sällskapsöarna

Resan är fullbokad. Ny resa samma tid/upplägg kommer att genomföras 2016.

Följ med oss den 2 – 20/4 2015. För fjärde gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med stora, bekväma katamaraner från Moorings & Sunsail 38 till 46 fot. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 13 dagars segling i paradiset. 

Ladda ner och läs om Söderhavet

[wpdm_package id=’3973′]

I 30 år har vi arrangerat eskaderseglingar med charterbåtar i varmare farvatten. En gång räknade vi ut att vi seglat tillsammans i 33 länder. År 1996 flög vi för första gången till Tahiti för att rekognisera. Planen var en eskader kring öarna med det trevliga namnet Sällskapsöarna.

“Söderhavets glömda öar” heter en bok av den svenske socialantropologen Bengt Danielsson, som vi träffade i hans hem utanför huvudstaden Papeete. Bengt delade med sig av sina erfarenheter efter 50 år i Polynesien. Det var han som tillsammans med norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade balsaflotten Kon Tiki från Sydamerika till Polynesien i slutet av 1940-talet.

Efter äventyret med flotten stannade Bengt Danielsson i Söderhavet. Först bodde han ett par år på den lilla atollön Raroia. Sen ville han uppleva mer av det verkliga Polynesien. Då valde han och hans fru Marie-Thérèse ögruppen Marquesas – den mest avlägsna i Söderhavet. Därefter bosattade de sig permanent på huvudön Tahiti.

Bengt Danielsson gav oss råd om hur vi skulle lägga upp vår segling bland Sällskpsöarna. Och vi följd hans råd då vi 1997 arrangerade den första eskaderseglingen – de råden gäller än idag. Vi ankrade upp hos Alain Plantier, långseglaren som gick iland och grundade ett eget paradis på Tahaa och började odla världens mest exklusiva vanilj. Vi köpte en sköldpadda av Leo Morou, den franske främlingslegionären som här grundade en farm för att rädda havsköldpaddor och släppa ut dem i i frihet.  Lägg henne på rygg och håll henne på magen så blir hon lugn, sa Leo. Det gjorde vi och släppte henne utanför Bora Bora, där vi också simmade bland de små ofarliga hajarna.

Gensvaret blev fenomenalt. Över 100 seglare följde med oss på två olika resor. Sedan dess har vi seglat i dessa farvatten flera gånger. Senaste gången var 2010 då 50 seglare var med oss.

Men nu är det dags igen. Tahiti ligger precis på andra sidan jorden. Du som vill följa med på den långa resan måste därför kunna känna dig säker på att allt fungerar. Flyg, hyrbåptar, hotell, proviantering, utflykter och landarrangemang…

Därför har vi tredubbel säkerhet. Med på hela resan finns alltid tre personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa dig om något oförutsett skulle hända; en reseledare, en eskaderledare och en båttekniker som också har stor erfarenhet av de lokala förhållandena.

Båtarna hyr vi från Moorings och Sunsail, världens största uthyrare med baser i 26 olika seglinsområden runt om i världen. De katamaraner som vi seglar med har all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten och är mycket väl underhållna.

Ändå kan något oförutsett hända, det vet alla som har en egen båt. Därför har vi med den lokale båtteknikern som kan fixa mindre reparationer och begär assistans från basen på Raiatea om det skulle behövas. Ingen skall behöva ligga och vänta, eskadern håller ihop.

Häng med oss på ditt livs resa – till Tjotaheiti !

Erling Matz, författare, sjöhistoriker och journalist – eskaderledare

Lars Linderot, grundare av Poseidon Travel, researrangör och reseledare

Preliminärt program

Under knappt tre veckor i april 2015 reser vi till Söderhavet, till Franska Polynesien och öarna nordost om Tahiti. Det blir segling i Leeward Islands eller Isles Sous le Vent. Det betyder öarna “i lä av passadvinden”. Det blir också tillfälle att lära känna huvudön Tahiti ordentligt de första dagarna. Mellan öarna är det ca 20-30 sjömil. Däremellan blir det tid för bad, snorkling och upptäcksfärder runt öarna, innanför det omslutande barriärrevet. 

02-april 2015

Flyg från Stockholm alternativt Köpenhamn/Göteborg/Oslo till Paris. Tiderna nedan är preliminära och avser Arlanda, tider från övriga avreseorter är ungefär desamma. Samtliga sträckor är flyg med Air France. Avresa Arlanda 13.10, ankomst Paris 15.50. Avresa Paris 19.10 till Los Angeles, vidare till Tahiti

03-april

Ankomst Papeete, Tahiti 05.10 lokal tid (+ 11 timmar tidsskillnad). Vi möts med blommor på flygplatsen av vår lokala guide. Transfer till Manava Suite Resort , vi bor i Lagoon studios. Frukost. Fri dag för att sova ut, varva ner, utforska Tahiti på egen hand eller bara koppla av vid poolen.

04-april

Frukost på hotellet. Vi gör en gemensam halvdags utflykt med guide runt ön och besöker bl.a Vaipahi Gardens, Pearl Museum samt Tahiti and her Islands Museéum, det senare skapat av Bengt Danielsson som var med på Kontiki expeditionen. Gemensam middag på hotellet.

05-april

Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen. Flyg på morgonen med Air Tahiti till Raiatea, tar ca 1,5 timme. Transfer med buss till marianan i Apooiti Marina där Moorings & Sunsails personal hälsar oss välkomna ombord. Genomgång av seglingsområdet, båtarna och utrustning. Första skepparmöte och “chartbriefing” Förbeställd proviant och drycker stuvas ombord. Vi seglar under eftermiddagen, ca 10 sjömil till vår första motu, i lagunen mellan Raiatea och Tahaa.

06-april – Preliminärt seglingsprogram

Seglingsprogram kan ändras pga väder och vind och andra orsaker. nedanstående skall mer ses som en skiss på vad vi kommer att upplevan under våra 13 dagar segling. 

Segling till Huahine, ca 25 sjömil. Vi förtöjer vid kaj i Faarem, Huahines stad. På marknadstorget kan man köpa lokala produkter och mittemot finns en supermarket för proviantering. Jeepsafari, ridning eller dykning (både för nybörjare och erfarna) är några av de aktiviteter som erbjuds på Huahine. Middag iland på t.ex Bali Hai (Fare) eller ombord.

07-april

Fri segling i Huahine’s lagun, alternativt aktiviteter iland. På kvällen ankrar vi upp båtarna och äter ombord.

08-april

Ytterligare en dag i Huahine’s lagun. Vi besöker byn Parea med jollarna, seglar till Port Bourayne, utforskar Bay of Marore, snorklar och dyker, paddlar kajak. Uppankring utanför, Fare, på eftermiddagen. Möjlighet att äta på Te Marara, restaurang iland.

09-april

Segling till nästa ö, Taha’a, Faaaha Bay. Besök på vaniljplantage, jeepsafari i regnskogen för de som önskar, kommer att ordnas i olika grupper, några den första dagen, andra nästa förmiddag.

10-april

Segling till motu TauTau, utforskning av korallrevet med jollar, snorkling. Besök på pärlfarm i Apu Any, där man odlar de berömda svarta pärlorna. På kvällen kan man äta middag på le Taravana, med polynesisk dans och musik.

11-april

Segling ca 30 sjömil till Bora Bora. Härligt att få segla på lite mer öppet hav! Vi seglar genom öns enda naturliga öppning i revet, Teavanui, på västra sidan och fortsätter in i lagunen till motu Topua. Kajaker i sjön, snorkling och bad.

Gemensam middag, troligtvis på Bloody Mary’s.

12-april

Planen är att segla till den minsta och mest svårtillgängliga av öarna; Maupiti, väster om Bora Bora. MEN – vi kan inte garantera att detta blir av, det beror på vädret den aktuella dagen. Ön är svår att angöra med den trånga passagen mellan revet i söder. Om vi inte kan besöka Maupiti denna eller någon av de kommande dagarna blir det stället fler dagar på Bora Bora.

Ett besök i kyrkan är ett måste, speciellt om det är högmässa med sång i bänkraderna.

13-april

Vi utforskar Maupiti’s lagun och vandrar runt på den lilla paradisön.

14-april

Segling tillbaka till Bora Bora, besök i huvudorten Vaitape med shopping och butiker. På eftermiddagen seglar vi till Bora Bora Yacht Club, mittemot Teavanui Passe. Ankring på bojar, påfyllning av vatten. Besök på den berömda seglarbaren och restaurangen på kvällen.

15-april

Fri segling runt Bora Bora’s lagun

16-april

Avsegling tidig morgon, tillbaka till Taha’a, Hurepiti Bay, på västra sidan av ön.

17-april

Fri segling runt Taha’a och Raiatea’s gemensamma lagun

18-april

Utcheckning av våra båtar på morgonen. Transfer till lokala flygplatsen. Flyg vid lunchtid till Tahiti. Incheckning på Hotel Manava Tahiti. Gemensam avslutningsmiddag

19-april

Tidig utcheckning från vårt hotell och transfer till flygplatsen.
Flyg med Air France 08.05 via Los Angeles till Paris.

20-april

Ankomst Paris 17.15. Flyg till Stockholm 19.45 ankomst 22.15. Motsvarande tider till Köpenhamn, Göteborg, Oslo etc.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Drömresan till Söderhavet är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

Priser

Per person

A. Del i dubbelhytt för 2 personer, Sunsail 384 katamaran med 4 dubbelhytter + salong, 2 WC/dusch

54 500 SEK

B. Del i dubbelhytt för 2 personer, Moorings  4600 katamaran med 4 dubbelhytter + salong, 4 WC/dusch + två enklare enkelhytter

59 500 SEK

C. Ospecificerad plats för 1 person (del i dubbelhytt eller enkelkoj i främre delen av respektive skrov)

Sunsail 384 eller Moorings 4600 eller motsvarande
59 500 SEK

 

Egen hytt för 1 person
Sunsail 384 katamaran med 4 dubbelhytter + salong, 2 WC/dusch. Främre hytterna

 

68 500 SEK

 

Mer info om båtarna

 

Sunsail 384 katamaran

 

Moorings 4600 katamaran

 

Andra båtar kan beställas, begär offert/prisförslag

 

I priserna ingår

 

 • Flyg med Air France via Los Angeles till Tahiti t/r
 • Flygskatter, preliminärt beräknade 7100 SEK/person (juni 2014)
 • Flyg med Air Tahiti t/r Tahiti-Raiatea
 • Totalt fyra nätter (varav tre vid ankomst och en före hemresa) på Manava Suites Resort i Papeete, Tahiti, Lagoon view room, del i dubbelrum inkl frukostbuffet och lokala skatter http://www.spmhotels.com/resort/tahiti
 • Välkomstmiddag på Tahiti
 • En guidad utflykt på Tahiti inkl lunch
 • En utflykt inkl lunch under seglingen i Sällskapsöarna
 • En middag på Bora Bora Yacht Club
 • Erfaren lokal skeppare medföljer gruppen under hela seglingen
 • Segling 13 dagar på Sunsail 384 eller Moorings 4600 katamaraner med plats för 8 gäster ombord, del i dubbelhytt
 • Proviant halvpension ombord “Split Provisions” för 7 dagar. Övrig mat och dryck köps in av respektive besättning under seglingen.
 • En Moorings cruisingguide samt översiktskort över Sällskapsöarna per beställning
 • En piké tröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren reseledning medföljer hela resan; författaren Erling Matz och Lars Linderot från Poseidon

 

I priserna ingår ej

 

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, går även att boka på vår hemsida)
 • Utflykter utöver ovan

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 20% betalas vid beställning, delbetalning 20% betalas senast 2014-12-31, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.

Segling i Franska Polynesien med Moorings

från. 54 500 SEK

/totalpris per person

logo_moorings_120

[wpdm_package id=’3973′]

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]