Söderhavskärlek, 29/3 – 16/4 2016

Eskadersegling i Sällskapsöarna

34 gäster följde med oss i april 2015, nu får du som inte var med en ny chans!

Följ med oss den 29/3 – 16/4 2016. För 5:e gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med nya stora, bekväma katamaraner från Moorings, 48 fot. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 12 dagars segling i paradiset.

Här kan du se lite bilder från 2015 års eskader

I 30 år har vi arrangerat eskaderseglingar med charterbåtar i varmare farvatten. En gång räknade vi ut att vi seglat tillsammans i 33 länder. År 1996 flög vi för första gången till Tahiti för att rekognisera. Planen var en eskader kring öarna med det trevliga namnet Sällskapsöarna.

“Söderhavets glömda öar” heter en bok av den svenske socialantropologen Bengt Danielsson, som vi träffade i hans hem utanför huvudstaden Papeete. Bengt delade med sig av sina erfarenheter efter 50 år i Polynesien. Det var han som tillsammans med norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade balsaflotten Kon Tiki från Sydamerika till Polynesien i slutet av 1940-talet.

Efter äventyret med flotten stannade Bengt Danielsson i Söderhavet. Först bodde han ett par år på den lilla atollön Raroia. Sen ville han uppleva mer av det verkliga Polynesien. Då valde han och hans fru Marie-Thérèse ögruppen Marquesas – den mest avlägsna i Söderhavet. Därefter bosattade de sig permanent på huvudön Tahiti.

Bengt Danielsson gav oss råd om hur vi skulle lägga upp vår segling bland Sällskpsöarna. Och vi följd hans råd då vi 1997 arrangerade den första eskaderseglingen – de råden gäller än idag. Vi ankrade upp hos Alain Plantier, långseglaren som gick iland och grundade ett eget paradis på Tahaa och började odla världens mest exklusiva vanilj. Vi köpte en sköldpadda av Leo Morou, den franske främlingslegionären som här grundade en farm för att rädda havsköldpaddor och släppa ut dem i i frihet.  Lägg henne på rygg och håll henne på magen så blir hon lugn, sa Leo. Det gjorde vi och släppte henne utanför Bora Bora, där vi också simmade bland de små ofarliga hajarna.

Gensvaret blev fenomenalt. Över 100 seglare följde med oss på två olika resor. Sedan dess har vi seglat i dessa farvatten flera gånger. Senaste gångerna var 2010 då 50 seglare var med oss och 2015 då 34 gäster seglade på 4 båtar.

Men nu är det dags igen. Tahiti ligger precis på andra sidan jorden. Du som vill följa med på den långa resan måste därför kunna känna dig säker på att allt fungerar. Flyg, hyrbåptar, hotell, proviantering, utflykter och landarrangemang…

Därför har vi tredubbel säkerhet. Med på hela resan finns alltid tre personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa dig om något oförutsett skulle hända; en reseledare, en eskaderledare och en inhyrd skeppare på ledarbåten som också har stor erfarenhet av de lokala förhållandena.

Båtarna hyr vi från Moorings, världens största uthyrare med baser i 26 olika seglingsområden runt om i världen. De katamaraner som vi seglar med har all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten och är mycket väl underhållna.

Ändå kan något oförutsett hända, det vet alla som har en egen båt. Därför har vi med en lokal skeppare på en av båtarna som kan fixa mindre reparationer och begär assistans från basen på Raiatea om det skulle behövas. Ingen skall behöva ligga och vänta, eskadern håller ihop.

Häng med oss på ditt livs resa – till Tjotaheiti !

Lars Linderot, grundare av Poseidon Travel, researrangör och reseledare

Preliminärt program (2015-05-24)

Under knappt tre veckor i april 2016 reser vi till Söderhavet, till Franska Polynesien och öarna nordost om Tahiti. Det blir segling i Leeward Islands eller Isles Sous le Vent. Det betyder öarna “i lä av passadvinden”. Det blir också tillfälle att lära känna huvudön Tahiti ordentligt de första dagarna. Mellan öarna är det ca 20-30 sjömil. Däremellan blir det tid för bad, snorkling och upptäcksfärder runt öarna, innanför det omslutande barriärrevet. 

29-mars 2016

Flyg från Stockholm alternativt Köpenhamn/Göteborg/Oslo till Paris. Tiderna nedan är preliminära och avser Arlanda, tider från övriga avreseorter är ungefär desamma. Samtliga sträckor är flyg med Air France. Avresa Arlanda 13.10, ankomst Paris 15.50. Avresa Paris 19.10 till Los Angeles, vidare till Tahiti

30-mars

Ankomst Papeete, Tahiti 05.10 lokal tid (+ 11-12 timmar tidsskillnad). Vi möts med blommor på flygplatsen av vår lokala guide. Transfer till Manava Suite Resort , vi bor i Lagoon studios. Frukost. Fri dag för att sova ut, varva ner, utforska Tahiti på egen hand eller bara koppla av vid poolen.

31-mars

Frukost på hotellet. Vi gör en gemensam halvdags utflykt, inkl lunch, med guide runt ön och besöker bl.a Vaipahi Gardens, Pearl Museum samt Tahiti and her Islands Museéum, det senare skapat av Bengt Danielsson som var med på Kontiki expeditionen. Gemensam middag på hotellet.

01-april

En avkopplande dag på egen hand

02-april

Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen. Flyg på morgonen med Air Tahiti till Raiatea, tar ca 1,5 timme. Transfer med buss till marianan i Apooiti Marina där Moorings personal hälsar oss välkomna ombord. Genomgång av seglingsområdet, båtarna och utrustning. Första skepparmöte och “chartbriefing”. Delar av besättningen åker till affär och handlar mat och drycker som stuvas ombord. Vi seglar under eftermiddagen, ca 10 sjömil till vår första motu, i lagunen mellan Raiatea och Tahaa.

03-april – Preliminärt seglingsprogram

Seglingsprogram kan ändras pga väder och vind och andra orsaker. nedanstående skall mer ses som en skiss på vad vi kommer att upplevan under våra 12 dagars segling. 

Segling till Huahine, ca 25 sjömil. Vi förtöjer vid kaj i Faarem, Huahines stad. På marknadstorget kan man köpa lokala produkter och mittemot finns en supermarket för proviantering. Jeepsafari, ridning eller dykning (både för nybörjare och erfarna) är några av de aktiviteter som erbjuds av lokala företag på Huahine. Middag ombord eller möjlighet iland på t.ex Bali Hai (Fare).

04-april

Fri segling i Huahine’s lagun, alternativt aktiviteter iland. På kvällen ankrar vi upp båtarna och äter ombord.

05-april

Ytterligare en dag i Huahine’s lagun. Vi besöker byn Parea med jollarna, seglar till Port Bourayne, utforskar Bay of Marore, snorklar och dyker och har det skönt. Uppankring utanför, Fare, på eftermiddagen. Möjlighet att äta på Te Marara, restaurang iland.

06-april

Segling till nästa ö, Taha’a, Faaaha Bay. Besök på vaniljplantage, jeepsafari i regnskogen för de som önskar, kommer att ordnas i olika grupper, några den första dagen, andra nästa förmiddag.

07-april

Segling till motu TauTau, utforskning av korallrevet med jollar, snorkling. Besök på pärlfarm i Apu Any, där man odlar de berömda svarta pärlorna. Gemensam lunch, På kvällen kan man äta middag på Le Taravana, med polynesisk dans och musik.

08-april

Segling ca 30 sjömil till Bora Bora. Härligt att få segla på lite mer öppet hav! Vi seglar genom öns enda naturliga öppning i revet, Teavanui, på västra sidan och fortsätter in i lagunen till motu Topua. Kajaker i sjön, snorkling och bad.

Möjlighet till middag i land på Bloody Mary’s (eller ombord),

09-april

Planen är att segla till den minsta och mest svårtillgängliga av öarna; Maupiti, väster om Bora Bora. MEN – vi kan inte garantera att detta blir av, det beror på vädret den aktuella dagen. Ön är svår att angöra med den trånga passagen mellan revet i söder. Om vi inte kan besöka Maupiti denna eller någon av de kommande dagarna blir det stället fler dagar på Bora Bora.

Ett besök i kyrkan är ett måste, speciellt om det är högmässa med sång i bänkraderna.

Vi kommer även att arrangerar en middag iland för de som vill. Middagen tillagas på traditionellt vis i “kokgrop”. Kostnad tillkommer.

10-april

Vi utforskar Maupiti’s lagun och vandrar runt på den lilla paradisön.

11-april

Segling tillbaka till Bora Bora, besök i huvudorten Vaitape med shopping och butiker. På eftermiddagen seglar vi till Bora Bora Yacht Club, mittemot Teavanui Passe. Ankring på bojar, påfyllning av vatten. Besök på den berömda seglarbaren och gemensam middag på restaurangen samma kväll (ingår i resans pris).

12-april

Avsegling tidig morgon, tillbaka till Taha’a, Hurepiti Bay, på västra sidan av ön.

13-april

Fri segling runt Taha’a och Raiatea’s gemensamma lagun

14-april

Utcheckning av våra båtar på morgonen. Transfer till lokala flygplatsen. Flyg vid lunchtid till Tahiti. Incheckning på Hotel Manava Tahiti. Gemensam avslutningsmiddag

15-april

Tidig utcheckning från vårt hotell och transfer till flygplatsen.
Flyg med Air France 07.35 via Los Angeles till Paris.

16-april

Ankomst Paris 17.15. Flyg till Stockholm 21.00 ankomst 22.50. Motsvarande tider till Köpenhamn, Göteborg, Oslo etc.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Drömresan till Söderhavet är slut för den här gången – vi lovar ett minne för resten av livet!

Priser

Per person

Del i dubbelhytt för 2 personer, Moorings  4800 Exclusive katamaran med 4 dubbelhytter + salong, 4 WC/dusch + två enklare enkelhytter

62 500 SEK

Begär prisuppgift på egen hytt, dela hytt med annan medresenär, skepparhytt etc.

Mer info om båtarna

Moorings 4800 katamaran

Andra båtar kan beställas, begär offert/prisförslag

I priserna ingår

 • Flyg med Air France via Los Angeles till Tahiti t/r
 • Flygskatter, preliminärt beräknade 7550 SEK/person (maj 2015)
 • Flyg med Air Tahiti t/r Tahiti-Raiatea
 • Totalt fyra nätter (varav tre vid ankomst och en före hemresa) på Manava Suites Resort i Papeete, Tahiti, Lagoon view room, del i dubbelrum inkl frukostbuffet och lokala skatter http://www.spmhotels.com/resort/tahiti
 • Välkomstmiddag på Tahiti
 • En guidad utflykt på Tahiti inkl lunch
 • En utflykt inkl lunch under seglingen i Sällskapsöarna
 • En middag på Bora Bora Yacht Club
 • Erfaren lokal skeppare medföljer gruppen under hela seglingen
 • Segling 12 dagar på Moorings 4800 katamaraner med plats för 8-10 gäster ombord, del i dubbelhytt
 • En Moorings cruisingguide samt översiktskort över Sällskapsöarna per beställning
 • En piké tröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren färdledning från Poseidon Travel medföljer på hela resan

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Proviantering
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, går även att boka på vår hemsida)
 • Utflykter utöver ovan

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Priserna är beräknade på en valutakurs 1 EUR = 9,25 SEK, vi förbehåller oss rätten att justera priset vid ändring av valutakursen.
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 20% betalas vid beställning, delbetalning 20% betalas senast 2015-11-30, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.

Segling i Franska Polynesien med Moorings

Moorings 4800 katamaran med Paul Cayard

62 500 SEK

/totalpris per person

logo_moorings_120

[PDF] Moorings 4800 spec – Klicka här

[PDF] Söderhavskärlek 2016 broschyr – Klicka här

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]