Söderhavskärlek, 20/3 – 10/4 2018

Eskadersegling i Sällskapsöarna

30 gäster följde med oss i april 2016, nu får du som inte var med en ny chans!

OBS – endast 1 hytt var

Följ med oss den 20/3 – 10/4 2018. För 6:e gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med stora, bekväma katamaraner från Dream Yacht Charter, Catana 47 fot. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 14 dagars segling i paradiset.

Här kan du se lite bilder från 2015 års eskader

I 30 år har vi arrangerat eskaderseglingar med charterbåtar i varmare farvatten. En gång räknade vi ut att vi seglat tillsammans i 33 länder. År 1996 flög vi för första gången till Tahiti för att rekognosera. Planen var en eskader kring öarna med det trevliga namnet Sällskapsöarna.

“Söderhavets glömda öar” heter en bok av den svenske socialantropologen Bengt Danielsson, som vi träffade i hans hem utanför huvudstaden Papeete. Bengt delade med sig av sina erfarenheter efter 50 år i Polynesien. Det var han som tillsammans med norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade balsaflotten Kon Tiki från Sydamerika till Polynesien i slutet av 1940-talet.

Efter äventyret med flotten stannade Bengt Danielsson i Söderhavet. Först bodde han ett par år på den lilla atollön Raroia. Sen ville han uppleva mer av det verkliga Polynesien. Då valde han och hans fru Marie-Thérèse ögruppen Marquesas – den mest avlägsna i Söderhavet. Därefter bosattade de sig permanent på huvudön Tahiti.

Bengt Danielsson gav oss råd om hur vi skulle lägga upp vår segling bland Sällskpsöarna. Och vi följd hans råd då vi 1997 arrangerade den första eskaderseglingen – de råden gäller än idag. Vi ankrade upp hos Alain Plantier, långseglaren som gick iland och grundade ett eget paradis på Tahaa och började odla världens mest exklusiva vanilj. Vi köpte en sköldpadda av Leo Morou, den franske främlingslegionären som här grundade en farm för att rädda havsköldpaddor och släppa ut dem i i frihet.  Lägg henne på rygg och håll henne på magen så blir hon lugn, sa Leo. Det gjorde vi och släppte henne utanför Bora Bora, där vi också simmade bland de små ofarliga hajarna.

Gensvaret blev fenomenalt. Över 100 seglare följde med oss på två olika resor. Sedan dess har vi seglat i dessa farvatten flera gånger. Senaste gångerna var 2010, 2015 och 2016 då sammanlagt många skandinaviska seglare var med oss seglade tillsammans med vår eskaderledning.

Men nu är det dags igen. Tahiti ligger precis på andra sidan jorden. Du som vill följa med på den långa resan måste därför kunna känna dig säker på att allt fungerar. Flyg, hyrbåptar, hotell, proviantering, utflykter och landarrangemang…

Därför har vi tredubbel säkerhet. Med på hela resan finns alltid två personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa dig om något oförutsett skulle hända; en reseledare, en eskaderledare/skeppare på ledarbåten som också har stor erfarenhet av de lokala förhållandena.

Båtarna hyr vi seglar med är från vård moderbolag, världens största uthyrare, Dream Yacht Charter med baser i 50 olika seglingsområden runt om i världen. De katamaraner som vi seglar med har all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten och är väl underhållna.

Ändå kan något oförutsett hända, det vet alla som har en egen båt. Därför har vi med en lokal skeppare på en av båtarna som kan fixa mindre reparationer och begär assistans från basen på Raiatea om det skulle behövas. Ingen skall behöva ligga och vänta, eskadern håller ihop.

Häng med oss på ditt livs resa – till Tjotaheiti !

Lars Linderot, grundare av Poseidon Travel, researrangör och projekledare

Program TAHITI Eskadersegling 2018

Seglingsprogram kan ändras pga. väder och vind och andra orsaker, nedanstående skall mer ses som en skiss på vad vi kommer att uppleva under våran segling.

 

DAG 1  tisdag 20/3.  Flyg från Stockholm 09.50 till Los Angeles med SAS, sedan vidare med Air Tahiti Nui till Papeete, Tahiti. Anslutning från andra SAS destinationer till Arlanda möjligt.

DAG 2 onsdag 21/3.  Ankomst Papeete, Tahiti 05.05 lokal tid. Transfer till hotell. Fri dag.

DAG 3 torsdag 22/3.  Frukost på hotellet, gemensam halvdags utflykt inkl. lunch med guide runt ön. Gemensam middag på hotellet.

DAG 4 fredag 23/3. Dag på egen hand

DAG 5 lördag 24/3 Frukost på hotellet, transfer till flygplatsen. Flyg till Raiatea, tar ca 1,5 timme. Transfer med buss till marinan i Apooiti Marina där Dream Yacht Charter personal hälsar oss välkomna ombord. Genomgång av seglingsområdet, båtarna och utrustning. Första skepparmöte och ”charterbriefing”. Delar av besättningen åker till affären och handlar drycker som stuvas ombord (vi har beställt mat, halvpension ombord för den första veckan, ingår i resans pris). Vi seglar under eftermiddagen, ca 10 sjömil till vår första motu Tau Tau i lagunen väster Tahaa.

DAG 6 söndag 25/3 Segling till Bora Bora ca 35 sjömil. Vi seglar genom öns enda naturliga öppning i revet Teavanui, på västra sidan och fortsätter in i lagunen till motu Toopua. Snorkling och bad. Möjlighet till middag i land på Bloody Mary’s. (eller om bord)

DAG 7 måndag 26/3 Planen är att segla till den minsta och mest svårtillgängliga av öarna, Maupiti 28 sjömil väster om Bora Bora. MEN- vi kan inte garantera att detta blir av, det beror på vädret den aktuella dagen. Ön är svår att angöra med den trånga passagen mellan revet i söder. Om vi inte kan besöka Maupiti denna eller någon av de kommande dagarna blir det istället fler dagar på Bora Bora. Ett besök i kyrkan är ett måste speciellt om det är högmässa med sång i bänkraderna. Vi kommer även att arrangera en middag i land för de som vill. Middagen tillagas på traditionellt vis i ”kokgrop”. Kostnad tillkommer.

DAG 8 tisdag 27/3  Vi utforskar Maupiti’s lagun och vandrar runt på den lilla paradisön.

DAG 9 onsdag 28/3   Segling tillbaka till Bora Bora 28 sjömil

DAG 10 torsdag 29/3 Besök i huvudorten Vaitape med shopping och butiker. På eftermiddagen seglar vi till Bora Bora Yacht Club, mittemot Teavanui Passe. Ankring på bojar. Besök på den berömda seglarbaren och gemensam middag på restaurangen samma kväll. (ingår i resans pris)

DAG 11 fredag 30/3. Segling till Tahaa, Faaha Bay. Ca 23 sjömil.  Besök på vaniljplantage, jeepsafari i regnskogen för de som önskar kommer att ordnas i olika grupper, några den första dagen, andra nästa förmiddag.

DAG 12 lördag 31/3. Segling till Baie Apu. Besök på pärlfarm där man odlar de berömda svarta pärlorna. Gemensam lunch, på kvällen kan man äta middag på Le Taravana, med polynesisk dans och musik.

DAG 13 söndag 1/4. Segling till Huahine. Ca 25 Sjömil  Vi förtöjer vid kaj i Fare , Huahines huvudort.  Middag om bord eller möjlighet i land.

DAG 14 måndag 2/4. Ytterligare en dag i Huahine’s lagun. Vi besöker byn Parea med jollarna, seglar till Port Bourayne, utforskar Bay of Marore, snorklar och dyker och har det skönt. Ankring utanför Fare på eftermiddagen. Möjlighet att äta på Te Marara restaurang i land

DAG 15 tisdag 3/4. Avsegling tidig morgon tillbaka till Taha’a, Hurepiti Bay på västra sidan av ön.

DAG 16-17 torsdag-fredag 5-6/4. Fri segling runt Taha’a och Raiatea’s gemensamma lagun.

Dag 17  lördag 7/4. Utcheckning av båtar på morgonen. Transfer till lokala flygplatsen. Flyg vid lunchtid till Tahiti. Incheckning på hotell. Gemensam avslutningsmiddag.

Dag 18.  söndag  8/4 Utcheckning från vårt hotell och transfer till flygplatsen på kvällen. Flyg avgår 23.45

DAG 19. måndag 9/4 Ankomst Los Angeles, flyg vidare till Sverige med SAS 14.15

DAG 20. tisdag 10/4 ankomst Arlanda 10.00 lokal tid.

 

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Drömresan till Söderhavet är slut för den här gången – vi lovar ett minne för resten av livet!

Priser

Per person

Del i dubbelhytt för 2 personer, Catana 47 infusion, katamaran med 4 dubbelhytter, 4WC/dusch + salong samt 2 mindre enkelkojer.

64 500 SEK

Begär prisuppgift på egen hytt, dela hytt med annan medresenär, skepparhytt etc.

Mer info om båtarna

Andra båtar kan beställas, begär offert/prisförslag

I priserna ingår

 • Flyg med SAS/Air Tahiti Nui från Arlanda via Los Angeles till Tahiti t/r. Anslutning med SAS till Arlanda möjligt, begär pris.
 • Flygskatter, preliminärt beräknade 2 721 SEK/person (sept 2017)
 • Flyg med Air Tahiti t/r Tahiti-Raiatea
 • Totalt fyra nätter (varav tre vid ankomst och en före hemresa) på Manava Suites Resort i Papeete, Tahiti, Lagoon view room, del i dubbelrum inkl frukostbuffet och lokala skatter http://www.spmhotels.com/resort/tahiti
 • Välkomstmiddag på Tahiti
 • En guidad utflykt på Tahiti inkl lunch
 • En utflykt inkl lunch under seglingen i Sällskapsöarna
 • En middag på Bora Bora Yacht Club
 • Erfaren eskaderledning medföljer gruppen under hela seglingen
 • Segling 14 dagar på Catana 47 fots katamaraner med plats för 8-10 gäster ombord, del i dubbelhytt.
 • I båthyran ingår bla lakan & handukar, städning av båten, sjävriskförsäkring, fiskelina, en kajak, jolle med utombordare 9,9 hkr
 • Halvpension 7 dagar ombord på båten.
 • En Cruisingguide över Sällskapsöarna per beställning
 • En piké tröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren färdledning från Poseidon Travel medföljer på hela resan

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, går även att boka på vår hemsida)
 • Utflykter utöver ovan

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Priserna är beräknade på en valutakurs 1 EUR = 9,60 SEK, vi förbehåller oss rätten att justera priset vid ändring av valutakursen.
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Travel’s, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 25% betalas vid beställning, delbetalning 25% betalas senast 2017-12-30, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.
 • Erlagda betalningar återbetalas ej vid evt avbeställning.

Segling i Franska Polynesien med Moorings

Moorings 4800 katamaran med Paul Cayard

64 500 SEK

/totalpris per person

Catana 47 Carbon Infusion[PDF] 

[PDF] Söderhavskärlek 2016 broschyr – Klicka här

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]