Söderhavskärlek, 23/3 – 13/4, 2022

Eskadersegling i Sällskapsöarna

7:e resan till Söderhavet, nu får du som inte varit med en ny chans!

Följ med oss till Franska Polynesien och Söderhavet. För 7:e gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med stora, bekväma katamaraner från Dream Yacht Charter, Bali 45 fot. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 14 dagars segling i paradiset.

Här kan du se lite bilder från 2018 års eskader

I 30 år har vi arrangerat eskaderseglingar med charterbåtar i varmare farvatten. En gång räknade vi ut att vi seglat tillsammans i 33 länder. År 1996 flög vi för första gången till Tahiti för att rekognosera. Planen var en eskader kring öarna med det trevliga namnet Sällskapsöarna.

“Söderhavets glömda öar” heter en bok av den svenske socialantropologen Bengt Danielsson, som vi träffade i hans hem utanför huvudstaden Papeete. Bengt delade med sig av sina erfarenheter efter 50 år i Polynesien. Det var han som tillsammans med norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade balsaflotten Kon Tiki från Sydamerika till Polynesien i slutet av 1940-talet.

Efter äventyret med flotten stannade Bengt Danielsson i Söderhavet. Först bodde han ett par år på den lilla atollön Raroia. Sen ville han uppleva mer av det verkliga Polynesien. Då valde han och hans fru Marie-Thérèse ögruppen Marquesas – den mest avlägsna i Söderhavet. Därefter bosatte de sig permanent på huvudön Tahiti.

Bengt Danielsson gav oss råd om hur vi skulle lägga upp vår segling bland Sällskapsöarna. Och vi följd hans råd då vi 1997 arrangerade den första eskaderseglingen – de råden gäller än idag. Vi ankrade upp hos Alain Plantier, långseglaren som gick iland och grundade ett eget paradis på Tahaa och började odla världens mest exklusiva vanilj. Vi köpte en sköldpadda av Leo Morou, den franske främlingslegionären som här grundade en farm för att rädda havssköldpaddor och släppa ut dem i frihet.  Lägg henne på rygg och håll henne på magen så blir hon lugn, sa Leo. Det gjorde vi och släppte henne utanför Bora Bora, där vi också simmade bland de små ofarliga hajarna.

Gensvaret blev fenomenalt. Över 100 seglare följde med oss på två olika resor. Sedan dess har vi seglat i dessa farvatten många gånger. Senaste gångerna var 2010, 2015, 2016 och 2018. Sammanlagt har många skandinaviska seglare varit tillsammans med oss på våra eskaderseglingar.

Men nu är det dags igen. Tahiti ligger precis på andra sidan jorden. Du som vill följa med på den långa resan måste därför kunna känna dig säker på att allt fungerar. Flyg, hyra av båtar, hotell, proviantering, utflykter och landarrangemang…

Därför har vi dubbel säkerhet. Med på hela resan finns alltid två personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa dig om något oförutsett skulle hända. Två eskaderledare, där en också skeppare på ledarbåten. Båda har stor erfarenhet av de lokala förhållandena.

Båtarna vi seglar med är från världens största uthyrare, Dream Yacht Charter med baser i 50 olika seglingsområden runt om i världen. De katamaraner som vi seglar med har all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten och är väl underhållna.

Anna och Stefan Berg är resans eskaderledare.

De har länge hyrt segelbåt på olika ställen i Medelhavet, Karibien och Polynesien några veckor per år. 2011 bestämde de sig för att segla på heltid i sin 42 fots stålbåt, AYAMA (finns på Facebook). De har tillbringat två säsonger i Karibien, seglat över Atlanten ett par gånger och 2014 startade de sin jorden runt segling som avslutades med segling i Karibien, USA:s östkust och sedan hemåt via Grönland och Island. I september 2016 kom de hem till Hällevik i Blekinge. 2017 planerar de seglingar på egen köl runt Östersjön, men när höstmörkret och kulingen kommer lämnar de sin båt, packar väskan, och flyger till Karibien för att återuppleva platser de seglat till genom åren.

Våren 2018 gjorde vi vår senaste segling, nu som eskaderledare, i Franska Polynesien.

Häng med oss på ditt livs resa – till Tjotaheiti !

Stefan & Anna Berg, jorden-runt seglare

Lars Linderot, grundare av Poseidon Travel, researrangör och projektledare

Preliminärt program Eskadersegling ”Söderhavskärlek 2022”

Seglingsprogram kan ändras pga. väder och vind och andra orsaker, nedanstående skall mer
ses som en skiss på vad vi kommer att uppleva under våran segling.

23 mars – AVRESA

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Papeete i Franska Polynesien. Vi flyger via Paris och Los Angeles. Ombord serveras måltider och dryck. Ta del av underhållningssystemet ombord som erbjuder film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

24 mars -ANKOMST PAPEETE

Maeva och välkommen till Söderhavet och Franska Polynesien! Vi landar under morgonen i Papeete och åker med transfer till hamnen för båt Moorea och Manava Beach Resort & Spa. Efter incheckning är resten av dagen fri dag. Välkomstmiddag på hotellet.

25 mars – MOOREA

Ön Moorea är ett öparadis med sitt tropiska klimat, vackra natur med underbara stränder.  Ön har en lummig vegetation med vattenfall, heliga berg och charmiga polynesiska byar. Lagunens lugna vatten erbjuder underbara bad och snorkling med flea vattensporter. Moorea är den perfekta platsen för alla som söker äventyr på både land och hav.

Frukost på hotellet, gemensam halvdags utflykt inkl. lunch med jeepar och guide runt ön.

26 mars – MOOREA

Dag på egen hand

27 mars – MOOREA-RAIATEA

Frukost på hotellet, transfer med till flygplatsen. Flyg via Papeete till Raiatea, tar ca 1,5 timme. Vid ankomst till Raiatea transfer med buss till marinan där Dream Yacht Charter personal hälsar oss välkomna ombord.
Genomgång av seglingsområdet, båtarna och utrustning. Första skepparmöte och ”charterbriefing”. Förbeställd mat o dryck packas in i båtarna.vi seglar under eftermiddagen,
för att lägga oss vid boj eller ankare en bit utanför marinan.

28 mars – RAIATEA-BORA BORA

Segling till Bora Bora ca 35 sjömil. Vi seglar genom öns enda naturliga öppning i revet Teavanui, på västra sidan och fortsätter in i lagunen till motu Toopua. Snorkling och bad. Möjlighet till middag i land på Bloody Mary’s. (eller om bord)

29 mars – BORA BORA-MAUPITI

Planen är att segla till den minsta och mest svårtillgängliga av öarna, Maupiti 28 sjömil väster om Bora Bora. MEN- vi kan inte garantera att detta blir av, det beror på vädret den aktuella dagen. Ön är svår att angöra med den trånga passagen mellan reven i söder. Om vi inte kan besöka Maupiti denna eller någon av de kommande dagarna blir det istället fler dagar på Bora Bora. En klättring till toppen av berget för dem av oss som är lite vältränade belönas med en vidunderlig utsikt.

30 mars – MAUPITI

Vi utforskar Maupiti’s lagun och har vi tur ser vi de berömda rockorna som kommer in och ”tvättas” av småfisk, vi vandrar runt på den lilla paradisön och kanske äter på någon av de få restaurangerna som finns där.

31 mars – MAUPITI-BORA BORA

Segling tillbaka till Bora Bora 28 sjömil, vi lägger oss vid bojar mittemot Teavanui Passet Besök på den berömda seglarbaren och gemensam middag på restaurangen samma kväll. (ingår i resans pris)

01 april – BORA BORA

Vi seglar runt Bora Bora, och utforskar dess östra sida. tid för snorkling och bad.

02 april – BORA BORA-TAHAA

Segling till Tahaa, Vi stannar till vid Coral river, som är ett av de bästa ställena för snorkling Ca 23 sjömil. På eftermiddagen beger vi oss till Baie Huretpiti där vi lägger oss vid bojar Besök på vaniljplantage, jeepsafari i regnskogen för de som önskar kommer att ordnas i olika grupper, några den första dagen, andra nästa förmiddag.

03 april – TAHAA-RAIATEA

Besök på vaniljplantage och jeepsafari runt ön, under dagen så seglar vi till Dream Yacht Charter basen för att komplettera proviant, eventuella reparationer och byte av sängkläder och handdukar.

04 april – RAIATEA-HUAHINE

Segling till Huahine. Ca 25 Sjömil Vi lägger oss utanför Fare, Huahines huvudort. Middag om bord eller möjlighet i land.

05 april – HUAHINE

Ytterligare en dag i Huahine’s lagun. Vi besöker en övergiven hotell-anläggning på Huahine Iti där vi kan vandra i regnskogen på naturstigar snorklar och dyker och har det skönt. Ankring söderut i Baie D’Avea på eftermiddagen. Möjlighet att äta på Chez Tara restaurang i land

06 april – HUAHINE-RAIATEA

Avsegling tidig morgon tillbaka till Raiatea, där vi börjar med att med jollen utforska en liten å som går genom mangrove-skogen i slutet av Baie Faaroa. På eftermiddagen seglar vi över till västra sidan av ön för att lägga oss vid bojar utanför en pärlfarm

07 april – RAIATEA

På morgonen besöker vi en pärlfarm där vi också kan snorkla för att se hur odlingen ser ut under vatten. På eftermiddagen seglar vi vidare till valfri ankringsplats

08-09 april – RAIATEA OCH TAHAA

Fri segling runt Tahaa och Raiatea’s gemensamma lagun.

10 april – RAIATEA-TAHITI

Utcheckning av båtar på morgonen. Transfer till lokala flygplatsen för inrikesflyg vid lunchtid åter till Papeete. Incheckning på Hotel Manava Suite Resort Tahiti. Resten av dagen på egen hand.

11 april – TAHITI

Fri dag, att koppla av vid poolen. Gemensam avslutningsmiddag.

12 april – HEMRESA

Utcheckning från vårt hotell och transfer till flygplatsen. Flygresa hem via Los Angeles och Paris

13 april – HEMKOMST

Ankomst Skandinavien, förhoppningsvis med mångra trevliga reseminnen med hem i bagaget.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra
på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden
kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

 

Priser

Per person

Del i dubbelhytt för 2 personer, Bali 4.5 – katamaran med 4 dubbelhytter, 4WC/dusch + salong samt 2 mindre enkelkojer.

Prel pris: 74 500 SEK per person, del i dubbelhytt.

Begär prisuppgift på egen hytt, dela hytt med annan medresenär, skepparhytt etc.

Mot tillägg kan vi erbjuda ett begränsat antal flygstolar i Premium Economy Class eller Business Class (endast på sträckan Paris-Los Angeles-Papeete t/r)

Mer info om båtarna

Andra båtar kan beställas, begär offert/prisförslag

I priserna ingår

 • Flyg med Air France från Arlanda (alt Landvetter, Kastrup, Oslo) via Los Angeles till Tahiti t/r. Anslutning från andra orter, begär pris.
 • Flygskatter, preliminärt beräknade
 • Lokalflyg med Air Tahiti t/r Tahiti-Raiatea
 • Totalt fem nätter (varav tre vid ankomst och två före hemresa) på Manava Beach Resort på Moorea, Garden Pool Bungalow (före segling) samt Manava Suite Resort Tahiti, Lagoon view room (efter segling). Del i dubbelrum inkl frukostbuffet och lokala skatter http://www.spmhotels.com/resort/tahiti
 • Välkomstmiddag på Tahiti
 • En guidad utflykt på Tahiti inkl lunch
 • En utflykt till en vaniljfarm inklusive snacks under seglingen i Sällskapsöarna
 • En middag på Bora Bora Yacht Club
 • Segling 14 nätter/15 dagar dagar på Bali 45 fots katamaraner med plats för 8-10 gäster ombord, del i dubbelhytt.
 • I båthyran ingår bla lakan & handdukar, städning av båten, självriskförsäkring, fiskelina, en kajak, jolle med utombordare 9,9 hk
 • En pikétröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren färdledning, Stefan & Anna Berg från Poseidon Cruises, medföljer på hela resan

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, går även att boka på vår hemsida)
 • Utflykter utöver ovan

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Priserna är beräknade på en valutakurs 1 EUR = 10,20 SEK, vi förbehåller oss rätten att justera priset vid ändring av valutakursen.
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Cruises, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 25% betalas vid beställning, delbetalning 25% betalas senast 2021-12-30, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.
 • Erlagda betalningar återbetalas ej vid eventuell avbeställning.

Segling i Franska Polynesien med Dream Yacht Charter

från 74 500 SEK

/totalpris per person

Stefan & Anna Berg, eskaderledare

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]