Söderhavskärlek, 24/3 – 9/4, 2022

Eskadersegling i Sällskapsöarna

7:e resan till Söderhavet, nu får du som inte varit med en ny chans!

Följ med oss till Franska Polynesien och Söderhavet. För 7:e gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med stora, bekväma katamaraner från Dream Yacht Charter, en Lagon 620 med skeppare och kock ombord samt två Bali 45 fot. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 11 dagars segling i paradiset.

Här kan du se lite bilder från 2018 års eskader

I 30 år har vi arrangerat eskaderseglingar med charterbåtar i varmare farvatten. En gång räknade vi ut att vi seglat tillsammans i 33 länder. År 1996 flög vi för första gången till Tahiti för att rekognosera. Planen var en eskader kring öarna med det trevliga namnet Sällskapsöarna.

“Söderhavets glömda öar” heter en bok av den svenske socialantropologen Bengt Danielsson, som vi träffade i hans hem utanför huvudstaden Papeete. Bengt delade med sig av sina erfarenheter efter 50 år i Polynesien. Det var han som tillsammans med norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade balsaflotten Kon Tiki från Sydamerika till Polynesien i slutet av 1940-talet.

Efter äventyret med flotten stannade Bengt Danielsson i Söderhavet. Först bodde han ett par år på den lilla atollön Raroia. Sen ville han uppleva mer av det verkliga Polynesien. Då valde han och hans fru Marie-Thérèse ögruppen Marquesas – den mest avlägsna i Söderhavet. Därefter bosatte de sig permanent på huvudön Tahiti.

Bengt Danielsson gav oss råd om hur vi skulle lägga upp vår segling bland Sällskapsöarna. Och vi följd hans råd då vi 1997 arrangerade den första eskaderseglingen – de råden gäller än idag. Vi ankrade upp hos Alain Plantier, långseglaren som gick iland och grundade ett eget paradis på Tahaa och började odla världens mest exklusiva vanilj. Vi köpte en sköldpadda av Leo Morou, den franske främlingslegionären som här grundade en farm för att rädda havssköldpaddor och släppa ut dem i frihet.  Lägg henne på rygg och håll henne på magen så blir hon lugn, sa Leo. Det gjorde vi och släppte henne utanför Bora Bora, där vi också simmade bland de små ofarliga hajarna.

Gensvaret blev fenomenalt. Över 100 seglare följde med oss på två olika resor. Sedan dess har vi seglat i dessa farvatten många gånger. Senaste gångerna var 2010, 2015, 2016 och 2018. Sammanlagt har många skandinaviska seglare varit tillsammans med oss på våra eskaderseglingar.

Men nu är det dags igen. Tahiti ligger precis på andra sidan jorden. Du som vill följa med på den långa resan måste därför kunna känna dig säker på att allt fungerar. Flyg, hyra av båtar, hotell, proviantering, utflykter och landarrangemang…

Därför har vi dubbel säkerhet. Med på hela resan finns alltid två personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa dig om något oförutsett skulle hända. Två eskaderledare, där en också skeppare på ledarbåten. Båda har stor erfarenhet av de lokala förhållandena.

Båtarna vi seglar med är från världens största uthyrare, Dream Yacht Charter med baser i 50 olika seglingsområden runt om i världen. De katamaraner som vi seglar med har all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten och är väl underhållna.

Anna och Stefan Berg är resans eskaderledare.

De har länge hyrt segelbåt på olika ställen i Medelhavet, Karibien och Polynesien några veckor per år. 2011 bestämde de sig för att segla på heltid i sin 42 fots stålbåt, AYAMA (finns på Facebook). De har tillbringat två säsonger i Karibien, seglat över Atlanten ett par gånger och 2014 startade de sin jorden runt segling som avslutades med segling i Karibien, USA:s östkust och sedan hemåt via Grönland och Island. I september 2016 kom de hem till Hällevik i Blekinge. 2017 planerar de seglingar på egen köl runt Östersjön, men när höstmörkret och kulingen kommer lämnar de sin båt, packar väskan, och flyger till Karibien för att återuppleva platser de seglat till genom åren.

Våren 2018 gjorde vi vår senaste segling, nu som eskaderledare, i Franska Polynesien.

Häng med oss på ditt livs resa – till Tjotaheiti !

Stefan & Anna Berg, jorden-runt seglare

Lars Linderot, grundare av Poseidon Travel, researrangör och projektledare

Preliminärt program Eskadersegling ”Söderhavskärlek 2022”

Seglingsprogram kan ändras pga. väder och vind och andra orsaker, nedanstående skall mer
ses som en skiss på vad vi kommer att uppleva under vår segling.

Nedanstående program avser segling med vår stora katamaran, Lagoon 620 med besättning. Våra båtar utan besättning följer helt eller delvis vår rutt.

24 mars – AVRESA

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Papeete i Franska Polynesien. Vi flyger via Paris och Los Angeles. Ombord serveras måltider och dryck. Ta del av underhållningssystemet ombord som erbjuder film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

25 mars -ANKOMST PAPEETE, TAHITI

Maeva och välkommen till Söderhavet och Franska Polynesien! Vi landar under morgonen i Papeete och åker med transfer till hamnen för båt Moorea och Manava Suite Resort. Efter incheckning är resten av dagen fri dag. Välkomstmiddag, tre rätter med vin, vatten och kaffe på hotellet.

26 mars – TAHITI

Frukost på hotellet.

Gemensam halvdags utflykt med lokal guide inkl. lunch runt ön. Vi besöker bl.a Bengt Danielssons “Tahiti & her islands Museeum. Lunch på Restaurant Gaugin

27 mars – TAHITI / RAIATEA / TAHAA

Frukost på hotellet, transfer med till flygplatsen. Flyg Papeete till Raiatea, tar ca 45 minuter. Vid ankomst till Raiatea transfer med buss till marinan där Dream Yacht Charter personal hälsar oss välkomna ombord.
Genomgång av seglingsområdet, båtarna och utrustning. Första skepparmöte och ”charterbriefing”. Förbeställd mat o dryck packas in i båtarna. Vi seglar under eftermiddagen i Raiateas-Tahaa’s lagun, för att ankra upp vid Motu TauTau i Tahaa’s lagun. PS motu = liten korallö.

28 mars – TAHAA // BORA BORA

Segling till Bora Bora ca 4-5 timmar. Vi seglar genom öns enda naturliga öppning i revet Teavanui, på västra sidan och fortsätter in i lagunen till Motu Tapu. Snorkling och bad. Middag iland på Bloody Mary’s berömda restaurang, östra delen av Bora Bora.

29 mars – BORA BORA

Frukost och kort segling till Motu Taurere. Vi utforskar stranden, paddlar kajaker och SUP. Eftermiddagssegling i Bora Bora’s berömda lagun. Kväll och natt vid Matira point.

30 mars – BORA BORA // TAHAA

Efter frukost seglar vi ca 4-5 timmar till Tahaa. Vi ankrar upp för lunch, behaglig eftermiddag ombord eller för vattensporter. Uppankring för kvällen och middag ombord.

31 mars – RAITEA // TAHAA

Vi stannar på Raiatea för lunch och shopping i huvudorten Uturoa, med affärer och lokal marknad. Därefter kort segling till motu Ceran. Robinson dag på utanför stranden där vi ligger uppankrade; kajaker, utforskning av stranden, snorkling etc.

1 april – RAIATEA

Vi seglar i den östra delen av Raiatea’s lagun. Stopp vid Faaraoa Bay, en djup vik där vi utforskar floden med vår RIB jolle. Kvällen för ankar på en motu.

2 april – HUAHINE

Tidig avsegling till Huahine, totalt ca 4-5 timmar. Vi ankrar upp för lunch utanför huvudbyn Fare. På eftermiddagen kort segling till Ana Iti för vattenaktiviteter; kajaker, SUP, snorkling. Inför natten ankrar vi upp i Bourayne Bay.

3 april – HUAHINE

Efter frukost seglar vi till Avea By. Lunch och vattenaktiviteter och utforskning av stranden. Vi seglar till västra sida av Huahine’s lagun, tillbaka till Fare för middag. I solnedgången lämnar vi för en nattsegling till Moorea, ca 12 timmars segling.

4 april – MOOREA

Vi ankommer till Moorea på morgonen och ankrar upp vid Papetoai, en typisk polynesisk by. Vi går iland, sjösätter kajaker, SUP, och snorklar vid Tiki ruinerna. På eftermiddagen segling till Opunohu Bay, vandring i Opunohu Valley.

5 april – MOOREA // TAHITI

En dag på stranden i Opunohu; kajaker, snorkling, simning. Kort segling till Cook’s Bay och byn Maharepa. Lunch ombord. på eftermiddagen segling ca 3 timmar till Tahiti. Sista natten ombord i Marina Taina, på Tahiti’s västra kust.

6 april – TAHITI

Efter frukost lämnar vi våra båtar. Transfer till vårt hotell Manava Suite Resort.

7 april – TAHITI

Fri dag på egen hand på hotellet.

Gemensam avslutning med 3 rätters middag, vin, vatten och kaffe.

8 april – TAHITI – HEMRESA

Tidig utcheckning från vårt hotell, transfer till flygplatsen. Flyg på morgonen till Los Angeles, vidare till Paris

9 april – HEMKOMST

Ankomst Skandinavien sen kväll, förhoppningsvis med många trevliga reseminnen med hem i bagaget.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra
på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden
kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

 

Priser

Per person

Begär prisuppgift på egen hytt, dela hytt med annan medresenär, skepparhytt etc.

Mot tillägg kan vi erbjuda ett begränsat antal flygstolar i Premium Economy Class eller Business Class (endast på sträckan Paris-Los Angeles-Papeete t/r)

Mer info om båtarna

Andra båtar kan beställas, begär offert/prisförslag

I priserna ingår (segelkryssning på Lagoon 620 med besättning)

 • Flyg med Air France från Arlanda (alt Landvetter, Kastrup, Oslo) via Los Angeles till Tahiti t/r. Anslutning från andra orter, begär pris.
 • Flygskatter, preliminärt beräknade
 • Lokalflyg med Air Tahiti Tahiti-Raiatea
 • Totalt fyra nätter (varav två vid ankomst och två före hemresa) på Manava Suite Resort Tahiti Garden view suite. Del i dubbelrum inkl frukostbuffet och lokala skatter http://www.spmhotels.com/resort/tahiti
 • Välkomstmiddag på Tahiti
 • En guidad utflykt på Tahiti inkl lunch
 • Under seglingen; guidad utflykt på Raiatea (Taputapuatea temple, botanik i grön dalgång), Bora Bora (guidad i polynesisk kanot, Coral Garden, simma med manta rockor), Tahaa
 • En utflykt till en vaniljfarm inklusive snacks under seglingen i Sällskapsöarna
 • En middag på Bora Bora Yacht Club
 • Segling 10 nätter/11 dagar dagar på Lagoon 620 katamaran med plats för 12 gäster ombord, del i dubbelhytt.
 • Skeppare och kock ombord
 • Helpension ombord, drycker tillkommer
 • I båthyran ingår bla lakan & handdukar, städning av båten, självriskförsäkring, fiskelina, en kajak, jolle med utombordare 9,9 hk
 • En pikétröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren färdledning från Poseidon Cruises, medföljer på hela resan

I priserna ingår (segling på 45 fots katamaran utan besättning)

Samma som ovan, med följande undantag:

 • Mat och dryck inhandlas båtvis, kostnad tillkommer (räkna med ca 500 EUR/person)
 • Ingen besättning
 • På ledarbåten seglar Stefan och Anna

I priserna ingår ej

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, vi rekommenderar alla att boka GOUDA’s avbeställningsförsäkring som är heltäckande)
 • Utflykter utöver ovan

Villkor

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Priserna är beräknade på en valutakurs 1 EUR = 10,20 SEK, vi förbehåller oss rätten att justera priset vid ändring av valutakursen.
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Cruises, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 25% betalas vid beställning, delbetalning 25% betalas senast 2021-12-30, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.
 • Erlagda betalningar återbetalas ej vid eventuell avbeställning.

Segling i Franska Polynesien med Dream Yacht Charter

från 62 500 SEK

/totalpris per person

Stefan & Anna Berg, eskaderledare

[creativ_button url=”../../temaresor/intresseanmalan/” icon=”” label=”Preliminärboka” colour_custom=”#20a8d1″ size=”large” edge=”rounded” target=”_self”]