Ett fåtal kvar!

Joan Star Flyer_BVI

Segelkryssning i Västindien med Star Clippers

15/1 – 26/1 2020

OBS Vi har en hytt/2 platser kvar – vi bjuder på flyget från Arlanda t/r. Boka senast 30/12 2019

Följ med oss på en spännande segelkryssning med Star Clippers i Västindien. Under sammanlagt 12 dagar får vi uppleva unika platser och miljöer på Sint Maarten/Saint Martin, Brittiska Jungfruöarna, St Kitts och Saint Barthélemy den forna svenska ön.

Vi flyger med Air France från Arlanda, Landvetter eller Kastrup via Paris till Saint Martin där vi bor bekvämt på 4-stjärnigt hotell, tre nätter innan kryssningen. Vi bekantar oss med varandra och utforskar tillsammans denna vackra ö som är delad mellan Nederländerna och Frankrike. I hamnen ligger vårt hem för de kommande 8 dagarna, klipperfartyget Star Flyer, med kapten och besättningen välkomnar oss ombord. Första dagens stopp är paradisön Anguilla, norr om St Martin, därefter följer flera dagar i British Virgin Islands. Vi kommer till Jost vad Dyke, Virgin Gorda, Tortola, Norman Island innan vi seglar till St Kitts och St Barths de sista dagarna. Den sista ön blir nog en sällsam upplevelse för er som besöker Saint Barthélemy första gången . Ön var svensk koloni under åren 1784 till 1878 och vi ankar upp utanför huvudstaden Gustavia, uppkallad efter Gustav III.

I resan har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra unika temaresor med Star Clippers blir alltid snabbt fullbokade….

Vid minst 16 personer medföljer svensktalande färdledning.

 

Lars Linderot, projektledare & researrangör Poseidon Travel

Preliminärt program

15 januari. Flyg med Air France från Arlanda/Landvetter/Kastrup via Paris CDG till St Maarten. Avresa tidig morgon, ankomst eftermiddag lokal tid (samma dag). Transfer till vårt 4-stjärniga hotell på den franska sidan av ön. Drink i baren och gemensam middag på kvällen

16/1 -Frukost på hotellet. Fri dag att koppla av och acklimatisera sig

17/1 -Frukost på hotellet. Gemensam rundtur med lunch på ön.

18/1 -Frukost på hotellet och utcheckning vid lunch. Transfer till hamnen och incheckning ombord på Star Flyer. Välkomstdrink och snart dags för middag ombord. Avsegling i den karibiska natten.

19/1 – Vi ligger uppankrade i Road Bay, Anguilla, norr om St Martin. Ni som vaknar tidigt ses vid soluppgången och Early Bird frukosten. Vi andra sover ut och äter den ordinarie frukostbuffén. Anguilla är en låg korallö med långa sandstränder och fina små exklusiva “hide away” resorts där många kändisar försöker komma bort från strålkastarljuset. Aktiviteter iland på stranden med kajaker, jollar, snorkling och relax.

20/1 fm – Vi har under natten seglat över till BVI – Brittiska Jungfruöarna och slås av den vackra naturen i White Bay på ön Jost van Dyke. Här på den f.d sjörövarön finns de bästa stränderna i Jungfruöarna och de coolaste barerna som Foxy’s Tamarind Bar i Great Harbour. Iland finns många fina vandringsleder.

20/1 em – Vi får en fin segling i passadvinden till Sopers Hole på Tortola, huvudön i Jungfruöarna. Ett måste är alla “laid back” vattenhål inne på stranden, frekvent besökta av besättningar på alla charterbåtar i bukten.

21/1 fm – Avstånden är korta i BVI och vi får många fina seglingsdagar i den fina passadvinden som när vi idag seglar till Spanish Town på Virgin Gorda, den näst största ön. I närheten finns den berömda stranden The Baths, med gigantiska stenblock och undervattensgrottor. En underbar plats att simma och snorkla runt i den säregna naturen.

21/1 em -Vi seglar över till Long Bay på Beef Island på em.

22/1 – En skön halvdags segling i Sir Frances Drake Channel, sundet mellan Tortola och de mindre öarna. Mot eftermiddagen ankrar vi upp i The Bight på Norman Island.

23/1 fm – På kvällen och under natten seglar vår besättning Star Flyer ner mot St Kitts i ögruppen Leeward Islands (öarna i lä av passadvinden). Ön var brittisk under århundradena före självständigheten med en väl fungerande ekonomi baserad på sockerrör. Vi gör en gemensam rundtur på ön och ser plantager, botanisk trädgård och hur folk lever på ön.

23/1 em – South Friars Bay, St Kitts. På eftermiddagen seglar vi ner till den södra delen av ön. Här finns långa sandstränder och regnskog.

24/1 – Gustavia, St Barthélemy. Ön var i knappt 100 år svensk och det är en sällsam upplevelse att vandra i huvudstaden, Gustavia – uppkallad efter Gustav III. Gatorna bär fortfarande namn som Drottninggatan, Östra Standgatan, Kungsgatan etc. Idag är ön en av de mest exklusiva i hela Västindien med många eleganta egendomar som ägs av “the rich and famous”. Samtidigt är det mycket pittoreskt och småskaligt med fina affärer och restauranger. Vi gör en gemensam utflykt på ön.

25/1 – Vi är tillbaka i Philipsburg, St. Maarten och lämnar Star Flyer efter frukost. Transfer till flygplatsen och hemresa på kvällen.

26/1 – Vi landar på Charles-de-Gaulle i Paris, tidig morgon och flyger vidare till våra respektive slutdestinationer. Ankomst mitt på dagen.

En härlig resa är slut men vi behåller våra Västindien-minnen länge, Vad var bäst? – svenska St Barths, besöken hemma hos lokalbefolkningen på St Kitts eller snorklingen vid The Baths på Virgin Gorda. Eller alla underbara måltider ombord på Star Flyer?

PRISINFORMATION

Pris från 46 900 SEK per person, del i dubbelhytt (kategori 5).

OBS Vi bjuder på flygresan, en hytt kvar, avdrag 7 000 SEK/person på priset

 

I priset ingår:

 • Flyg med Air France från Stockholm.Landvetter eller Köpenhamn till St Maarten t/r i ekonomiklass, inkl skatter
 • Tre nätter på 4* hotell på Saint Martin (franska sidan) inkl frukost, före kryssning
 • Välkomstmiddag
 • Guidad sightseeing en halvdag runt ön inkl lunch.
 • Kryssning med Star Flyer, 8 dagar/7 nätter enligt rederiets villkor
 • Del i vald dubbelhytt
 • Dricks, hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Vin/öl/vatten till alla luncher och middagar ombord
 • En cocktail hour för gruppen
 • Star Clipper poloshirt (fås ombord)
 • Två gemensamma utflykter under kryssningen
 • Musikunderhållning, aktiviteter ombord
 • Färdledning från Poseidon Travel vid minst 16 bokade gäster

Tillägg:

 • Kategori 4 hytt + 2 500 kr pp
 • Kategori 3 hytt + 4 000 kr pp
 • Kategori 2 hytt + 5 500 kr pp
 • Egen hytt, enkelrum 10 000 -15 000 kr beroende på hyttkategori
 • Möjlighet att uppgradera till Air Franc Premium Economy, tillägg ca 6 000 SEK (begränsat antal platser).

Förlängning:

 • Begär pris för senare hemresa med hotell etc

Betalning:

 • Vid beställning betalas 25% av resans pris som handpenning
 • Delbetalning – 25% av resans pris betalas senast 30/9 2019
 • Slutbetalning – 50% av resans pris betalas senast 30/11 2019
 • Betalning görs till Poseidon Travels Bankgiro eller med bank/kreditkort på vår hemsida

Avbeställningsvillkor:

Svenska Resebyråföreningens och Poseidon Travels Resevillkor gäller för denna resa. Utöver dessa villkor gäller nedanstående vid avbeställning av resenären:

 • Vid avbeställning efter betald handpenning, debiteras 25% av resans pris
 • Vid avbeställning mellan 1/7 och 30/10, debiteras 50% av resans pris
 • Vid avbeställning från 1/11 till avresa, debiteras 100% av resans pris

Rese- och avbeställningsförsäkring:

 

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

Poseidon Travel AB är medlem i i SRF – Svenska Resebyråföreningen – och har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

MAT OCH DRYCK OMBORD

 • Early Bird frukost serveras redan kl 06.00 för dig som vill se soluppgången från bryggan med en kopp kaffe och en croissant. Ordinarie frukost serveras sedan i matsalen med en härlig buffet där inget saknas. Bättre start på dagen kan man inte få!Äter du lite sen frukost så hinner du med morgonjympan, ibland med ett yoga pass, eller “walk a mile” om du hellre vill sträcka på benen.Njut av värmen, vågorna och koppla av i en solstol. Kapten håller föredrag och andra aktiviteter erbjuds av Sports Team ombord.
 • Lunchen varje dag serveras som buffet i matsalen.
 • Till lunch och middag har vi inkluderat öl, vin, vatten, läsk etc för dig som reser med på denna resa. Riktigt bra viner från Bordeaux och ibland från Italien serveras av fartygets sommelier.
 • Afternoon tea med lite musik av fartygets egen musikant är ett trevligt avbrott.
 • Har du fått för mycket sol så kan vi rekommendera den avslappnade atmosfären i The Library, med böcker, tidskrifter och internet café.
 • Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller högsta klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses. Servicen är informellt, korrekt och personlig. Vi och våra kypare lär snabbt känna varandra både vid namn och personliga önskemål.
 • Kvällarna ombord bjuds det på lite lättsam show, underhållning, musik och dans. Olika teman och variationer med musik för alla smaker.

 

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Livet ombord...