1650 shutterstock_1345459502 (1)

SHE CAPTAIN eskadersegling, Västindien

Martinique, Windward Island & Grenadinerna 13 – 27/3 2020

ÄNTLIGEN!

Nu är det dags för She Captain att erövra Västindien

– endast för dig som är medlem i She Captain The Club!

12 dagars segling i Windward Island & Grenadinena, 13 – 27/3 2020

This is it, äntligen är det dags – She Captain of the Caribbean seglar i VÄSTINDIEN!! St Lucia, St Vincent och Grenadinerna med Tobago Cays, Mustique och de andra öarna är verkligen Mekka för seglare!

Nu är det dags för definitiv anmälan till årets häftigaste äventyr med She Captain Eskader. Den 13 mars 2020 drar vi till det vackra varma Västindien i samarbete med vår ambassadör Dream Yacht Charter. Ett fantastiskt tillfälle att njuta varma vindar och varmt turkosblått vatten tillsammans med en massa coola She Captains.

Vi flyger från Arlanda, Landvetter och Kastrup, via Paris till Martinique där våra båtar väntar på oss. Vi har bokat två katamaraner och fyra enskrovsbåtar för att ta oss runt i den ljuvliga övärlden söderut. Detta är Karibien på riktigt och ö-gruppen St Vincent och Grenadinerna, som ger oss öarna Bequia, Mayreau, Mustique, Union Island och Tobago Cays, tillhör varje långseglares måste. Det är öar som du har väldigt svårt att besöka om du tar flyget till Västindien. Med båt kommer du in i mysiga vikar, kan ligga på svaj och snorkla vid korallreven. Öarna ligger nära varandra men är väldigt olika. Det är i naturreservatet Tobago Cays som Jack Sparrow struttar runt och dricker rom i Pirates of the Caribbean. Mustique är kändisarnas semesterparadis, här kan man hänga på Basil´s Bar och vid bordet bakom sitter Mick Jagger. Bequia är en ö som älskas av svenska seglare och det är lätt att bli kvar länge.

Du behöver förstås inte vara seglingsvan för att hänga med! Besättningarna sätter vi ihop så att det på alla båtar finns erfarna She Captains. Skeppare är vi såklart själva! För det behöver du helst ha Kustskepparen (inget formellt krav). Vi behöver först säkra skeppare innan alla båtar kan fyllas på med besättning.

Eskadersegling innebär härlig och säker segling utan att vara en vanlig seglingskurs. Oftast ligger vi på svaj på nätterna under den vackraste stjärnhimmel. En och annan liten hamn kommer vi också att besöka. De flesta måltider lagar vi ombord, kanhända går vi på restaurang och kanske blir det grillad hummer på stranden om vi har tur. Vi kommer att få två helt magiska veckor i det mytomspunna Karibien, träffa nya vänner, dansa på stranden under palmerna, gunga med i reggaemusiken, ha riktigt kul och samla roliga minnen tillsammans!

St. Lucia

Eskaderledningen planerar en preliminär rutt tillsammans med Dream Yacht Charter med lokalkännedom. Beroende på väder och vind kan rutten komma att förändras. Varje dag hålls skepparmöten där nästa etapp planeras, skepparna informerar hela besättningen så att alla vet vad som kommer att hända härnäst. Gemensamma utflykter och sightseeing anordnas inte av She Captain, men beroende på intresse löser vi detta spontant och lokalt. Vindarna är ljumma och stabila, det blåser nästan alltid från nordost, solen strålar och havet blir turkost av korallsanden. Säkert kommer vi hitta en plats för ett riktigt grymt She Captain party också. Du behöver ha fyllt 18 år och ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Vi kommer att ha en pre-sailing träff för alla deltagande She Captains ca två månader före avresa. Där presenteras hela upplägget, besättningarnas sammansättning och du får chans att ställa alla dina frågor.

Erbjudande om definitiv plats på eskadern kommer i första hand att gå ut till de som lämnat en intresseanmälan. Eventuella överblivna platser kommer att annonseras i Cardskipper och i She Captains nätverk på Facebook. Intresseanmälan kan du fortfarande göra, klicka här> Om du inte redan är medlem, behöver du först joina She Captains medlemsklubb, The Club, för att kunna anmäla dig till denna unika eskader, klicka här>

Teknisk researrangör är Poseidon Travel AB, dotterbolag till Dream Yacht Charter.

St. Vincent / The Grenadines

Eskaderledningen planerar en rutt tillsammans med Dream Yacht Charter med lokalkännedom. Beroende på väder och vind kan rutten komma att förändras. Varje dags hålls skepparmöten där nästa etapp planeras, skepparna informerar hela besättningen så att alla vet vad som kommer att hända härnäst. Gemensamma utflykter och sightseeing anordnas inte av She Captain, men beroende på intresse löser vi detta spontant och lokalt. Vindarna är ofta nord-nordost så det blir kryss tillbaka till hemmahamnen kvällen innan hemresa. Vi avslutar sedan sista kvällen med ett riktigt grymt She Captain Party.

Vi kommer att ha en pre-sailing träff för alla anmälda She Captains 1-2 månader före avresa. Då presenterar vi hela upplägget och besättningarna presenteras och du får chans att ställa alla dina frågor. Detaljerat program kommer att presenteras senare och sidan uppdateras när detta är klart. Läs även mer på She Captains hemsida.

Du behöver ha fyllt 18 år för att delta och ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Läs mer om She Captains utlandseskadrar och få mer tips här

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader utomlands och en Code of conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. Läs gärna dessa dokument innan du bokar!

För att kunna anmäla dig till resan behöver du först joina She Captains medlemsklubb, The Club. Bli medlem här>

Caribbean – here we come!!!

Resefakta – SHE CAPTAIN Grekland segling

Preliminärt researrangemang

 • Utresa 13/3 morgon med Air France från Arlanda/Landvetter/Kastup via Paris med ankomst Martinique samma kväll
 • Hemresa 26/3 på eftermiddagen från Martinique via Paris
 • Ankomst 27/3 på mitt på dagen till Arlanda/Landvetter/Kastrup

Eskadern börjar med gemensam busstransfer, ca 40 minuter från flygplatsen till Le Marin, en skyddad bukt på sydvästra sidan av ön, och Dream Yacht Charters bas.

Vi får tillgång till båtarna kl 17.30 och påbörjar genomgång med Dream Yacht Charter’s personal, formaliteter etc. På kvällen firar vi med gemensam middag på restaurang i Le Marin.

Nästa förmiddag blir det tid för proviantering (om ni inte beställt i förväg), lunch etc. Avsegling mot St Lucia, ca 3-4 timmar segling till Rodney Bay, första hamn på vår rutt.

Vi är tillbaka i Le Marin, Martinique fredag  27/3,  och lämnar båtarna samma eftermiddag, för gemensam transfer till flygplatsen.

Resan omfattar totalt 15 dagar.

Båtalternativ

Vi disponerar 6 moderna och välutrustade båtar från Dream Yacht Charter; Dufour 460, Dufour 520, Oceanis 51.1 (enskrovs) samt katamaraner, Bali 4.0 (2016-2019 års modell)

Båtarna har 4-5 dubbelhytter + salong och 3-4 WC/dusch.

Seglingsprogram

Vi återkommer med detaljerat seglingsprogram under våren 2019.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse genom att klicka på knappen Intresseanmälan, här till höger. Fyll dina uppgifter, evt önskemål så återkommer vi med besked.

Kontakter

Researrangör; Lars Linderot, Dream Yacht Charter/Poseidon Travel AB lars@dreamyachtcharter.com , kontor 042 – 37 40 01, 0709-400 266

Eskaderledning She Captain; Ann Samnegård, eskader@shecaptain.se

Fakta och Priser

Följande båtar är reserverade:

2x Dufour 460 GL (årsmodell 2018)

1x Dufour 520 Grand Large (årsmodell 2019)

1x Oceanis 51.1 (årsmodell 2019)

2x Bali 4.0 (katamaran 2016/2018)

Paketpris, SEK per person 

PRIS PER PERSON 25 900 SEK 

I priset ingår:

 • Flyg med Air France (via Paris) –  t/r inklusive flygskatter, 20 kg incheckat bagage, 5 kg handbagage
 • Välj mellan flyg från ARN – Arlanda, GOT – Landvetter eller CPH – Kastrup
 • Del i båthyra, del i dubbelkoj
 • Transfers t/r flygplats/marina
 • Komplett utrustad båt med bland annat jolle & utombordare, GPS/plotter, lakan & handdukar, snorkelutrustning, självriskförsäkring
 • Välkomstmiddag, 2 rätter inkl 2 glas vin
 • Städning av båtarna

I resans pris ingår ej:

 • Evt flygtillägg vid flyg från andra flygplatser
 • Reducerad deposition, 500 EUR per båt (erläggs med kreditkort). Depositionen återfås när ni lämnar tillbaka båten, förutsatt att ni inte tappat eller skadat något ombord (upp till 500 EUR).
 • Förbrukad diesel (ni får båten fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad)
 • Hamnavgifter, bojavgifter, utöver hemmahamnen i Le Marin, Martinique
 • Mat och dryck (ni lägger förslagsvis en skeppskassa på ca 4 000 kr p.pers för mat och dryck, diesel, hamnavgifter etc)
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (boka här)

Betalning, villkor

 • Anmäl dig genom att klicka på knappen Intresseanmälan, här till höger. Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi med bekräftelse. Notera att vi inte kan bekräfta din plats förrän vi har säkerställt antalet deltagare och skeppare. Anmälan är inte bindande förrän vi bekräftat din plats.
 • Anmälningsavgiften, 5 000 kr, betalas i samband med definitiv anmälan till eskadern
 • Nästa delbetalning, 5 000 kr, betalas senast 30/12 2019
 • Slutbetalning betalas 45 dagar före avresa
 • Resans pris är beräknat på en valutakurs 1 EUR=10,60 SEK, vi reserverar oss för evt valutakursförändringar
 • Vid avbeställning gäller för denna resa att inbetald anmälningsavgift, delbetalning och slutbetalning återbetalas ej, i övrigt gäller Poseidon Travel AB’s resevillkor
 • Alla ändringar av beställning, ändring av namn, ändring av flyg etc skall anmälas till Poseidon Travel AB /Dream Yacht Charter per mail, och är endast giltigt efter vår skriftliga bekräftelse. Kostnader för ändringar, avbokningar etc kan tillkomma. Överlåtelse av plats på resan är inte tillåtet utan att vi informerats och evt godkänt denna ändring. Kostnader för ändring eller bokning av ny flygbiljett och avbokning/ändringsavgift kan tillkomma.

Poseidon Travel AB (Dream Yacht Charter) är medlem i SRF – Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad Resegaranti enligt Lagen om Paketresor

Försäkring?

Båtarna är fullt försäkrade. Vi har valt att inkludera en självriskförsäkring vilket innebär att depositionen reducerats från 3000 EUR till 500 EUR per båt. Depositionen är vad vi maximalt riskerar (förutom vid grov oaktsamhet, brott mot lokala regler, förbud eller föreskrifter etc) vid händelse av skada. Depositionen erläggs på plats med kreditkort (beloppet reserveras) och returneras om allt är ok, när båten återlämnas. Vi rekommenderar att ni ser över era personliga rese- och avbeställningsförsäkringar. Kompletterande försäkringar kan beställas via vår hemsida.

Vad för första hjälpen finns ombord?

Det finns första hjälpen-kit på alla båtar och i övrigt fungerar sjukvård och kustbevakning ungefär som hemma i Sverige. Det finns många öar där människor bor året runt vilket gör att dom är vana att rycka ut om det behövs. Ta med ditt EU sjukförsäkringskort samt internationellt försäkringsbevis från ditt försäkringsbolag (blå kortet från Försäkringskassan, gäller endast på Martinique). Det är aldrig långt till land, eller kontakt med basen, om något skulle hända.

Inhandling mat?

Det finns supermarket i marinan, läs mer om detta och andra faciliteter här

Ni kan även förbeställa mat och dryck – ladda ner lista under /dokument / beställningslista proviant här

I matbutiken finns ett stort utbud där det allra mesta kan handlas, sedan kan vi komplettera mat och dryck på öarna.

Seglingsområdet – Windward Islands och Grenadinerna

 

Windward Islands kallas öarna Martinique, St Lucia och St Vincent. Området med många mindre öar på ett pärlband mellan St Vincent och Grenada benämns Grenadinerna.  Den dominerande vinden är passaden som blåser från NO, varför man alltid seglar på läsidan om öarna, detta gäller speciellt de stora öarna. I sundet mellan Martinique-St Lucia och St Lucia-St Vincent  kan det bitvis vara större sjö och mer öppen vind. I Grenadinerna är det relativt skyddat med många större och mindre öar. Avstånden är här är kortare med dagsetapper på 20-25 sjömil. Vindarna är 8-15 m/s moderata ca 5-12 m/s i mars, dominerande vindriktning är NO. Normal temperatur i mars är 28-30 grader i luften och ca 25 grader i havet.

På dagarna söker vi upp en naturvik för lunch och bad. På eftermiddagen ankrar vi upp på boj eller ankare i någon av de mysiga bukterna på öarna. Vi ligger i princip inte i några hamnar eller marinor alls, med undantag för Union Island där det finns en marina.

Att äta ute är relativt dyrt så det blir fler måltider ombord än i tex Medelhavet. I aktern finns en BBQ grill som vi kan använda. När vi ligger på svaj är det trevligt att bjuda över grannbåten för en drink före eller efter middagen. Iland finns mycket att upptäcka från regnskog med vattenfall och vulkaner, sömniga och fattiga byar, sagolika stränder och barer med dans och musik med “jump-up with the locals”.

Läs mer om seglingsområdet, väder och vindar här

Kontaktpersoner och vem man hör av sig till i olika ärenden

Om du har frågor ang. eskadern i stort, bokning, avbokning, ekonomi, båtdetaljer mm- då ber vi dig att kontakta Lars; lars@dreamyachtcharter.com eller på telefonnummer 042–37 40 01.

Du är även välkommen att kontakta eskaderledningen, Ann Samnegård; eskader@shecaptain.se

Olika packningstips, stort och smått

 • Sköna och oömma kläder
 • … men även något du känner dig fab i. Man vet aldrig när det vankas dans på stranden!
 • Tunn regn/vindjacka. Inga tunga seglarställ behövs
 • Tröja för kvällen om man får solfrossa
 • Badkläder, badskor, T-shirts att snorkla i (som skydd för solen)
 • Powerbank till mobiltelefon
 • Separat plånbok för den gemensamma matkassan
 • Det där lilla extra – Duk till sittbrunn, värmeljus, LED-slinga mm
 • Något antiglidskydd till bordet i sittbrunn, dessa är väldigt glatta.
 • Stora badhanddukar (på båten finns två handdukar/person (sött och salt vatten)
 • Solskydd, hatt/keps, solglasögon, schampo, tvål för saltvatten
 • Fulladdad ficklamp/pannlampa
 • Arbetshandskar för ankarhantering

Fler tips och trix på She Captain’s sida, klicka här

 

Vad händer om jag måste avboka någon dag innan?

Vid behov av avbokning mailar du till lars@dreamyachtcharter.com. Du kommer sedan att få information och bekräftelse på din mailadress utifrån de avbokningsvillkor som råder. Du kan inte själv överlåta din plats till annan resenär.

Kommer det att bli några upptåg à la She Captain?

Klart det blir! Men vad det blir, det får du se nere på plats 🙂

Paketpris

25.900 kr

/paketpris per person